ffk-llogofinKomisioni Disiplinor i shkallës së parë në mbledhjen e rregullt mbajtur me datë 2204.2014 shqyrtoi procedurat e hapura nga mbledhja e kaluar si dhe inicimet e filluara nga ana e komesarëve të garave pas përfundimit të ndeshjeve nga java e fundit datë 19-20.04.2014 dhe për të njejtat duke iu referuar raporteve dhe deklaratave plotësuese, konform Dispozitave të Rregullores disiplinore sjelli këto ;
 
V E N D I M E :
1. FIDAN SHATROLLI ; lojtar i klubit të futbollit “ Rinia “ nga Miradia e Epërme, me numër të librezës sportive 1223/Pr dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 5, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit, për ndëshkim me karton të kuq ( start i palejuar prapa shpine në lojtarin kundërshtar ) në ndeshjen e javës së ; XVIII-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi; B ; Vjosa – Rinia e zhvilluar në Shtimje ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese )
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
2. GANI CUROLLI ; lojtar i klubit të futbollit “ Ardhmeria “ nga Fushë Kosova, me numër të librezës sportive 815/9 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 5, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit, për ndëshkim me karton të kuq ( sjellje josportive ndaj gjyqtarit kryesor – grushtim ) në ndeshjen e javës së ; XVII-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi B; Ardhmeria – Vjosa e zhvilluar në Fushë Kosovës ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese nga ndeshja );
DENOHET
Me ndalesë loje në kohëzgjatje për; 3 ( tre ) muaj për të gjitha ndeshjet zyrtare të klubit sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 4.
3. MERITON ADEMAJ ; lojtar i klubit të futbollit “ Vjosa “ nga Shtimja me numër të librezës sportive 10118 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 9 në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit , për ndëshkim me karton të kuq ( sjellje josportive – grushtim i gjyqtarit ) në ndeshjen e javës së ; XVII-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi B; Ardhmeria – Vjosa e zhvilluar në Fushë Kosovë ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese nga ndeshja );
DENOHET
Me ndalesë loje në kohëzgjatje për ; 3 ( tre ) muaj për të gjitha ndeshjet zyrtare të klubit sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 3.
4. AMIR FAZLIU ; lojtar i klubit të futbollit “ Besëlidhja “ nga Prishtina, me numër të librezës sportive 764/Pr dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 13 në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor , për ndëshkim me karton të kuq ( grushtim i lojtarit kundërshtar ) në ndeshjen e javës së ; XVII-të të Ligës së dytë për kategorinë e seniorëve grupi B; Besëlidhja – Tefik Çanga e zhvilluar në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese nga ndeshja)
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 4 ( katër ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
5. BLERIM GASHI ; lojtar i klubit të futbollit “ Tefik Çanga “ nga Ferizaj me numër të librezës sportive 6297 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 9 në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq ( grushtim i lojtarit kundërshtar ) në ndeshjen e javës së ; XVII-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi; B ; Besëlidhja – Tefik Çanga e zhvilluar në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese nga ndeshja );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 4 ( katër ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
6. AZIZ ADEMI ; përfaqësues zyrtar i klubit të futbollit “ Tefik Çanga “ nga Ferizaj, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor , për nxitje ( cytje ) të ekipit që ta lëshojë fushën ( tërheqje të ekipit nga fusha e lojës ) në ndeshjen e javës së ; XVII-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese nga takimi )
DENOHET
Me ndalesë të ushtrimit të të gjitha funkcioneve në klub në kohëzgjatje për ; 1 ( një ) vitë , për të gjitha ndeshjet zyrtare të klubit të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 52 paragrafi 1 pika 1.
7. BEKIM KRASNIQI ; lojtar i klubit të futbollit “ Minatori “ nga Magura e Lipjanit me numër të librezës sportive ; 10518 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 6 , në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor , për ndëshkim me karton të kuq ( sjellje josportive ) në ndeshjen e javës së ; XVII-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi B; Minatori – Behari e zhvilluar në Magure të Lipjanit ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
