Komisioni Disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Dukagjin Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë  02.04.2019 , shqyrtoi procedurat e iniciuara disiplinore  nga ana e Komisioneve  të Garave pas përfundimit të ndeshjeve  të zhvilluara gjatë javës së fundit datë; 30-31.03.2019, dhe për të njëjtat duke iu referuar raporteve  të zyrtarëve konform  Dispozitave të Rregullores  disiplinore nxjerri këto;

 

V E N D I M E

 

LIRIDON  NDRECAJ, person zyrtar i KF “LIRIA“ nga Prizreni me numër të ID kartelës; 011386M91 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për largim nga hapësira teknike – bankina (kundërshtim në vendimet e gjyqtarëve) gjatë ndeshjes së javës së; XXIV-të të IPKO-SUPERLIGËS së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; LIRIA – LLAPI, e zhvilluar me datë 29.03.2019 në stadiumin “Përparim Thaçi“ në  Prizren, bazuar në Rregulloren Disiplinore neni 32 paragrafi 1; I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE  deri në kompletimin e lëndës (vendimin përfundimtar të komisionit).
Kërkohet deklarata plotësuese nga  zyrtari në procedurë; Liridon Ndrecaj, lidhur me rastin. Afati datë 04.04.2019.

SHEFKET  CANAJ; ndihmëstrajner në KF “BASHKIMI“ nga Koretini i Kamenicës  me numër të ID kartelës;  009406M61 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për manifestim të sjelljeve josportive (fyerje dhe ofendime drejtuar treshes së gjyqtarëve pas përfundimit të takimit) në ndeshjen e javës së; XXI-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; BESA – BASHKIMI, e zhvilluar me datë  31.03.2019 në stadiumin “Shahin Haxhiislami“ në Pejë, në bazë të nenit 32 paragrafi 1 të Rregullores  Disiplinore; I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE  deri në kompletimin e lëndës (vendimin përfundimtar të komisionit).
Kërkohet  deklarata plotësuese nga ndihmëstrajneri  në procedurë; Shefket Canaj lidhur me rastin. Afati datë; 04.04.2019.

ISMET  MUNISHI;  kryetrajner i KF “VËLLAZNIMI“ nga Gjakova  me numër të licencës; UEFA – A; 0282 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për  sjellje të gabuara (ofendime drejtuar treshes  së gjyqtarëve  në korridoret e lokaleve pas përfundimit të takimit) në ndeshjen e javës së; XXI-të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; VËLLAZNIMI – ONIX  BANJA, e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Gjakovë, bazuar në nenin 32 paragrafi 1  të Rregullores  Disiplinore I  HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE deri në kompletimin e lëndës (vendimin përfundimtar të komisionit).
Kërkohet deklarata plotësuese nga kryetrajneri në procedurë Ismet Munishi, lidhur me rastin. Afati datë 04.04.2019.

KF  “ARBËRIA“ nga Dobraja e Lipjanit, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së; XXI-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; ARBËRIA – RAMIZ  SADIKU, e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Lipjan (hedhje e shisheve të plastikes në minutën e 21-të në drejtim të asistentit të dytë, si dhe tentimi i disa spektatoreve për të sulmuar portierin mysafir pas përfundimit të takimit, por duke iu falënderuar intervenimeve të shpejta, situata u normalizua), bazuar në nenin 21, paragrafi 1,  I  HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE  deri në kompletimin e lëndës (vendimin përfundimtar  të komisionit).
Kërkohet raport plotësues nga KF “Arbëria” nga Dobraja – përkatësisht nga zyrtari  i klubit për atë ndeshje lidhur me rastin. Afati, datë 04.04.2019.

SKËNDER  GASHI; ndihmëstrajner  në KF “DUKAGJINI” nga Klina me numër të ID kartelës; 011377M709, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për largim nga hapësira teknike – bankina  (sjellje  të gabuara ndaj gjyqtarëve) në ndeshjen e javës së; XXI-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; KIKA – DUKAGJINI, e zhvilluar me datë 31.03.2019 në stadiumin e klubit në Hogosht, bazuar  në Rregulloren disiplinore neni 32, paragrafi 1; I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE deri në kompletimin e lëndës – provave (vendimin përfundimtar  të Komisionit).
Kërkohet  deklarata plotësuese  nga ndihmëstrajneri në procedurë Skënder Gashi, lidhur me rastin. Afati datë  04.04.2019.

ATDHETAR  LATIFAJ; lojtar i klubit të futbollit “KIKA“ nga Hogoshti me numër të ID kartelës ; 005778M95 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive 34, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq (fyerje dhe ofendime drejtuar gjyqtarit kryesor) në ndeshjen e javës së; XXI-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; KIKA – DUKAGJINI, e zhvilluar me datë; 31.0-3.2019 në stadiumin e klubit në Hogosht, bazuar në Rregulloren Disiplinore neni 41, paragrafi 2 pika  a/4; DENOHET; me ndalesë loje për; 3 (tri) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së futbollit të Kosovës.

