komisioniitv-s13 korrik, 2016 – Sot Komisioni i FFK-së për përzgjedhjen e ofertuesit-fituesit për të drejtat vendore televizive për Superligën e Kosovës, në përbërje të Agim Ademit kryetar, Vjollcë Krasniqi dhe Agim Maloku anëtarë, shqyrtoi ofertat e tri kompanive: 1. RTK, 2. Digit Alb dhe 3. Klan TV.
Në bazë të ofertave të hapura dhe kushteve të ofruara, Komisioni shpalli fitues Kompaninë e platformës Digit Alb si ofertuesin më të mirë financiar që kishte ofertë prej 150 mijë eurove për kampionatin 2016/2017.
FFK-ja edhe në këtë kampionat të gjitha të hyrat nga e drejta vendore televizive  do t’ua shpërndajë klubeve te Superligës së Kosovës.