1 gusht, 2018 – Në praninë e përfaqësuesve të klubeve të Superligës dhe Ligës së Parë, Komisioni i Garave në përbërje të Ismet Ahmetit kryetar dhe Isuf Ajetit anëtar, e ku ishin të pranishëm sekretari i përgjithshëm z. Eroll Salihu dhe zv.sekretari Arianit Ahmeti, sot, u bë hedhja e shortit për edicionin e ri të garave. Të pranishmit në emër të presidentit të FFK-së, z. Agim Ademi dhe KE-së i përshëndeti sekretari Salihu, i cili foli për rëndësinë e garave duke kërkuar që edcioni i ri të nisë sa më mirë, të zhvillohet në mënyrë korrekte dhe rezultatet të jenë si rrjedhojë e asaj që do të tregojnë në fushë ekipet. Unë besoj sikur edhe deri më tash do të kemi një edcion të mirë dhe derisa të zgjidhet sponsori i ri i Ligës, ajo të quhet vetëm si Superligë, theksoi Salihu.
Kalendari i fazës së parë të Superligës
Java 1:
Feronikeli – Trepça ’89
Prishtina – Gjilani
Drita – KEK-u
Liria – Ballkani
Llapi – Drenica
Flamurtari – Ferizaj
Java 2:
KEK-u – Gjilani
Trepça ’89 – Prishtina
Drenica – Feronikeli
Ballkani – Llapi
Ferizaj – Liria
Drita – Flamurtari
Java 3:
Flamurtari – KEK-u
Liria – Drita
Llapi – Ferizaj
Feronikeli – Ballkani
Prishtina – Drenica
Gjilani – Trepça ’89
Java 4:
KEK-u – Trepça ’89
Drenica – Gjilani
Ballkani – Prishtina
Ferizaj – Feronikeli
Drita – Llapi
Flamurtari – liria
Java 5:
Liria – KEK-u
Llapi – Flamurtari
Feronikeli – Drita
Prishtina – Ferizaj
Gjilani – Ballkani
Trepça ’89 – Drenica
Java 6:
KEK-u – Drenica
Ballkani – Trepça ’89
Ferizaj – Gjilani
Drita – Prishtina
Flamurtari – Feronikeli
Liria – Llapi
Java 7:
Llapi – KEK-u
Feronikeli – Liria
Prishtina – Flamurtari
Gjilani – Drita
Trepça ’89 – Ferizaj
Drenica – Ballkani
Java 8:
KEK-u – Ballkani
Ferizaj – Drenica
Drita – Trepça ’89
Flamurtari – Gjilani
Liria – Prishtina
Llapi – Feronikeli
Java 9:
Feronikeli – KEK-u
Prishtina – Llapi
Gjilani – Liria
Trepça ’89 – Flamurtari
Drenica – Drita
Ferizaj – Ballkani
Java 10:
KEK-u – Ferizaj
Drita – Ballkani
Flamurtari- Drenica
Liria – Trepça ’89
Llapi – Gjilani
Feronikeli – Prishtina
Java 11:
Prishtina – KEK-u
Gjilani – Feronikeli
Trepça ’89 – Llapi
Drenica – Liria
Ballkani – Flamurtari
Ferizaj – Drita
 
Çiftet e javës së parë në Ligën  e Parë
Dukagjini – Fushë Kosova
Ramiz Sadiku – Drenasi
Onix – 2 Korriku
Vllaznimi – Vushtrria
Arbëria – Bashkimi (Koretin)
Kika – Istogu
Vllanznia (P) – Besa
Vitia – Trepça