02 shtator 2018 – Vjeshtë e ngjeshur për ekipet Kombëtaret që nga A-ja dhe gjithë të tjerat. Kështu  si bën të ditur menaxheri i Kombëtares U19 Rinor Havolli, kjo Kombëtare do të grumbullohet nga 5 shtatori deri më 8 shtator, para ndeshjeve kualifikuese që do të zhvillohen më 10 tetor deri më 16 tetor në Hungari. Kombëtarja  grumbullohet më 5 shtator në orën 10.30 në stadiumin e KF” 2 Korriku”  në Prishtinë. Për këtë grumbullim përzgjedhësi Ramiz Krasniqi ka ftuar 27 futbollistë dhe ndonjë tjetër që ka mundësi të bashkohet radhëve të Kombëtares. Të kujtojmë se në kualifikimet e kaluara kjo kombëtare arriti deri në elite round në një grup mjaft të fortë. Të shpresojmë se kësaj do të arrijnë edhe më shumë në këto kualifikime.
Emërorja  e futbollisteve

 1. Flamur Gashi
 2. Laurit Behluli
 3. Petrit Terziu
 4. Art Maloku
 5. Leonit Vitija
 6. Albion Pllana
 7. Albin Kapra
 8. Endrit Demolli
 9. Ilir Krasniqi
 10. Muhamet Hyseni
 11. Albin Krasniqi
 12.  Donart Vitia
 13. Getoar Raci
 14.  Bleon Shaqiri
 15.  Betim Lumi
 16.  Lis Ahmeti
 17.  Lot Celina
 18.  Kreshnik Krasniqi
 19.  Enbia Shehu
 20.  Leutrim Reka
 21.  Alban Kadriju
 22. Altrim Pajaziti
 23. Max Rugova
 24. Nikson Mema
 25.  Bleart Tolaj
 26.  Durim Berisha
 27.  Mark Marleku