Komisioni Disiplinor  i shkallës së parë  në mbledhjen e mbajtur me datë 17.04.2018 shqyrtoi procedurat e inicuara disiplinore nga ana e komisioneve të garave pas përfundimit të ndeshjeve nga java e fundit të zhvilluara me datë  14-15.04.2018  dhe për të njetat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve  konform Dispozitave të Rregullores  disiplinore sjelli këto;
 
V E N D I M E
 
ELBASAN   THAQI; lojtar i klubit të futbollit “ VLLAZNIA “ nga Pozharani me numër të ID kartelës ; 001606M91 licencuar me numër  21 në Federatën e Futbollit të Kosovës , në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave për ndëshkim me karton të kuq (ndërhyrje e paljeuar në kundërshtar si  lojtar fundor) në ndeshjen e javës së ; XXVII-të të Valasuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRITA – VLLAZNIA  e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Gjilan  datë 15.04.2018 (raporttet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese e lojtarit të përjashtuar)
DENOHET
Me ndalesë loje për; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 3.
 
JETON  MEHMETI ; ndihmëstrajner në klubin e futbollit “ LLAPI “ nga Podujeva  më numër të ID kartelës ; 001910M85 , në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave  për largim nga hapsira teknike – pankina e lojtarëve reserve ( për manifestim të sjelljeve josportive  – fyreje dhe sharje drejtuar lojtarit  nikoqir me numër 5  Elton Basri ) në ndeshjën e javës së ; XXVII-të të Valasuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; LIRIA – LLAPI e zhvilluar  në stadiumin “ Perparim Thaqi “ në Prizren me datë  15.04.2018  ( raportet e zyrtarëve të ndeshjës )
DENOHET;
Me shqiptimin e masës disiplinore; VËREJTJE   E  FUNDIT, në bazë të Rregullores  Disiplinore neni 40 paragrafi 1 pika 1.
 
KF “ LIRIA “ nga Prizreni në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave për lëshime në organizimin e ndeshjës së javës së ; XXVII-të të Valasuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ( goditja e asistentit nga prapa me shishe të PVC nga ana e spectatorëve minuta e  83 )  LIRIA – LLAPI e zhvilluar në stadiumin “ Perparim Thaqi “ në Prizren me datë 15.04.2018 ( raportet e zyrtarëve )
I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( deri në vendimin përfundimtar të komisionit ) Kërkohet raport plotësuese nga zyrtari klubit të futbollit “ LIRIA “ nga Prizreni z. për atë ndeshje Ergjan Dana lidhur me rastin , afati datë  23.04.2018 ( Rregullorja disiplinore neni 32 pargarfi 1 )
 
MUHAMET  HURUGLICA ; lojtar i klubit të futbollit “ VITIA “ nga Vitia  me numër të ID kartelës; 002767M92 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  12, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për ndëshkim me karton të kuq ( largim nga pankina për sjellje josportive ; ofendime  drejtuar gjyqtarit kryesor ) në ndeshjën e javës së ; XXV-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; VITIA – BASHKIMI e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Viti me datë 15.04.2018 (raportet  e zyrtarëve  dhe deklarata plotësuese  e lojtarit të përjashtuar );
DENOHET
Me ndalesë loje për  2 ( dy )  ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores  disiplinore neni 39 paragrafi 3.
 
HASAN  KASTRATI ; lojtar i klubit të futbollit “ LUGU I  BARANIT “  me numër të ID kartelës ; 010116M93 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës  me numër 4, në procedure të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për ndëshkim me karton të kuq (  fyerje e gjyqtarit kryesor )  në ndeshjën e javës  së ; XXIV-të të Ligës së dyta të futbollit për kategorinë e seniorëve grupi; B ; PERPARIMI – LUGU I BARANIT  e zhvilluar me datë  16.04.2018 në Stadiumin “ Bajram Aliu “ në Skënderaj ( raportet e zyrtarëve të ndeshjës )
DENOHET
Me ndalesë loje për; 2 ( dy )   ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës  në bazë të Rregullores  disiplinore  neni 39 pragrafi 3.
 
ALBION  AJETI ; lojtar i klubit të futbollit “  BASHKIMI “  nga Gjilani me numër të ID kartelës ;  006951M98 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  77 , në procedure të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave  për ndëshkim me karton të kuq ( kacafytje me lojtarin kundërshtar ) në ndeshjën e javës së  së ; XXIV-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; grupi B; BASHKIMI – DARDANA  e zhvilluar me datë 16.04.2018 ( në Gjilan ( raportet e zyrtarëve  të ndeshjës );
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores  disiplinore neni 39 paragrafi 3.
 
ARLIND  LECAJ ; lojtar i klubit të futbollit “ DARDANIA “ nga  Dardana  me numër të ID kartelës;  006951M98 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës  me numër të fanelës sportive  7 , në procedure të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për ndëshkim me karton të kuq ( kacafytje me lojtarin kundërshtar) në ndeshjën e javës së ;  XXIV-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve  grupi B; BASHKIMI – DARDANA e zhvilluar me datë 16.04.2018 në Gjilan ( raportet e zyrtarëve të ndeshjës );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës  në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 3.
 
KF “ DUKAGJINI “ nga Novosella e Gjakovës  në procedure të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave për lëshime në organizimin e ndeshjës së k javës së;  XXIV-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve  ( ndeshje e cila ndërpritet në minutën  73 , sulm  në asistentin e pare  nga ana e spektatorëve )  DUKAGJINI – DARDANA e zhvilluar me datë  15.04.2018 ( raportet e zyrtarëve të ndeshjës)
Me zhvillimin e ; 2 ( dy ) ndeshjeve  jashtë fushës së vet ( në cilësi të nikoqirit ) , në bazë të Rregullores disiplinore neni  51 paragrafi 1 pika 4
 
YLBER  MAZREKAJ ; lojtar i klubit të futbollit “ BESA “ nga Peja  me numër të ID kartelës;  002879M99 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  12, për ndëshkim me karton të kuq ( Fyerje gjyqtarit kryesor ) në ndeshjën e javës së ;  XXIII-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve;  BESA – PRISHTINA e zhvilluar me datë 14.04.2018  në stadiumin sintetik në Brestovik të Pejës ( raportet e zyrtarëve të ndeshjës ) ;
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 ( tri )  ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 3
 
KËSHILLA  JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese  drejtuar  komisionit për ankesa  të shkallës së dytë  në afatin kohor prej ; 8 ( tetë ) ditëve nga data e sjelljës  së këtij vendimi – publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës  datë 17.04.2018 – rrespektivisht nga data e pranimit . Ankesa e ushtruar nga ana e pales së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.
 
Prishtinë, datë 17.04.2018                                                                                        Kryetari  Dukagjin  Zefi  d.v.