18 shtator, 2020 – Ka filluar Kongresi i 70-të i FIFA-s që për herë të parë në histori po mbahet në distancë nëpërmjet platformës online. Pjesëmarrës në këtë Kongres nga Federata e Futbollit e Kosovës kanë qenë presidenti Agim Ademi dhe sekretari i përgjithshëm Eroll Salihu. Punimet e këtij kongresi ishin paraparë të mbahen në Addis Ababa të Etiopisë në qershor, por u shty për shkak të pandemisë së koronavirusit. Në fillim të kongresit pjesëmarrësit i ka përshëndetur presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino, derisa më pas kanë filluar diskutimet sipas rendit të ditës.