Komisioni Disiplinor  i shkallës së parë  në përbërje ; Dukagjin Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 06.03.2018 – ora 14,00 shqyrtoi procedurat e hapura nga mbledhja e kaluar si dhe inicimet e filluara  nga ana e Komisionit të Garave, pas përfundimit të ndeshjeve nga jave e fundit datë 02-03.03.2018 dhe për të njëjtat duke iu referuar raporteve zyrtare konform Dispozitave të Rregullores  Disiplinore sjelli këto;
 
V E N D I M E
 
KF “LLAPI“ nga Podujeva në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së ; XX-të të Valasuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; LLAPI – DRITA e zhvilluar në stadiumin “ Zahir Pajaziti “ në Podujevë  (raporti zyrtarit të ndeshjës; hyrja në fushë  e udhëheqësit të  tifozerisë  nikoqire, i cili me fjalë fyese  i drejtohet  asistentit si dhe hudhja e gjasendeve   nga të tjeret në drejtim të publikut mysafir  minuta e 79  ku si rrjedhojë ndeshja ndërpritet për 8 minuta  në qetësimin e situatës – publikut) – materiali shtesë ;
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore; të  QORTIMIT ,  në bazë të Rregullores  disiplinore neni 50 paragrafi 1 pika 2.
 
KF “ DRITA “ nga Gjilani, në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit për hedhje të gurëve  nga ana e  tifozerisë mysafire në drejtim të  tifozerisë  nikoqire  në ndeshjen e javës së ; XX-të të Vala Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; LLAPI – DRITA e zhvilluar në stadiumin “ Zahir Pajaziti “ në Gjilan ( raportet e zyrtareve të ndeshjes)
DENOHET
Me shqiptimin e masës  disiplinore të QORTIMIT  në bazë të Rregullores  Disiplinore  neni 50  paragrafi 1 pika 2.
 
KF “ VUSHTRRIA” nga Vushtrria  në procedurë të hapur disiplinore nga  mbledhja e kaluar e komisionit , për lëshime të pjesërishme në organizimin e ndeshjes  së javës së ; XVIII-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; VUSHTRRIA – FERIZAJ e zhvilluar në stadiumin “ Ferki Aliu “ në Vushtrri ( raportet zyrtare  ;  pas përfundimit të ndeshjes një përson  i uniformuar e sulmon gjyqtarin kryesort të takimit i cili përnjëherë  prangoset nga organet e policisë  ) si dhe raportet shtesë ;
DENOHET
Me shqiptimin e masës  disiplinore  të  QORTIMIT  në  bazë të  Rregullores  Disiplinore  neni  50  paragrafi  1 pika  2.
 
BEKIM  BALKAJ ; ndihmëstrajner në klubin e futbollit  “ LIRIA” nga Prizreni  me numër të ID kartelës ; 001915M71  në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për largim nga pankina nga ana e gjyqtarit  në ndeshjen e javës së ; XX-të të Valasuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; LIRIA – FERONIKELI e zhvilluar në stadiumin “ Perparim Thaqi “ në Prizren  ( raportet e zyrtarëve )
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplkinore  ; VEREJTJE  E  FUNDIT  në bazë të Rregullores disiplinore neni 40 paragrafi 1 pika 1.
 
BEKIM  ISUFI ; kryetarjner i klubit të futbollit  “ DRITA “ nga Gjilani  me numër të ID kartelës ; 005715M në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave, për sjellje jokorrekte ( pas përfundimit të takimit – fjalosje  me trajnerin e ekipit mysafit z H.Kurhasku  ) në ndeshjen e javës së  XX-të të Valsuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRITA – VËLLAZNIMI e zhvilluar në Gjilan (raportet e zyrtarëve )
DENOHET
Me shqiptimin e masës  disiplinore  VEREJTJE  E  FUNDIT në bazë të Rregullores disiplinore  neni  40 paragrafi 1 pika 1.
 
KF “ FERONIKELI “ nga Drenasi  në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për  manifestim të sjelljeve josportive të tifozerisë së tyre (  fyerjet në grup drejtuar organeve zyrtare të FFK-së  ) në ndeshjen e javës së ; XX-të të Valasuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; LIRIA – FERONIKELI e zhvilluar në stadiumin  “ Perparim Thaqi “ në Prizren  ( raportet e zyrtarëv ) , në mungesë të  raportit të klubit  të futbollit “ Feronikeli “ nga Drenasi  i
HAPET  PROCEDURA DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( provave ) . Kërkohet raport plotësuese nga zyrtari klubit të futbollit “ Feronikeli “ nga Drenasi lidhur me rastin. Afati datë 08.03.2018 ( Rregullorja disiplinore neni 32 )
 
KF “ DRENICA “ nga Skënderaj  në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave për lëshime të pjesërishme në organizimin e ndeshjës së javës së ; XX-të të Valasuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ;  DRENICA – GJILANI  e zhvilluar në stadiumin “ Bajram Aliu “ në Skënderaj ( raportet e zyrtarëve ; konfrontime të spectatorëve – mysafire me policing )në mungesë të raporteve  shtesë i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( provave ), Kërkohen raportet plotësuese nga zyrtaret e klubit të futbollit “ DRENICA “ nga   Skënderaj lidhur me rastin , afati datë 08.03.2018 ( Rregullorja disiplinore neni 32 )
 
