ffk-llogofinKomisioni Disiplinor  i shkallës së parë në mbledhjen e vet të mbajtur me datë 20.05.2016 , ditë e premtë ora 14,00 , shqyrtoi procedurat e hapura  disiplinore nga mbledhja e kaluar si dhe inicimet e filluara nga ana e komesarëve të garave pas përfundimit të ndeshjeve nga gjysmëfinalet e DIGITALB Kupes saë Kosovës në futboll dhe për të njejtat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve, conform Dispozitave të Rregullores disiplinore sjelli këto;
 
V  E  N  D  I  M  E  
 
KF “ DRITA “ nga Gjilani në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komesarit të garave , për lëshime në organizimin e ndeshjes  gjysmëfinale të DIGITALB Kupës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve – rrethi  dytë  (fyerjet, sharjet më banale në kor si dhe kërcnimet e shikuesve ndaj lojtarëve dhe stafit udhëheqës të klubit të futbollit “ TREPÇA 89 “   dhe kërcnimet drejtuar kryetarit të komisionit për gjyqtarë të futbollit z Perparim Hasani pas përfundimit të takimit )  ndeshja ;  DRITA – TREPÇA  89 e zhvilluar me datë  18.05.2016 në stadiumin e qytetit në Gjilan ( raportet e përsonave zyrtar të ndeshjes) i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në vendimin përfundimtar të komisionit ( kompletimin e lendës – provave ). Kërkohen  raporte – deklarata plotësuese nga zyrtaret e klubit të futbollit “ Drita “ nga Gjilani, lidhur me rastin. Afati datë  23.05.2016 ( Rregullorja disiplinore  neni 31 ).
 
AFRIM  SHAHINI ; ndihmëstrajner në klubin e futbollit “ DRITA “ nga Gjilani me numër të licencës  14, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komesarit të garave, për manifestim të sjelljeve jo sportive  ( largim nga pankina për fyerje dhe sharje drejtuar gjyqtarit kryesor   Genc  Nuza si dhe sulmimi i po të njejtit pas përfundimit të takimit ) në ndeshjen gjysmëfinale  të DIGITALB Kupes së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve – rrethi  dytë ; DRITA – TREPÇA  89  e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Gjilan ( raportet e zyrtarëve të ndeshjes ), në mungesë të deklaratës vetanake
DENOHET
Me të holla në shumë prej ; 250  EURO  ( dyqind e pesdhjetë ) në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 3  dhe neni 10 paragrafi 2. Afati i pagimit të dënimit  në të hola është  15 ditë , nga data e sjelljes së këtij vendimi në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës date 20.05.2016.
 
TAHIR  BATATINA ; kryetrajner në klubin e futbollit  “ LLAPI “ nga Podujeva me numër të licencës  156, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komesarit të garave, për  deklarata të pa matura dhe fyese  dhënë  mediave elektronike – supersport kosova, pas përfundimit të ndeshjes gjysmëfinale të DIGITALB  Kupes së Kosovës  në futboll për kategorinë e seniorëve – rrethi dytë ;  LLAPI  – PRISHTINA  e zhvilluar në Merdare me date 18.05.2016 ( raporte e zyrtarëve të ndeshjes ), në mungesë të deklaratës vetanake i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE;
Deri në kompletimin e lendës – provave ( vendimi përfundimtar i komisionit ), kërkohet deklarata plotësuese nga kryetrajneri në procedurë  Tahir  Batatina, afati datë 23.05.2016 ( Rregullorja disiplinore  neni 31 ).
 
 
FATJON ORUQI ; lojtar  i klubit  të futbollit “ FLAMURTARI “ nga Prishtina, me numër të librezës sportive  675/Pr dhe licencuar në Federatn e Futbollit të Kosovës  më numër  2, në procedurë  të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq  ( start i palejuar  në lojtarin kundërshtar ) në ndeshjen e javës së  XXV-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; FLAMURTARI – PRISHTINA e zhvilluar në stadiumine Flamurtarit ( raportet e zyrtarëve dge deklarata plotësuese e lojtarit të përjashtuar );
DENOHET
Me ndalesë loje për 2 ( dy )  ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
GAZMEND  AHMETI ; lojtar i klubit  të futbollit  “ VUSHTRRIA “  nga  Vushtrria më numër të librezës sportive  1288/M dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 18, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit, për ndëshkim me karton të kuq ( sulm në asistentin e takimit ) në ndeshjen e javës së  XXVI-t  të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; PRISHTINA –  VUSHTRRIA e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese  e lojtarit të perjashtuar )
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 (tri)  ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
DRENIT  KLARALITI ; lojtar i klubit  të futbollit “  FERIZAJ “ nga Ferizaj, me numër të librezës sportive  11720 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  8, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq  ( fyerje e gjyqtarit kryesor )  nga ndeshja e javës së  XIV – të , të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve; FERIZAJ  – GJAKOVA e zhvilluar në stadiumin “ Ismet Shabani “ në Ferizaj ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese e lojtarit të përjashtuar )
DENOHET
Me ndalesë loje për; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
 
KËSHILLA  JURIDIKE
Pala e pa kënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar komisionit  për ankesa të shkallës së dytë  në afatin kohor prej ; 8 ( tetë ) ditëve, nga data e sjelljes së këtij vendimi në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës date 20.05.2016, respektivisht nga data e pranimit. Ankesa e ushtruar nga ana e pales së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e këtij vendimi.
 
Prishtinë, datë 20.05.2016
Kryetari: DUKAGJIN  ZEFI  d.v.