ffk-llogofinKomisioni Disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Dukagjin Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala – anëtarë,  në mbledhjen e rregullt mbajtur më datë 12.03.2013  shqyrtoi procedura e hapura nga mbledhja e kaluar si dhe inicimet e filluara nga  ana e komesarëve të garave pas përfundimit të ndeshjeve nga jave e fundit të datës  09-10.11.2013, dhe për të njejtat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve konform Dispozitave të Rregullores disiplinore sjelli këto ;

V  E  N  D  I  M  E

ARMEND  JASHANICA ; lojtar i klubit të futbollit “ Fushë Kosova “ nga Fushë Kosova me numër të librezës sportive  1217 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës  me numër 17, për ndëshkim me karton të kuq ( ofendime drejtuar gjyqtarit kryesor )në ndeshjen e javës së ; XII-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; Hysi – Fushë  Kosova e zhvilluar në Merdare të Podujevës  ( raportet e zyrtarëve të takimit ) ;
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullorës disiplinore neni 38 paragrafi 3.
ENDRIT  ADEMI ; lojtar i klubit të futbollit “ Ulpiana “ nga Lipjani me numër të librezës sportive 10631 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 8, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit, për ndëshkim me karton të kuq ( grushtim i lojtarit kundërshtar ) në ndeshjen e javës së ; XIII-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Ulpiana – Ballkani e zhvilluar në Lypjan ( raporte e zyrtarëve nga ndeshja e zhvilluar )
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3
ILIR  HASANI ; lojtar i klubit të futbollit “ Vicianumi “ nga Vushtrria  me numër të librezës sportive 03553 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 22, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit, për ndëshkim me karton të kuq  ( ofendime drejtuar gjyqtarit kryesor )  në ndeshjen e javës së ; X-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve  Drini – Vicianumi  ( raportet e zyrtarëve të takimit – shtesë ) ;
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
SHPETIM  ZHARA ; lojtar i klubit të futbollit  “ Besa “ nga Peja  me numër të librezës sportive  4143 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 6, për ndëshkim me karton të kuq ( start i palejuar si lojtar fundor ) në ndeshjen e javës së XV-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Llamkos Kosova – Besa e zhvilluar në Vushtrri me datë 10.11.2013 ( raportet e zyrtarëve nga takimi i zhvilluar );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës  në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
KUSHTRIM  MUSHICA ; lojtar i klubit të futbollit “ Prishtina “ nga Prishtina , me numër të librezës sportive ; 5090 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 23, për ndëshkim me karton të kuq  ( loja me dorë si lojtar fundor  ) në ndeshjen e javës së ; XV-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Hysi – Prishtina e zhvilluar në Merdare me 09.11.2013 ( raportet e zyrtarëve të ndeshjes)
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje  zyrtare sipas radhës  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës  në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3
ARMEND  RUXHI ; lojtar i klubit të futbollit “ Liria “ nga Prizreni me numër të librezës sportive ; 1/1316 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  1, për ndëshkim me karton të kuq ( ndërhyrje  e pa lejuar si lojtar fundor ) në ndeshjen e javës së ; XIV-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Ballkani – Liria e zhvilluar në Therandë me datë 09.11.2013 ( raportet e zyrtarëve të ndeshjes );
DENOHET ;
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zurtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
BEKIM  XANI ; ndihmëstrajner i klubit të futbollit “ Drenica “ nga Skënderaj,i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  169  për manifestim të sjelljeve josportive ( tentim sulmi në gjyqtaret e takimit )  pas përfundimit të ndeshjes së javës së ; XV-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve : Drenica – Trepça 89 , e zhvilluar në Skënderaj me datë 09.11.2013, në mungesë të deklaratës dhe raportit plotësues  nga ky takim ;
PEZULLOHET
Pa të drejtë të kryerjes së  dëtyrës së ndihmëstrajnerit dhe të gjitha funkcioneve tjera  në klub deri  në vendimin përfundimtar të komisionit ( grumbullimin e lëndës ) për të gjitha ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës. Kërkohet deklaratë plotësuese nga i pezulluari  Bekim Xani, afati datë 14.11.2013 ( Rregullorja disiplinore neni 31  )
ALI  AJETI ; drejtor i klubit të futbollit “ Hajvalia “ nga Hajvalia , për largim nga pankina  ( manifestim të sjelljeve josportive  – ofendime dhe kërcnime drejtuar gjyqtarëve të takimit ) në cilësi të përsonit për siguri në ndeshjen e javës së ; XV-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Hajvalia – Ferizaj e zhvilluar në Kizhnicë, në mungesë të deklaratës plotësuese dhe raporteve shtesë ;
PEZULLOHET
Pa të drejtë të kryerjes së të gjitha funkcioneve në klub lidhur me ndeshjet zyrtare  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës deri në vendimin përfundimtar të komisionit disiplinor ( kompletimin e lëndës ). Kërkohet deklaratë plotësuese nga i pezulluari ; Ali Ajeti  afati datë  14.11.2013  ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
KËSHILLA  JURIDIKE:
Pala e pakënaqur në këtë vendim ka të drejtë ankesë  drejtuar  shkallës së dytë ( komisionit për ankesa ) në afat kohor prej 8 ( tetë ) ditëve nga data e publikimit të këtij vendimi  në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës numër ; XIV-XV-të, rrespektivisht nga data e marrjes së tij, por ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar  nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.
Prishtinë, 12.11.2013
Kryetari: Dukagjin  Zefi  d.v.