ffk-llogofinKomisioni Disiplinor i shkallës së parë në përbërje ; Dukagjin  Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala në mbledhjen e mbajtur me datë 21,10.2016 – ditë e premte ora 14,00, shqyrtoi procedurat e hapura  nga mbledhja e kaluar e komisionit  dhe për të njejtat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve dhe deklaratave  plotësuese  konform Dispozitave të Rregullores Disiplinore sjelli këto;
 
V  E  N  D  I  M  E 
 
KF “ LIRIA “ nga Prizreni në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së ; – IX-të të VALASUPERLIGES  së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve  ;  LIRIA – GJILANI  e zhvilluar me datë 15.10.2016 në stadiumin “ Perparim Thaqi “ në Prizren ( raportet e zyrtarëve  dhe materiali shtesë ; hudhje e gjasendëve në fushë  dhe në drejtim të pankinës së mysafirëve )
DENOHET
Me të holla në shumë  prej ; 800  euro ( tetëqind)  në bazë të rregullores Disiplinore neni 49  paragrafi 1 pika 3 dhe neni 10 paragrafi 3 pika 1. Afati  i pagimit të shqiptuar në të holla është  15 ditë , nga  dita e sjelljes së këtij vendimi në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës , datë 21.10.2016, respektivisht nga data e pranimit ( Rregullorja Disiplinore neni 11 paragrafi 1 )
 
KF “ LLAPI “ nga Podujeva në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit, për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së; -IX-të të VALASUPERLIGES  së Kosovës në futboll për katëgorinë e seniorëve ; LLAPI – FERONIKELI e zhvilluar me datë 16.10.2016  në stadiumin e Merdares ( raportet  dhe deklaratat plotësuese të zyrtarëve të ndeshjes;  goditje e asistentit të pare ; Erduan Baliqi më një objekt të fortë nga ana e një spektatori të  pa përgjegjëshem, goditje nga e cila  pason lëndim i rëndë dhe pamundësia për vazhdimin e ndeshjes – gjegjësisht ndërprerja e takimit minuta e 64. Komisioni i Garave  rastin e kualifikoi si incident të rëndë dhe serioz )
 
DENOHET
Me zhvillimin e  1 ( një ) ndeshje  në fushën e vet pa praninë e shikuesëve, në bazë të Rregullores  Disiplinore neni 50 paragrafi 1 pika 2.
 
KF “ PRISHTINA “ nga Prishtina  në procedurë të hapur  disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit, për lëshime në  organizimin e ndeshjes së javës së ;-IX-të të VALASUPERLIGES  së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; PRISHTINA – TREPÇA  89  e zhvilluar me datë 16.10.2016 në stadiumin “ Agron Rama “ në Kastriot ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese ; fyerje, sharje në kor nga ana e  simpatizuesve të klubit  nikoqir “ PLISAT “ drejtuar asistentit të dytë;  Fatlum Berisha , hudhja e flakadanëve, shisheve dhe guralecëve në fushë dhe jashtë saj prej nga edhe goditet në kokë  asistenti i lërtëshenuar )
DENOHET
Me të holla në shumë prej ; 800  euro ( tetëqind ) në bazë të Rregullores Disiplinore neni 49 paragrafi 1 pika 3 dhe neni 10 paragrafi 3 pika 1. Afati i pagimit të dënimit të shqiptuar në të holla është  15 ditë nga data e  sjelljes së këtij vendimi në Buletinin Zyrtar të Federatës  së Futbollit të Kosovës datë 21.10.2016, respektivisht nga data e pranimit. ( Rregullorja Disiplinore neni 11 paragrafi 1 . )
 
MITHAT  MAHMUTI ; përsoni për siguri nga Klubi i Futbollit “ LIRIA “ nga Prizreni në procedurë të hapur disiplinore  nga mbledhja e kaluar e komisionit, për mos kryerje të dëtyrave dhe obligimeve të përsonit për siguri të dalurta nga Rregullorja e Garave neni  26 paragrafi  4 gjatë  zhvillimit të ndeshjës së javës së ; – IX-të të VALASUPERLIGES së Kosovë në futboll për kategorinë e seniorëve ; LIRIA – GJILANI e zhvilluar me datë 15.10.2016 në stadiumin “ Perparim Thaqi “ në Prizren ( raportet e zyrtarëve;)
DENOHET
Për  6 ( gjashtë ) muaj ndalesë  në moskryerjen e funksionit në klub për të gjitha ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores Disiplinore neni  61 paragrafi 1 pika  9 dhe 11.
 
EGZON  SHABANI ; lojtar i klubit të futbollit “ GJILANI “ nga Gjilani me numër të librezës sportive  6652 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 21 , në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit, për manifestim të sjelljeve josportive dhe reagime të pakontrolluara  në vendimet e gjyqtarit kryesor  Tefik Maloku ( shtyrje e fuqishme – rënjë e gjyqtarit për toke pas akordimit të penaltiesë ) në ndeshjen e javës së ; -IX-të të VALASUPERLIGES së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; LIRIA – GJILANI e zhvilluar më date 16.10.2016 në stadiumin “ Përparim Thaqi “ në Prizren ( raportete zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese  );
DENOHET
Me ndalesë loje për  3 ( tri )  ndeshje zyrtare sipas radhës  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores  Disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
ISA  EMINHAZIRI ; lojtar I klubit të futbollit “ GJILANI “ nga Gjilani me numër  të librezës sportive 1/2122 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  9, në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e  komisionit, për manifestim të sjelljeve josportive gjatë dhe pas përfundimit të ndeshjes së javës së –IX-të të VALASUPERLIGES së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; LIRIA – GJILANI  e zhvilluar me date 15.10.2016 në stadiumin “ Perparim Thaqi “ në Prizren ( raportet e zyrtarëve;  fyerje, sharje reagime  të pakontrolluara në vendimet e gjyqtarit kryesor, i identifikuar si shkaktar kryesor i krijimit të situatave  të tensionuara dhe të acaruara gjatë  rrjedhes së lojës dhe pas përfundimit të ndeshjes në koridoret e zhveshtoreve )
DENOHET
Me ndalesë loje për  4 ( katër ) ndeshje zyrtare sipas radhës  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores Disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
KËSHILLA  JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar Komisionit për Ankesa të shkallës së dytë në afatin kohor prej  8 (tetë) ditëve nga data e publikimit të  vendimeve  në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës  date 21.10.2016 – rrespektivisht nga data e pranimit të tij. Ankesa e ushtruar nga ana e pales së ankimuar nuk ndalon ekzekutimin e vendimeve.
 
Prishtinë, date 21.10.2016