Komisioni Disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Dukagjin Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 05.12.2017 (ditë e martë ora 12,00) shqyrtoi procedurat  e inicuara  nga ana e Komisionit të Garave pas përfundimit të ndeshjeve të zhvilluara me datë 03-04.12.2017 dhe për të njëtat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve konform Dispozitave të Rregullores  Disiplinore sjelli këto;
 

V E N D I M E

 
KF  “DRENICA“ nga Skënderaj, në procedurë të inicuar disiplinore  nga ana e Komisionit të Garave, për lëshime të pjesërishme në  organizimin  e ndeshjes së javës së XVIII-të të Vala Superligës së Kosovës në futboll  për kategorinë e seniorëve; DRENICA – LIRIA  1:0 e zhvilluar me datë 03.12.2017 në stadiumin “Riza Lushta“ në Mitrovicë (raportet e zyrtarëve të ndeshjes – hyrja e  simpatizuesve të saj në fushë për të festuar shënimin e golit në  në fund të  ndeshjes)
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore VËREJTJE  E FUNDIT, në bazë të Rregullorës Disiplinore neni 50 paragrafi 1 pika 1.
 
 
MUHAMET REXHEPI; zyrtar i klubit të futbollit “LLAPI“ nga Podujeva me numër të ID kartelës  001413M88, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave  për largim  nga pankina e lojtarëve rezervë (ofendime  të rënda drejtuar asistentit  të takimit  Meriton Berisha) në ndeshjen e javës së XVIII-të të Vala Superligës së Kosovës  në futboll për kategorinë e seniorëve; LLAPI – TREPÇA ‘89  e zhvilluar me datë 03.12.2017 në stadiumin “Zahir Pajaziti“ në Podujevë (raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese e zyrtarit Muhamet Rexhepi )
DENOHET
Me ndalesë të kryerjes së funksionit të zyrtarit në klub dhe funksioneve tjera në kohëzgjatje për 3 (tre) muaj për të gjitha ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullorës Disiplinore neni 40 paragrafi 1 pika 5.
 
 
ARDIT JUPAJ; lojtar i klubit të futbollit “FLAMURTARI“ nga Prishtina me numër të ID kartelës  000841M94 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive  11, në procedurë të iniciuar disiplinore  nga ana e Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq (goditje e portierit me bërryl  minuta e 86) në ndeshjen e javës së XVIII-të të Vala Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve;  VLLAZNIA – FLAMURTARI, e zhvilluar në stadiumin e qytetit  në Gjilan me datë  01.12.2017 (raportet e zyrtarëve të ndeshjes)
DENOHET
Me ndalesë loje për 3 (tri) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores Disiplinore neni 42 paragrafi 1 pika 1.
 
 
KF “BESA“ nga Peja  në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për mashtrim dhe sjellje në lajthim (për angazhim të lojtarit në lojë; VETIM KRASNIQI  në vend të  futbollistit ENDRIT  GASHI) i cili figuronte në protokollin zyrtar të ndeshjes me numër të ID kartelës  005684M02 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  9 në ndeshjen e javës së XII-të të Ligës së kadetëve në nivel nacional  BESA – PRISHTINA e zhvilluar me datë  26.11.2017  në Brestovik të Pejës (raportet e zyrtarëve  nga ndeshja e zhvilluar)
I   HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e provave. Kërkohen deklarata plotësuese nga zyrtarët e klubit të futbollit “BESA“ nga Peja lidhur me rastin (aktivizimin e lojtarit pa të drejtë loje – për mashtrim dhe sjellje në lajthim) Afati datë  08.12.2017 (Rregullorja Disiplinore neni 32)
 
 
SAHIT  GASHI  trajner në klubin e futbollit “BESA“ nga  Peja  në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për mashtrim dhe sjellje në lajthim (nuk lejon  fotografimin e zyrtarit me lojtarin e dyshuar) në ndeshjen e javës së XII-të të kategorisë së kadetëve në nivel nacional ; BESA – PRISHTINA, e zhvilluar me datë  26.11.2017 në Brestovik të Pejës;
PEZULLOHET
Pa të drejtë në ushtrimibn e  detyrës së trajnerit në klub  dhe funksioneve tjera  për të gjitha ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës deri në  kompletimin e lëndës – vendimin përfundimtar të komisionit. Kërkohet deklarata plotësuese e trajnerit të pezulluar Sahit Gashi, afati datë 08.12.2017  (Rregullorja Disiplinore neni 32).
 
 
ARMEND  MAVRAJ;  përfaqësues zyrtar i klubit të futbollit “BESA“  nga Peja në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për mashtrim dhe sjellje në lajthim (aktivizimin e lojtarit pa të drejtë loje dhe  pengimi për fotografimin e të njëjtit – lojtarit të dyshuar) në ndeshjen e javës së XII-të kategorisë së kadetëve në nivel nacional; BESA – PRISHTINA, e zhvilluar në Brestovik të Pejës me datë 26.11.2017  (raportet e zyrtarëve nga ndeshja e zhvilluar)
PEZULLOHET
pa të drejtë në kryerjen e të gjitha funksioneve në klub lidhur me ndeshjet zyrtare  të organizuara  nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës deri në kompletimin e lëndës – vendimin përfundimtar të komisionit. Kërkohet deklarata plotësuese nga i pezulluari, afati datë 08.12.2017  (Rregullorja Disiplinore neni 32 )
VETIM KRASNIQI; lojtar i KF “Besa”, kategoria e kadetëve, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për paraqitje të rrejshme në protokollin e ndeshjes së javës së XII-të kategorisë së kadetëve në nivel nacional; BESA – PRISHTINA, e zhvilluar në Brestovik të Pejës me datë 26.11.2017  (raportet e zyrtarëve nga ndeshja e zhvilluar)
PEZULLOHET
pa të drejtë loje deri në vendimin përfundimtar të Komisionit Disiplinor. Kërkohet deklarata plotësuese nga i pezulluari, afati datë 08.12.2017  (Rregullorja Disiplinore neni 32)
 
KËSHILLA  JURIDIKE
 
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar Komisionit të shkallës së dytë – Komisionit për ankesa në afatin kohor prej 8 (tetë) ditëve nga data e  sjelljes  – publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës , datë 05.12.2017. Ankesa e ushtruara nga  ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.
 
Prishtinë, datë 05.12.2017
Kryetari,  Dukagjin  Zefi