Foto-1 (6)Sot më 26 qershor në orën 11.00 në Shtëpinë e Sporteve në Prishtinë, në praninë e përfaqësuesve të klubeve të Raiffeisen Superligës dhe të Ligës së Parë të Kosovës e ku ishin të pranishëm, sekretari i përgjithshëm i FFK-së z. Eroll Salihu, Komisari i Garave Ismet Ahmeti dhe shefi për licencime të klubeve Adem Çollakaj, u bë tërheqja e shortit për kampionatin e ri 2015/2016. Të pranishmit duke ju dëshiruar suksese në edicionin e ri i përshëndeti sekratri Eroll Salihu, i cili theksoi se me tërheqjen e shortit po ndjekin praktikat e federatave evropiane që kjo të bëhet para fillimit të garave. Po ashtu sekretari Salihu theksoi rëndësinë e madhe që do të ketë ky kampionat aq më parë që FFK-ja pritet në vitin 2016 të jetë pjesë e institucioneve ndërkombëtare. Prandaj duhet të gjithë të përgatitemi sa mirë konform standardeve ndërkombëtare, e kjo kërkon angazhimin e të gjithëve dhe së këndejmi FFK-ja do të angazhohet që të organizojë seminare dhe trajnime për zyrtarë të klubeve. Sekretari Salihu foli edhe për obligimet dhe përfitimet që do të kenë klubet pas pranimit, duke vënë theksin edhe për sfidat që do të kenë klubet. Po ashtu sekretari Salihu u bëri thirrje klubeve që pa vonesë të nisin përgatitjet për edicionin e ri dhe se afati për licencimin e klubeve është 15 gushti. Në fund z. Salihu ka uruar një kampionat dhe garë të mirëfilltë sportive, ku do të mbizotërojë rivaliteti dhe fryma sportive ndërmjet skuadrave. Edicioni i ri në Raiffeisen Superligë nis më 22 gusht.
 
Raiffeisen Superliga:
Orari i fazës së parë

Java 1
Besa – Hajvalia
Kosova (V)- Llapi
Trepça ’89 – Istogu
Prishtina – Feronikeli
Drita – Gjilani
Liria – Drenica
 
Java 2
Hajvalia – Drenica
Gjilani – Liria
Feronikeli – Drita
Istogu – Prishtina
Llapi – Trepca 89
Besa – Kosova V
 
Java 3
Kosova – Hajvalia
Trepca 89 – Besa
Prishtina – Llapi
Drita – Istogu
Liria – Feronikeli
Drenica – Gjilani

Java 4
Hajvalia – Gjilani
Feronikeli – Drenica
Istogu – Liria
Llapi – Drita
Besa – Prishtina
Kosova v – Trepca 89
Java 5
Trepca 89 – Hajvalia
Prishtina – Kosova V
Drita – Besa
Liria – Llapi
Drenica – Istogu
Gjilani – Feronikeli
Java 6
Hajvalia – Feronikeli
Istogu – Gjilani
Llapi – Drenica
Besa – Liria
Kosova V – Drita
Trepca 89 – Prishtina

Java 7
Prishtina – Hajvalia
Drita – Trepca 89
Liria – Kosova V
Drenica – Besa
Gjilani – Llapi
Feronikeli – Istogu
Java 8
Hajvalia – Istogu
Llapi – Feronikeli
Besa – Gjilani
Kosova V – Drenica
Trepca 89 – Liria
Prishtina – Drita

Java 9
Drita – Hajvalia
Liria – Prishtina
Drenica – Trepca 89
Gjilani – Kosova V
Feronikeli – Besa
Istogu – Llapi
 
Java 10
Hajvalia – Llapi
Besa – Istogu
Kosova V – Feronikeli
Trepca 89 – Gjilani
Prishtina – Drenica
Drita – Liria

Java 11
Liria – Hajvalia
Drenica – Drita
Gjilani – Prishtina
Feronikeli – Trepca 89
Istogu – Kosova V
Llapi – Besa
 
Liga e Parë : Java e 1-rë
Vëllaznimi – KEK-u
Ballkani – Vllaznia (P)
Fushë Kosova – Kosova (P)
Ramiz Sadiku – Vitia
2 Korriku – Behari
Trepça – Flamurtari
Luftëtari – Ferizaj
Rahoveci – Dukagjini
Foto-2 (7)