27 qershor, 2018 – Prioritet me rëndësi për Federatën e Futbollit të Kosovës është edhe ndërtimi i ekipeve kombëtare dhe jo vetëm të Kombëtares ”A”, por i të gjitha kombëtareve.  Së këndejmi fusha e futbollit e shkollës sportive Lindabrunn të Austrisë për dy ditë me radhë ishte çerdhja e grup-moshës U-15 dhe disa futbollistëve U-17. Në të vërtet Në drejtimin e ish futbollistit të mirënjohur Vahedin Ajeti, dikur futbollist i Trepçës, Lirisë, Prishtinës dhe Novi Pazarit, i cili aktualisht jeton dhe vepron në Austri, bashkë me përzgjedhësin e U-17 Besnik Kollari dhe përzgjedhësit e U-15 Isa Sadriu e Gazmend Haliti, u organizua një kamp i futbollistëve të rinj nga klubet e futbollit të Austrisë dhe Zvicrës. Qëllimi i këtij grumbullimi ishte për të parë formën, cilësinë dhe përgatitjet fizike të këtyre futbollistëve të rinj e që në fund të bëhet edhe përzgjedhja e tyre për t-u bërë edhe pjesë e e kombëtareve. FFK-ja do të vazhdojë me kampe të tilla edhe në Zvicër, Gjeramani dhe shtetet skandinave, në këtë vend ku është edhe koncentrimi i madh i shqiptarëve, pra edhe i futbollistëve në këto vende.
Emërorja e futbollistëve

 1. Bleart Shala(FC Gratkorn)
 2. Dion Abrashi(FC Gratkorn)
 3. Andi Hoti(FC Zürich)
 4. Leonid Tafolli(FC LUV Graz)
 5. Drin Ismaili(ASK Bad Vöslau)
 6. Drityll Kokollari(Austria Wien)
 7. Endrit Shaqiri(KV Diegam Sport)
 8. Leon Qubreli(SV Gmunden)
 9. Bleron Ademi(Niendorfer TSV)
 10. Florian Krasniqi(FC Zeltweg)
 11. Ardonis Muqaj(FK Olimpik Sarajevë)
 12. Fatjon Alidemaj(FC Zürich)
 13. Eurolind Isufaj(Maurerwerksport Admira)
 14. Erand Shaqiri(First Vienna fc)
 15. Altin Iseni(SV Donau)
 16. Arburim Hiseni(SV Donau)
 17. Linda Maliqi(ASK Eggendorf)
 18. Ilir Maliqi(ASK Eggendorf)
 19. Elon Isufaj(Maurerwerksport Admira)
 20. Etnik Tofaj(Maurerwerksport Admira)
 21. Laurent Mali(LASK Linz)
 22. Donat Boletinaj(FC Winterthur)
 23. Arlind Haxhijaj(FC Eferding)
 24. Leonit Trolli(FC Winterthur)
 25. Nazmi Zibijari(Haidbrunn Wacker)
 26. Valeron Osmani(SV Admira Linz)
 27. Bleron Mulliqi(TES FC)
 28. Arlind Racaj(SV Hai Schalchen)
 29. Ardit Gashi (GAK)
 30. Andi Xhemaili(FC Ravesburg)