6 mars, 2023 – Presidenti Agim Ademi, priti sot Ambasadorin e Norvegjisë në Kosovë, Jens Erik Grøndahl, për të diskutuar mundësitë e bashkëpunimit në futboll.

Gjatë bisedës, presidenti Ademi e informoi Ambasadorin Grøndahl për punët dhe projektet që janë bërë deri më tash në fushën e futbollit në Kosovë, duke theksuar edhe angazhimin e madh për realizimin e objektivit kryesor të këtij viti kualifikimin në Euro 2024.

Nga ana tjetër, Ambasadori Grøndahl shprehu mbështetjen e tij për futbollin kosovar dhe uroi që Kombëtarja e Kosovës të kualifikohet në Evropian. Ai gjithashtu u përqendrua në diskutim tek talenti i shqiptarëve në Norvegji dhe tha se ata janë shumë të njohur për aftësitë e tyre në fushën e futbollit.

Në përfundim të takimit, presidenti Ademi dhe Ambasadori Grøndahl u pajtuan që të vazhdojnë bashkëpunimin në fushën e futbollit dhe të inkurajojnë zhvillimin e këtij sporti në vendin tonë, duke i dhënë prioritet vajzave dhe grupmoshave të reja.