8. AHMET AJETI ; lojtar i klubit të futbollit “ Minatori “ nga Magura e Lipjanit me numër të librezës sportive 6515 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 16 në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor , për ndëshkim me karton të kuq ( sjellje josportive ) në ndeshjen e javës së ; XVII-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi B; Minatori – Behari e zhvilluar në Magure të Lipjanit ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuse nga ndeshja
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
9. BEKIM BAJRAKTARI ; lojtar i klubit të futbollit “ Deqani “ nga Deqani me numër të librezës sportive 4675 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 18 në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor për start të pakontrolluar në lojtarin kundërshtar , por i pa ndëshkuar nga ana e gjyqtarit kryesor në ndeshjen e javës së ; XXI-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Deqani – Liria e zhvilluar në Pejë ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese nga ndeshja )
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore ; QORTIM , në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 2
10. MERGIM DRAGUSHA; lojtar i klubit të futbollit “ Fushë Kosova “ nga Fushë Kosova me numër të librezës 4010 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 11, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq ( kacafytje dhe grushtime me lojtarin kundërshtar ) në ndeshjen e javës së ; XIX-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; Fushë Kosova – Llapi e zhvilluar në Fushë Kosovë ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese nga ndeshja ) ;
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 4 ( katër ) ndeshje zyrtare sipas radhë të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
11. ALBION GJUREVCI ; lojtar i klubit të futbollit “ Fushë Kosova “ nga Fushë Kosova me numër të librezës sportive 1901 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 5, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për tentim sulmi në asistentin e parë , pas përfundimit të ndeshjes së javës së : XIX-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; Fushë Kosova – Llapi e zhvilluar në Fushë Kosovë ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese nga ndeshja );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
12. LABINOT GJATA ; lojtar i klubit të futbollit “ Llapi “ nga Podujeva me numër të librezës sportive 1467/Pr dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 3, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor , për ndëshkim me karton të kuq ( kacafytje dhe grushtime me lojtarin kundërshtar ) në ndeshjen e javës së ; XIX-të të superligës së Kosovës për kategorinë e juniorëve ; Fushë Kosova – Llapi e zhvilluar në Fushë Kosovë ( raportet e zyrtarëve dhe daklaratat plotësuese nga ndeshja );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 4 ( katër ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
13. TRIM AVDYLI ; lojtar i klubit të futbollit “ Flamurtari “ nga Prishtina, me numër të librezës 237 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 13, në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq ( fyerje drejtuar asistentit të parë ) në ndeshjen e javës së ; XX-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; Flamurtari – Fushë Kosova e zhvilluar në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuse nga ndeshja )
DENOHET;
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
14. DRITON VOKSHI ; lojtar i klubit të futbollit “ Ferizaj “ nga Ferizaj me numër të librezës sportive 4848 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 5, për ndëshkim me karton të kuq ( goditje e lojtarit kundërshtar ) në ndeshjen e javës së ; XXV-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Ferizaj – Fushë Kosova e zhvilluar në Ferizaj ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata e lojtarit );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragarfi 3.
15. FARUK STATOVCI ; lojtar i klubit të futbollit “ Llamkos Kosova “ nga Vushtrria me numër të librezës 2426 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 6, për manifestim të reagimeve në vendimet e gjyqtarit kryesor ( i pa ndëshkuar ) në ndeshjen e javës së ; XXV-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Llamkos Kosova – Trepça 89 e zhvilluar në Vushtrri ( raportet e zyrtarëve të ndeshjes ), në mungesë të deklaratës vetanake i
HAPET PROCEDURA DISIPLINORE
Kërkohet deklarata plotësuese nga lojtari Faruk Statovci për komisionin disiplinor të shkallës së parë. Afati datë 24.04.2014 ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
 
KËSHILLA JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar shkallës së dytë – komisionit për ankesa në afat kohor prej ; 8 ( tetë ) ditëve , nga data e sjelljes së këtij vendimi në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës datë 22.04.2014 , rrespektivisht nga data e pranimit, por ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.
 
 
Prishtinë, 22.04.2014 Kryetari ; DUKAGJIN ZEFI d.v.