gencnuza24 nëntor, 2016 – Departamenti i Gjyqtarëve në FIFA ia ka konfirmuar Federatës së Futbollit të Kosovës gjyqtarët të cilët janë përfshirë në listën e FIFA-s për të drejtuar ndeshje në garat evropiane. FFK-ja i kishte nominuar 10 gjyqtarë, prej të cilëve dy nga futsalli, kurse konfirmimi ka ardhur për 6 gjyqtarë, të cilët nga edicioni i ardhshëm do të kenë mundësi që këtë profesion ta ushtrojnë edhe në garat evropiane. Si gjyqtarë kryesor është përzgjedhur Genc Nuza, kurse asistentë Bujar Selimaj e Fatlum Gashi, derisa në konkurrencën e femrave si asistene është përzgjedhur Lumturie Muhadri. Ndërkaq, në futsall janë përzgjedhur Besart Ismajli dhe Besar Beqiri.

Konfirmimi i FIFA-s

Dear Refereeing Coordinator,
Thank you for submitting your nominees for the FIFA 2017 refereeing international lists.  We are pleased to inform you of the names of the referees, assistant referees, futsal referees and beach soccer referees (attached below) approved by the FIFA Referees Committee for the 2017 international lists.  (Please note that names followed by “not accepted” will not be international referees in 2017.)
Please pass on our congratulations to the officials who have been selected.
Thanks and best regards,
FIFA Refereeing Department
Referee

RankLast NameFirst NameAccepted
1NUZAGencAccepted
2KASUMIBesfortNot Accepted

Assistant Referee

RankLast NameFirst NameAccepted
1BERISHAFatlumAccepted
2SELIMAJBujarAccepted
3SEKIRAQAFatmirNot Accepted
4KABASHIImranNot Accepted
5ZEQIRIEdmondNot Accepted

Futsal Referee

RankLast NameFirst NameAccepted
1ISMAJLIBesartAccepted
2BEQIRIBesarAccepted

Women Assistant Referee

RankLast NameFirst NameAccepted
1MUHADRILumturijeAccepted