23 gusht, 2017 – Komisioni  Disiplinor i shkallës së parë, në mbledhjen e mbajtur me datë 23.08.2017 shqyrtoi procedurat e iniciuara disiplinore  nga ana e Komisionit të Garave pas përfundimit të ndeshjeve nga java e  parë e Vala Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve  dhe për të njëjtat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve, konform Dispozitave të Rregullores Disiplinore nxori këto;
 

V E N D I M E

 
ANDRIAN CHAVOLLI, lojtar i klubit të futbollit “ FLAMURTARI “ nga Prishtina  me numër të licencës  17 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq  (ofendime  me fjalor më banal drejtuar gjyqtarit kryesor  Kreshnik Vula) në ndeshjen e javës së parë të Vala Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; TREPÇA ‘89 – FLAMURTARI,  e zhvilluar në stadiumin “Riza Lushta“ në Mitrovicë me datë 18.08.2017 (raportet e zyrtarëve të ndeshjes)
DËNOHET
Me ndalesë loje për ; 3 (tri) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
KF “ VËLLAZNIMI “ nga Gjakova  në procedurë të iniciuar disiplinore  nga ana e Komisionit të Garave, për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së parë të Vala Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë seniorëve; VËLLAZNIMI – LIRIA, e zhvilluar në Stadiumin e Qytetit në Gjakovë (raportet e zyrtarëve; ndezje dhe hedhje e flakadanëve minuta 47’, 58’, 73’ dhe 93’ si dhe  hedhja e  një kanaçe birre në drejtim të asistentit të dytë; Meriton Berisha);
DËNOHET
Me të holla në shumë prej ; 800 euro ( tetëqind )  në bazë të Rregullores disiplinore neni  49 paragrafi  1  dhe nenit 10 paragrafi 3 pika 1. Afati  i pagimit të dënimit të shqiptuar në të holla është  15 ditë nga data e sjelljes së këtij vendimi, respektivisht nga data e publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës  datë 23.08.2017.
 
ISMET  MUNISHI; kryetrajner i klubit të futbollit “VËLLAZNIMI“ nga Gjakova, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për manifestim të sjelljeve josportive (reagime në vendimet e gjyqtarëve) gjatë  zhvillimit të ndeshjes së javës së parë të Vala Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; VËLLAZNIMI – LIRIA, e zhvilluar në Stadiumin e Qytetit në Gjakovë (raportet  e zyrtarëve dhe incizimet televizive) – në mungesë të  deklaratës  vetanake i
HAPET   PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në vendimin përfundimtar të Komisionit Disiplinor (kompletimin e lëndës). Kërkohet deklarata  plotësuese  nga kryetrajneri, Ismet Munishi lidhur me rastin e procedurës së iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, afati datë  25.08.2017 ora 10,00 (Rregullorja Disiplinore, neni 31 ).
 
KF  “  DRITA “ nga  Gjilani në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së parë të Vala Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; PRISHTINA – DRITA, e zhvilluar në stadiumin “Rexhep Rexhepi“ në Drenas (raportet e zyrtarëve;  hedhje e gjësendeve  në fushë nga ana e shikuesve  të KF “Drita“ nga Gjilani si dhe fyerje të palejuara raciste nga ana e të njëjtëve drejtuar lojtarit nikoqir B.Khalid)
DËNOHET
Me  të holla  në shumë prej; 1000  euro (njëmijë) në bazë të Rregullores Disiplinore neni 49 paragrafi 1  dhe nenit 10 paragrafi 3 pika 1. Afati i pagimit të dënimit të shqiptuar në të holla është  15 ditë nga data e sjelljes së këtij vendimi, respektivisht publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës  datë 23.08.2017.
 
Gjyqtari; BURIM JAHMURATAJ  (ndeshja; Vëllaznimi – Liria) dhe gjyqtari i katërt; GRAMOZ  SHALA (ndeshja;  Vëllaznimi – Liria) për tolerancë të tepruar ndaj kryetrajnerit të klubit të futbollit “Vëllaznimi“ nga Gjakova, rasti për shqyrtim i përcillet Komisionit për Gjyqtarë të futbollit.
 
 
KËSHILLA  JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar Komisionit të shkallës së dytë – Komisionit për Ankesa, në afatin kohor prej 8 (tetë) ditëve nga data e sjelljes së këtij vendimi, respektivisht publikimit të tij në  faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës  datë 23.08.2017. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

 
Prishtinë, datë  23.08.2017                                                                                                              Kryetari, Dukagjin Zefi  d.v.