15 prill, 2019 – Janë zhvilluar të gjitha ndeshjet e xhiros së parë në garat e Kupës së Kosovës në kategorinë e veteranëve, garë e cila po zhvillohet për herë të parë nën ombrellën e FFK-së dhe që i paraprinë nisjes së Ligës së Veteranëve. Në këtë garë po marrin pjesë 16 ekipe të ndara në katër grupe, ku secili ekip do të luajë me secilin në grupin e tij, derisa më pas fituesit e grupeve do të luajnë në gjysmëfinale.

Kupa e Kosovës – Veteranët (Xhiroja e parë)
Grupi 1
Prizreni – Gjakova 6:2
Vëllaznimi – Besa 1:0

Tabela
1.Prizreni      3 pikë
2.Vëllaznimi  3
3.Besa            0
4.Gjakova       0

Grupi 2
Vitia – Ferizaj        1:3
Gjilani – Vjosa       2:1

Tabela
1.Ferizaj     3
2.Gjilani      3
3.Vjosa        0
4.Vitia          0

Grupi 3
KEK-u – Lipjani    1:1
Kosova (P) – Llapi           7:4

Tabela
1.Kosova (P)  3
2.Lipjani         1
3.KEK-u          1
4.Llapi            0

Grupi 4
Drenica – Vushtrria       2:4
Mitrovica – 2 Korriku   8:1

Tabela
1.Mitrovica        3
2.Vushtrria        3
3.Drenica           0
4.2 Korriku        0