21 korrik, 2022 – Sot në selinë e FFK-së në praninë e Komisionit të Garave dhe përfaqësuesve të klubeve është bërë tërheqja e shortit për edicionin e ri garues 2022/23 në Superligë. Fillimisht në emër të presidentit Agim Ademi dhe KE të FFK-së të pranishmit i ka përshëndetur kryetari i KG-së, Abdyl Bellopoja, i cili ka uruar klubet për një organizim sa më të mirë dhe mbarëvajtje të garave në edicionin e ri. Në bazë të shortit të tërhequr në javën e parë do të ballafaqohen: Gjilani – Ferizaj, Malisheva – Ballkani, Drenica – Llapi, Trepça’89 – Drita dhe Dukagjini – Prishtina. Kampionati i ri fillon më 13 gusht.
Po sot është bërë tërheqja e shortit edhe për Ligën e Parë. Në bazë të shortit, në javën e parë në Grupin A, do të takohen: Vëllaznimi – Drenasi, Onix – Trepça, Feronikeli – Rilindja, A&N – Istogu, Rahoveci – Liria. Ndërkaq, në Grupin B, në javën e parë takohen Arbëria – Fushë Kosova, Vushtrria – Flamurtari, Ramiz Sadiku – 2 Korriku, Vjosa – Ulpiana, Vllaznia – Kika. Edicioni i ri në Ligën e Parë fillon më 20 gusht.

Orari i plotë i fazës së parë të Superligës
Java e parë:
Gjilani – Ferizaj
Malisheva – Ballkani
Drenica – Llapi
Trepça ‘89 – Drita
Dukagjini – Prishtina

Java e dytë:
Drita – Dukagjini
Ferizaj – Prishtina
Llapi – Trepça ‘89
Ballkani – Drenica
Gjilani – Malisheva

Java e tretë:
Malisheva – Ferizaj
Trepça ‘89 – Ballkani
Drenica – Gjilani
Dukagjini – Llapi
Prishtina – Drita

Java e katërt:
Llapi – Prishtina
Ballkani – Dukagjini
Gjilani – Trepça ‘89
Ferizaj – Drita
Malisheva – Drenica

Java e pestë:
Trepça ‘89 – Malisheva
Dukagjini – Gjilani
Prishtina – Ballkani
Drita – Llapi
Drenica – Ferizaj

Java e gjashtë:
Ballkani – Drita
Ferizaj – Llapi
Gjilani – Prishtina
Malisheva – Dukagjini
Drenica – Trepça ‘89

Java e shtatë:
Dukagjini – Drenica
Trepça ‘89 – Ferizaj
Prishtina – Malisheva
Drita – Gjilani
Llapi – Ballkani

Java e tetë:
Gjilani – Llapi
Malisheva – Drita
Ferizaj – Ballkani
Drenica – Prishtina
Trepça ‘89 – Dukagjini

Java e nëntë:
Prishtina – Trepça ‘89
Drita – Drenica
Llapi – Malisheva
Dukagjini – Ferizaj
Ballkani – Gjilani