ministri-ademiNënkryetari i parë i Federatës së Futbollit të Kosovës, Agim Ademi dhe sekretari i përgjithshëm, Eroll Salihu, janë pritur sot nga ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala. Me këtë rast, drejtuesit e FFK-së e falënderuan ministrin Shala për mbështetjen e jashtëzakonshme gjatë këtij viti, si në infrastrukturën sportive, po ashtu dhe për ndihmën konkrete financiare që i është dhënë Federatës së Futbollit të Kosovës, ndihmë kjo që sivjet ka qenë mbi 300 mijë euro.
Ministri Shala u interesua për ecurinë e Memorandumit me FFK-në, meqë MKRS-ja parasheh që në vitin 2016 të nënshkruajë memorandum për tërë vitin.
Delegacioni i FFK-së e vlerësoi lartë praktikën e memorandumeve, sepse nëpërmjet tyre janë krijuar lehtësira për funksionim e federatave.
Ndërmjet ministrit Shala dhe delegacionit të FFK-së u bisedua veçmas procesin e anëtarësimit të FFK-së në UEFA.
Dy palët u dakorduan për nevojën e mobilizimit sa më të gjerë, ndërsa ministri Shala shprehu gatishmërinë e tij dhe të institucioneve të Kosovës për të ndihmuar FFK-në këtë proces tepër të rëndësishëm për futbollin e Kosovës.
ministri-ffk