7 tetor, 2022 – Sot në selinë e Federatës së Futbollit të Kosovës, u bë tërheqja e shortit për rrethin e parë të garave të Kupës së Kosovës për edicionin 2022/23. Në këtë rreth të garave janë paraqitur për pjesëmarrje 10 skuadra. Ndeshjet do të zhvillohen më 12 dhe 13 tetor.

Në bazë të shortit, në rrethin e parë takohen:
Sharri – KEK-u
Shkëndija – Vitia
Arbana – Opoja
Kosova VR – Prizreni
Fortuna 2020 – Behari