KF “ GJILANI “ nga  Gjilani në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për manifestim të sjelljeve josportive  nga grupi i tifozerisë së tyre në ndeshjen e javës së ; XX-të të Valasuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRENICA – GJILANI e zhvilluar në stadiumin “ Bajram Aliu “ në Skënderaj ( raportet dhe inqizimet televizive ) në mungesë të raporteve shtesë i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( provave ). Kërkohet raport plotësuese nga zyrtaret e klubit të futbollit “ Gjilani “ nga Gjilani lidhur me rastin. Afati datë 08.03.2018 ( Rregullorja disiplinore neni 32)
 
FLAMUR  BYTYQI ; delegate i Federatës së Futbollit të Kosovës për ndeshje zyrtare, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për manifestim të reagimeve josportive  dhe tendencioze  ndaj gjyqtarit të katërt Ilir Mehmeti ( ofendime  banale në prani të gjyqtarëve dhe vëzhguesit të referimit ) , në ndeshjen e javës së  XX-të të Valasuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRENICA – GJILANI e zhvilluar në stadiumin “ Bajram Aliu “ në Skënderaj  ( raporti gjyqtarit të katërt ) në mungese të deklaratës së delegatit i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( provave ) . Kërkohet deklarata plotësuese nga delegate ndeshjës  Flamur Bytyqi  lidhur me rastin , afati datë 08.03.2018 ( Rregullorja disiplinore neni 32 paragrafi 1.)
 
DRIN  HODAJ ; lojtar klubit të futbollit “ KEK-u “ nga Kastrioti me numër të ID kartelës  009907M90 dhe licencuar në Federatën e Futbollit Te Kosovës me numër  1, në procedure të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për ndëshkim me karton të kuq  ( reagim  në vendimin e gjyqtarit kryesor për start jashtë  zonës së portierit ) në  ndedshjen e javës së ;  XIX-të të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëv e;  BALLKANI – KEK-u e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Suharekë  ( raportet e zyrtarëve )
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2  ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni  39 paragrafi 3.
 
JURGEN  AGOLLI ; ndihmëstrajner në klubin e futbollit “ KEK-u “ nga Kastrioti  me numër të ID kartelës  009907M90 ,  në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave, për largim nga pankina ( kundërshtim në vendimet e gjyqtarit ) në ndeshjen e javës së ; XIX-të të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; BALLKANI – KEK-u e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Suharekë ( raportet zyrtare të ndeshjës , në mungesë të deklaratës vetanake i
HAPET PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( provave ). Kërkohet deklarata plotësuese nga ndihmëstrajneri larguar nga pankina z Jurgen Agolli, lidhur me rastin ,afati datë 08.03.2018 ( Rregullorja disiplinore neni 32 )
 
TAHIR  MORINA ; trajner i portierëve në klubin e futbollit  “ KEK-u “ nga Kastrioti me numër të ID kartelës  0019004M85 në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave, për largim nga pankina (  kundërshtime në vendimet e gjyqtarit kryesor ) në ndeshjën e javës së ; XIX-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; BALLKANI – KEK-u e zhvilluar në stadiumin  e qytetit në Suharekë (raportet e zyrtarëve të ndeshjës ) në mungesë të deklaratës së trajnerit të larguar nga pankina z Tahir Morina ;i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( provave ) Kërkohet deklarata plotësuese nga  trajneri larguar nga pankina z Tahir Morina, lidhur me rastin ,afati datë  08.03.2018 ( Rregullorja disiplinore neni 32  paragrafi 1 ).
 
IDEAL  GASHI ; lojtar i klubit të futbollit “ HAJVALIA “ nga Hajvalia  me numër të ID kartelës ; 004925M97 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  10, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave, për ndëshkim me karton të kuq (  grushtim në lojtarin kundërshtar ) në ndeshjën e javës së ; XIX-të tëLigës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; HAJVALIA – KIKA e zhvilluar në  Kizhnicë  ( raportet zyrtare nga ndeshja e zhvilluar )
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 4 ( katër ) ndeshje zyrtare sipas radhës të ortganizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni  39 paragrafi 3.
 
AGIM  MALIQI ; përfaqësues zyrtar në klubin e futbollit “ HAJVALIA “ nga Hajvalia me numër të ID kartelës  006486M76 në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave  për manifestim të sjelljeve josportive  ( reagime në vendimet e gjyqtarit kryesort të takimit Isak Ceroviuku ) në ndeshjen e javës së ; XIX-të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; HAJVALIA – KIKA e zhvilluar në stadiumin e Kizhnicës ( raportet e zyrtarëve të ndeshjës ) , në mungesë të deklaratës vetanake i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( provave ) . Kërkohet deklarata plotësuese nga z Agim Maliqi lidhur me rastin. Afati datë 08.03.2018 ( Rregullorja disiplinore neni 32 paragrafi 1 ).
 
KËSHILLA  JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar komisionit për ankesa të shkallës së dytë në afatin kohor prej 8 (tetë ) ditëve nga data e sjelljës së këtij vendimi – publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës datë 06.03.2018, rrespektivisht nga data e pranimit të tij. Ankesa e ushtruar nga ana e pales së ankimuar nëuk e ndalon ekzekutimin e këtij vendimi.
 
Prishtinë, datë 06.03.2018
Kryetari, Dukagjin Zefi  d.v.