Komisioni Disiplinor  i shkallës së parë, në mbledhjen e mbajtur me datë; 27.10.2017 ora 13,00  shqyrtoi procedurat e hapura nga mbledhja e kaluar si dhe inicimet e filluara nga ana e komisionit të garave, pas përfundimit të ndeshjeve nga java e ; e XII-të e Vala Superligës dhe Ligës së Parë të Kosovës në futboll të zhvilluara me datë 24-25.10.2017 dhe për të njëjtat duke iu referuar raporteve  zyrtare dhe deklaratave plotësuese, konform Dispozitave të Rregullores  disiplinore  sjelli këto;
 
 

V E N D I M EKF “ DRENICA “ nga Skenderaj në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave  për lëshime në organizim (motivi – manifestim i sjelljeve josportive nga ana  e spektatorëve  për fyerje, sharje dhe hedhje e fishekzjarrëve në fillim të ndeshjes nga tribuna lindore, ku si rrjedhojë  pati ndalje të lojës  në minutat ; 20,23 dhe 35, hedhje e shisheve  PVC në fushë  si dhe fyerje në kor në minutën e 64, ku një grup i tifozerisë tentuan të kalojnë rrethojën por falë intervenimit të shpejtë të policisë nuk erdhi deri të më e keqja,  raste të hedhjes së fishekzjarrëve dhe shisheve plastike PVC pati edhe nga tribuna  perëndimore në disa raste mbi bankinën e ekipit mysafir) në ndeshjen e javës së XII-të të VALA SUPERLIGËS së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve;  DRENICA – LLAPI e zhvilluar në stadiumin “ Bajram Aliu “ në Skenderaj me datë 24.10.2017 ( raportet zyrtare nga ndeshja e zhvilluar në Skenderaj) i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e provave (lëndës – vendimin përfundimtar të Komisionit Disiplinor). Kërkohet deklarata – raporti plotësues nga zyrtarët e klubit të futbollit “ DRENICA “ nga Skenderaj – personi për siguri i asaj ndeshje z. Ruzhdi Koca  lidhur me rastin. Afati  datë 01.11.2017 ( Rregullorja Disiplinore neni  32 paragrafi 1. )
 
 
VISAR  GOJNOVCI ; lojtar i klubit të futbollit “FUSHË  KOSOVA“ nga Fushë Kosova, me numër të ID kartelës ; 004355M89 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  69, në procedure të iniciuar disiplinore  nga ana e komisionit të garave  për ndëshkim me karton të kuq  në ndeshjen e javës së ; XII-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; BASHKIMI – FUSHË KOSOVA e zhvilluar në Koretin të Dardanës  (raportet e zyrtarëve nga ndeshja e zhvilluar), në mungesë të deklaratës  nga ana e lojtarit të përjashtuar;
PEZULLOHET
Pa të drejtë loje deri në vendimin përfundimtar të Komisionit Disiplinor për të gjitha ndeshjes e radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës. Kërkohet deklarata plotësuese e lojtarit të përjashtuar  Visar Gojnovci, afati datë 01.11.2017 ( Rregullorja disiplinore neni 32 paragrafi 1 )
 
 
GENC  HYSENI;  drejtor  sportiv i klubit të futbollit “FERIZAJ“ nga Ferizaj në procedure të iniciuar disiplinore nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, për largim nga pankina e lojtarëve rezervë (motivi; reagim në vendimet e gjyqtarit kryesor dhe manifestim të sjelljeve  josportive ) në ndeshjen e javës së ; XII-të të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; KOSOVA ( P ) – FERIZAJ  e zhvilluar më datë  25.10.2017  në Prishtinë (raportet zyrtare nga ndeshja e zhvilluar)
PEZULLOHET
Pa të drejtë në kryerjen e të gjitha funksionerëve në klub lidhur me ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës – (deri në kompletimin e lëndës – vendimin përfundimtar të komisionit). Kërkohet deklarata plotësuese e z Genc Hyseni,lidhur me rastin, afati 01.11.2017) Rregullorja disiplinore neni 32 paragrafi 1.
 
 
OSMAN  DRAGUSHA – delegat nga Federata e Futbollit e Kosovës për ndeshjet e Ligës së Parë  – seniorët, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e komisionit të garave, për mosrespektim  të nenit 31 të Propozicioneve të Garave, ku detyrimisht delegate duhet të paraqitet  1 (një) orë  para fillimit të ndeshjes, kurse i lartshënuari është paraqitur pas përfundimit të pjesëlojës së parë në ndeshjen e deleguar;  të javës së XII-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; KIKA – VUSHTRRIA e zhvilluar me datë 25.10.2017 në Gjilan (në mungesë të deklaratës vetanake)

PEZULLOHET

Pa të drejtë në kryerjen e detyrës së delegatit  për ndeshjet vijuese  zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , deri në kompletimin e lëndës – vendimin përfundimtar të Komisionit Disiplinor. Kërkohet deklarata plotësuese nga delegati i pezulluar z Osman Dragusha lidhur me rastin., afati datë 01.11.2017 ( Rregullorja disiplinore neni 32 paragrafi 1. )
 
 
SADULLAH  AJETI – trajner në  klubin e futbollit  “GJILANI“  nga Gjilani në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për tërheqje të ekipit gjatë zhvillimit të ndeshjes nga java e VII-të e Ligës së Kadetëve në nivel nacional; FERONIKELI – GJILANI  e zhvilluar në Drenas  me datë 23.10.2017 , ndeshje e cila ndërpritet në minutën e 80  (raportet e zyrtarëve të ndeshjes  dhe deklaratat e  gjyqtarëve dhe asistentëve si dhe  e trajnerit  në procedurë z.Sadullah Ajeti);
PEZULLOHET
Pa të drejtë në kryerjen e detyrës së trajnerit për të gjitha ndeshjet zyrtare  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës  deri në kompletimin e lëndës ( deri në vendimin përfundimtar të Komisionit). Kërkohen deklarata plotësuese nga ana e zyrtarëve të ndeshjes, afati datë 01.11.2017 .
 
 
KËSHILLA   JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankesë  drejtuar komisionit për ankesë  të shkallës së dytë në afatin kohor prej ; 8 ( tetë ) ditëve ) nga data e sjelljes së këtij vendimi – publikimit në Buletinin  Zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës datë 27.10.2017,respektivisht nga data e pranimit të tij. Ankesa e ushtruar  nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.
 
 
Prishtinë, datë 27.10.2017                                                                                           Kryetari, Dukagjin Zefi