Komisioni Disiplinor i shkallës së  parë në mbledhjen e mbajtur me datë  28.05.2019, shqyrtoi  procedurat e hapura nga mbledhja e kaluar si dhe inicimet e filluara  nga ana e komisioneve garuese pas përfundimit të ndeshjeve nga java e fundit për kundërvajtësit  dhe   për të njëjtat duke iu referuar raporteve zyrtare nga ndeshjet e zhvilluara, konform dispozitave te Rregullores Disiplinore sjelli këto;

 

V E N D I M E

 

 

IDRIZ  HAJDARI; zyrtar (përgjegjës për siguri) i KF “BALLKANI“ nga Suhareka me numër të ID kartelës; 009818M82, në  procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit, për largim nga hapësira teknike (reagime në vendimet e gjyqtarëve) në ndeshjen e javës së; XXXIII-të të IPKO-SUPERLIGES së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; BALLKANI – DRITA, e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Suhareke, bazuar në Rregulloren Disiplinore neni 40 paragrafi  1 pika 1; DËNOHET; me shqiptimin e masës disiplinore; VËREJTJE  E  FUNDIT.

 

KF “DUKAGJINI“ nga Kilna në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e Komisionit Disiplinor, për lëshime të pjesërishme në organizimin e ndeshjes së javës së; XXX-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DUKAGJINI – DRENASI, e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Klinë (hedhje e petardeve  dhe mjeteve tjera piroteknike në këndin  e terrenit jashtë fushës së lojës), bazuar në Rregulloren disiplinore neni 50 paragrafi 1 pika 1; DENOHET; me shqiptimin e masës disiplinore; VËREJTJE  E  FUNDIT.

 

KF “VËLLAZNIMI“ nga Gjakova (kategoria e juniorëve) në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për mos udhëtim në zhvillimin e ndeshjes së javës së; XXX-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve;  FERONIKELI – VËLLAZNIMI , bazuar në Propozicionet e Garave neni 57 paragrafi 1; DËNOHET; me marrjen e minus; 3 (tri) pikëve, nga pikët e përgjithshme të fituara.

 

ARBER  BULLIQI; lojtar i KF “FUSHË  KOSOVA” nga Fushë Kosova (kategoria e juniorëve) me numër të ID kartelës;  003013M00 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive  4, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq (ofendime dhe sjellje  josportive ndaj gjyqtarit kryesor) në ndeshjen e javës së; XXX-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve; PRISHTINA – FUSHË  KOSOVA, e zhvilluar në Prishtinë. Bazuar në raportet e zyrtarëve konform Rregullores disiplinore neni  41 pika b/1; DËNOHET; me ndalesë loje për; 3 (tri) ndeshje zyrtare  sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

 

FITORE  HALILI; lojtare e KFF (klubit të futbollit të femrave)  “LLAPI“  nga Podujeva  me numër të ID  kartelës; 006053F99 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq (fyerje dhe ofendime drejtuar gjyqtarit kryesor) në ndeshjen e javës së; XXV-të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për femra; KFF “INTELEKTUALET“ – KFF “LLAPI“  e zhvilluar në Gjilan (materiali shtesë), bazuar në  Rregulloren disiplinore neni 41 pika b/1 ; DËNOHET; me ndalesë loje për; 2 (dy)  ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

 

KFF “MITROVICA“ nga Mitrovica në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për mos udhëtim në zhvillimin e ndeshjes së javës së; XIII-të të Ligës së Kadetëve në futboll për femra; U:16; KFF “FERIZAJ“ – KFF “MITROVICA“ , bazuar në Propozicionet e garave, neni 57 paragrafi 1; DENOHET ; me marrjen e minus; 3 (tri) pikëve negative, nga pikat e përgjithshme të  fituara.

 

 

KËSHILLA  JURIDIKE;

Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar  komisionit disiplinor të shkallës së dytë, komisionit për ankesa në afatin kohor prej ; 8 (tetë) ditëve nga data e sjelljes së këtij vendimi, publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar  nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

 

Prishtinë, datë 28.05.2019
Kryetari, Dukagjin  Zefi