4 nëntor, 2022 – Njëra nga tri fushat e blerta në Kampin Nacional të FFK-së në Hajvali, pasditen e së premtes, ishte vërshuar nga vajzat njomake nga mbarë Kosova. Arsyeja që ato kishin lënë për disa orë çerdhet dhe shkollat e tyre ishte fillimi i projektit më të ri të FFK-së “Playmakers”.

Ky projekt i mbështetur nga UEFA, parasheh argëtimin e vajzave të reja nëpërmjet lojës së futbollit dhe jo vetëm. Pjesë e këtij projekti janë bërë vajzat e moshës 5-vjeçare nga të gjitha regjionet, teksa së bashku me trajnerët e përfshirë në këtë projekt, ato për 1 orë janë njoftuar me futbollin përmes lojërave të ndryshme, por edhe tregimeve të bazuara në karakteret e filmave më të famshëm për fëmijë të kompanisë ‘Disney’.

Trajnerja e këtij projekti, Albina Rrahmani, ka treguar detajet e këtij projekti ambicioz. “Është një projekt që nuk ka të bëjë vetëm me futbollin, por që nëpërmjet tij i mëson vajzat rreth aftësive të ndryshme, si atyre sociale ashtu edhe fizike. Ka qenë e vështirë t’i grumbullojmë këto vajza, duke pasur parasysh se ato janë të vogla. Por, ne, jemi fokusuar te mosha 5-vjeçare dhe dihet se te kjo moshë zakonisht fëmijët nuk fokusohen shumë, por është kënaqësi e madhe kur i sheh duke u argëtuar”, ka theksuar Rrahmani.

Dhe në fakt, vashat e vogla e kanë pritur jashtëzakonisht mirë këtë aktivitet, ashtu sikurse prindërit e tyre që janë shprehur mirënjohës për FFK-në për organizimin e projekteve të tilla.

“Po thuajse të gjitha vajzat pas përfundimit të aktivitetit të sotëm i kanë pyetur trajnerët dhe edukatoret nëse do të vijnë prapë për të luajtur futboll dhe kjo është shumë e rëndësishme për ne. Mendoj se është arritur objektivi që kemi pasur për sot. Tani besoj se ky aktivitet do të shpërndahet në tërë vendin. Është një projekt goxha i famshëm dhe i cili ka bërë bujë në Evropë, e ku shumë vajza iu kanë bashkuar futbollit përmes tij. Shpresoj se edhe në vendin tonë do ta ketë të njëjtin efekt”, ka shtuar Rrahmani, e cila bashkë me Alban Bellopojën e me trajnerët e tjerë të angazhuar si dhe edukatoret e prindërit e fëmijëve si dhe menaxheren e këtij projekti, Sanije Krasniqi, janë përkujdesur që gjithçka rreth këtij aktiviteti të shkojë në mënyrën më të mirë, duke pasur parasysh edhe moshën e ndjeshme të vajzave.

Ky projekt tani do të shtrihet në të gjitha regjionet e Kosovës, e ku çdo vajzë 5-vjeçare do të mund t’i bashkohet aktiviteteve “Playmakers”, të cilat do të mbahen nga një deri dy herë në javë.