29 maj, 2019 – Sot ka filluar seminari i parë për përgatitjen dhe edukimin e instruktorëve të gjyqtarëve. Për dy ditë instruktorët e gjyqtarëve do të trajnohen në mënyrë që të fitojnë shkathtësi shtesë në përgatitjen dhe edukimin e gjyqtarëve në të ardhmen.

Të pranishmit fillimisht i ka përshëndetur kryetari i Komisionit të Gjyqtarëve, Përparim Hasani, i cili theksoi se ky komision vazhdimisht është duke punuar në edukimin e të gjitha strukturave të ndarjes së drejtësisë, në mënyrë që të rrisë ngritjen profesionale të tyre.

Para pjesëmarrësve po ligjëron Alan Snoddy. Ai theksoi rëndësinë që ka ky aktivitet dhe lavdërojë punën e mirë të FFK-së në këtë segment, duke e vlerësuar këtë seminar si hallkën kryesore të edukimit të gjyqtarëve.