Komisioni Disiplinor  i shkallës së parë në përbërje; Dukagjin Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 19.02.2019, ditë e martë, shqyrtoi procedurat e inicuara disiplinore  nga ana e Komisionit të Garave pas përfundimit të ndeshjeve  të javës së XVIII-të, të IPKO-SUPERLIGES së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve dhe për të njëtat duke  u bazuar në raportet e zyrtarëve nga  ndeshjet e zhvilluara, konform Dispozitave të Rregullores  disiplinore  sjelli këto:

 

V E N D I M E

 

TORVIOL  STULLQAKU; lojtar i  klubit të futbollit “KEK-u“ nga Kastrioti me numër  të ID kartelës  001482M94 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  9, në procedurë të inicuar disiplinore  nga ana e  Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq  (goditje me bërryl e lojtarit kundërshtar me numër 7) në ndeshjen e javës së; XVIII-të të IPKO-Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; KEK-u – LLAPI, e zhvilluar në stadiumin “Agron  Rama“ në Kastriot me datë 15.02.2019; DENOHET me ndalesë loje  për; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë n të nenit  43 paragrafi 1 pika 1.

 

ANIS  NIKA; lojtar i klubit të futbollit  “GJILANI“ nga Gjilani me numër të ID kartelës  011341M90 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  7, në procedurë të  inicuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq (goditje me kokë e lojtarit kundërshtar  minuta  90 + )  në ndeshjën e javës së ; XVIII-të të Ipko-Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRITA – GJILANI  e zhvilluar me datë 16.02.2019 në Stadiumin e Qytetit në Gjilan; DENOHET me ndalesë loje për 4 (katër) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit  të Kosovës në bazë të Rregullores  Disiplinore  neni  43 paragrafi 1 pika 1.

 

FIDAN  GËRBESHI; lojtar i klubit të futbollit “DRITA“ nga Gjilani  me numër të ID kartelës;  000642M85 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  4, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq (fyerje drejtuar lojtarëve të ekipit kundërshtar) gjatë ndeshjes së javës së; XVIII-të , të Ipko-Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRITA – GJILANI e zhvilluar me datë 16.02.2019 në stadiumin e qytetit në Gjilan, DENOHET me ndalesë loje për; 3 (tri) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e  Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores  disiplinore neni  40 paragrafi 1 pika  4.

 

BENNASH  QAUNSHA; lojtar i klubit  të futbollit “FLAMURTARI“ nga Prishtina me numër të ID kartelës; 001195M96 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  23, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim  me karton të kuq  (start i palejuar si lojtar fundor) në ndeshjen e javës së; XVIII-të të Ipko-Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; FLAMURTARI – PRISHTINA, e zhvilluar  me datë 18.02.2019 në stadiumin “Fadil  Vokrri“ në Prishtinë; DENOHET  me ndalesë loje për  2 (dy) ndeshje zyrtare  sipas radhës të  organizuara nga ana e Federatës  së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores  disiplinore  neni  42 paragrafi 1 pika 1.

 

KF  “BALLKANI“ nga Suhareka, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për  mosrespektim   të  Dispozitave të Propozicioneve dhe Rregullores së garave  në organizimin e ndeshjes së javës së XVIII-të të Ipko-Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; BALLKANI – DRENICA, e zhvilluar me datë 16.02.2019 në stadiumin e qytetit në Suharekë (fluturimet e  dy personave me parashuta motoristike mbi fushën e lojës gjatë zhvillimit të ndeshjes  në lartësi  prej 15 metrave, për çka  tërheqin vemendjen e lojtarëve dhe publikut prej nga  gjyqtari  ndalë lojën për  2-3 minuta deri në largimin e tyre); raportet e zyrtarëve nga ndeshja e zhvilluar; I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE  deri në kompletimin e lëndës – provave në bazë të Rregullores Disiplinore neni 32 paragrafi 1. Kërkohen raportet plotësuese nga zyrtari I klubit të futbollit “Ballkani“ nga Suhareka lidhur me rastin, afati   datë  21.02.2019 .

 

KF “DRITA“ nga Gjilani në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së; XVIII-të të Ipko-Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRITA – GJILANI  e zhvilluar me datë 16.02.2019 në stadiumin e qytetit në Gjilan (sjelljet e gabuara të spektatorëve  nikoqir;  hedhje  e gjësendeve  dhe flakadanëve në fushë minutat; 65,71,84  dhe 90+)  I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE deri në kompletimin e lëndës – provave në bazë të Rregullores  Dsiplinore neni 32 paragrafi 1. Kërkohen  raportet plotësuese nga zyrtari i klubi të futbollit “Drita “ nga Gjilani për atë  ndeshje. Afati date 21.02.2019.

 

KF “ GJILANI “ nga Gjilani në procedurë  të  inicuar  disiplinore  nga ana e Komisionit të Garave, për sjellje të gabuar të  spektatorëve  të klubit të tyre  (ndezje dhe  hedhje e flakadanëve dhe fishekzjarrëve  në fushën e lojës minutat;  57,70, 73, 82  dhe 90+ ) në ndeshjen e javës së ; XVIII-të të Ipko-Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRITA – GJILANI e zhvilluar me datë 16.02.2019 në stadiumin e qytetit në Gjilan; raportet e zyrtarëve) I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE deri në kompletimin e lëndës – provave, në bazë të Rregullores  Disiplinore neni 32 paragrafi 1. Kërkohet raport plotësues nga zyrtari klubit të futbollit “Gjilani“ nga Gjilani për atë ndeshje. Afati  datë 21.02.2019.

 

 

KËSHILLA  JURIDIKE

Pala e pakënaqur në këto vendime  ka të drejtë ankese drejtuar Komisionit Disiplinor të shkallës së dytë; komisionit për ankesa, në afatin kohor prej  8 (tetë) ditëve, nga data e sjelljes së këtij vendimi  datë 19.02.2019  – publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës   së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

 

Prishtinë, datë 19.02.2019
Kryetari,  Dukagjin  Zefi