6 gusht, 2022 – Presidenti Agim Ademi e ka nderuar me mirënjohje post-mortem ish-futbollistin ferizajas, Nadir Haxhimusa. Ai këtë mirënjohje ia dorëzoi djalit të të ndjerit, futbollistit të spikatur, Betim Haxhimusa, para ndeshjes përkujtimore ndërmjet veteranëve të FC Ferizajt dhe veteranëve të Kombëtares së Kosovës, e cila u zhvillua sot në Ferizaj dhe u mbyll me fitoren e veteranëve të Kombëtares së Kosovës, me rezultat 3:2. Presidenti Ademi e vlerësoi lart figurën dhe kontributin e Nadir Haxhimusës ndër vite për futbollin ferizajas dhe në përgjithësi për atë kosovar. Ai theksoi se komuniteti i futbollit gjithmonë do t’i respektojë dhe do t’i kujtojë me krenari të gjithë ata që e dhanë kontributin e tyre sidomos gjatë periudhës së rezistencës.