3 nëntor, 2022 – Sot, në Nion, është tërhequr shorti për kualifikimet e Kampionatit Evropian 2023 për U19. Kosova do të marrë pjesë në rrethin paraeliminator, teksa është përfshirë në Grupin C, ku janë edhe Gjermania dhe Maqedonia e Veriut. Ndeshjet e këtij grupi do të zhvillohen prej 17 deri më 22 janar të vitit të ardhshëm në Shkup. Fituesi i këtij grupi më pas do të kualifikohet në ‘Main Round’, ku do të përfshihet në Grupin 3, ku bëjnë pjesë edhe Portugalia, Sllovakia dhe Bjellorusia.