25 korrik, 2023 – Komisioni i Garave  njofton klubet e Superligës dhe Ligës së Parë se në bazë të Rregullores së Garave tërheqja e shortit për edicionin e ri të garave do të bëhet të premten (më 28 korrik). Tërheqja e shortit do të bëhet sipas këtij orari:
Superliga në orën 12:00
Liga e Parë – Grupi A në orën 13:00
Liga e Parë – Grupi B në orën 13:30