KF “VITIA“ nga Vitia në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për mashtrim  dhe sjellje në lajthim, lidhur me aktivizimin e lojtarit të suspenduar; Yll Fazlija pa të drejtë loje  për shkak të 4 kartonëve të verdhë në ndeshjen e javës së; XXI-të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve;  VITIA – 2 KORRIKU, e zhvilluar me datë 31.03.2019 në stadiumin e qytetit në Viti, bazuar  në Rregulloren Disiplinore neni  32, paragrafi 1;  I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE  deri në kompletimin e lëndës – provave (vendimin përfundimtar të komisionit). Kërkohet raport plotësuese nga KF “ Vitia“ nga Vitia – përkatësisht nga zyrtari i klubit për atë ndeshje lidhur me rastin. Afati datë 04.04.2019.

MILAIM  ZUZAKU; kryetrajner në KF “VITIA“ nga Vitia  me numër të ID kartelës; 002136M65, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për mashtrim dhe sjellje në lajthim lidhur me aktivizimin e lojtarit  të pezulluar Yll Fazlija në ndeshjen e javës së; XXI-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; VITIA – 2 KORRIKU, e zhvilluar me datë 31.03.2019 në stadiumin e qytetit në Viti, bazuar në nenin 32 paragrafi 1  të Rregullores  Disiplinore: I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE  deri në kompletimin e lëndës – provave (vendimin  përfundimtar të komisionit).
Kërkohet deklarata plotësuese nga  kryetrajneri në procedurë disiplinore Milaim Zuzaku lidhur me rastin. Afati datë 04.04.2019.

YLL  FAZLIJA; lojtar i KF “VITIA“ nga Vitia me numër të ID kartelës;  009819M97 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës 10, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave (për aktivizim pa të drejtë loje me; 4 kartonë të pezulluar) në ndeshjen e javës së; XXI-të të Ligës së Parë të Kosovës  në futboll për kategorinë e seniorëve; VITIA – 2 KORRIKU, e zhvilluar me datë 31.03.2019 në stadiumin e qytetit në Viti, bazuar në Rregulloren Disiplinore neni 32, paragrafi 1; I  HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE  deri në kompletimin e lëndës.
Kërkohet deklarata plotësuese nga lojtari në procedurë  Yll  Fazlia, lidhur me rastin. Afati datë 04.04.2019.

Ligat e dyta dhe kategoritë e reja;

DEMOKRAT  MALOKU;  lojtar i KF “BEHARI“ nga Vitomirica e Pejës me numër të ID kartelës ; 004065M97 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive; 8, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq (ndërhyrje e rrezikshme – e ashpër, në lojtarin kundërshtar) në ndeshjen e javës së; XX-të të Ligës së Dytë të Kosovës në futboll, Grupi A – kategoria e seniorëve; Uv.MALISHEVA – BEHARI, e zhvilluar me datë 30.03.2019 në stadiumin e qytetit në Malishevë, bazuar në Rregulloren Disiplinore neni 41  II/3 paragrafi 1 pika 1; DENOHET me ndalesë loje për; 3 (tri) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës .

LUIGJ  KRASNIQI; lojtar i KF “DARDANIA“ nga Qyshku i Pejës me numër të ID kartelës; 010119M91 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive  19, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për sulm fizik në gjyqtarin e ndeshjes së javës së; XX-të të Ligës së Dytë të Kosovës në futboll, Grupi A – kategoria e seniorëve;  VËLLAZERIA – DARDANIA, e zhvilluar me datë  31.03.2019  në stadiumin “Përparim Thaçi“ në Prizren (ndeshje e ndërprerë) bazuar në nenin 32, paragrafi 1 të Rregullores Disiplinore; PEZULLOHET pa të drejtë loje në ndeshjet zyrtare vijuese sipas radhës të organizuara  nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës deri në kompletimin e lëndës – provave (vendimin përfundimtar të komisionit).
Kërkohet deklarata plotësuese nga lojtari në pezullim; Luigj Krasniqi. Afati datë 04.04.2019.

ARGJEND  KAMAJ; lojtar i KF “DARDANIA“ nga Qyshku i Pejës  me numër të ID kartelës;  001835M93 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive 1, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për  sulm fizik në gjyqtarin kryesor  të ndeshjes së javës së; XX-të të Ligës së Dytë të Kosovës në futboll, Grupi A – kategoria e seniorëve;  VËLLAZERIA – DARDANIA, e zhvilluar me datë 31.03.2019 në stadiumin “Përparim Thaçi“ në Prizren (ndeshje e ndërprerë), bazuar në Rregulloren Disiplinore neni 32, paragrafi 1; PEZULLOHET, pa të drejtë loje për ndeshjet zyrtare vijuese  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, deri në kompletimin e provave – lëndës (vendimin përfundimtar të komisionit).
Kërkohet deklarata plotësuese nga lojtari i pezulluar; Argjend Kemaj, lidhur me rastin. Afati datë 04.04.2019.

LEUTRIM  GASHI; lojtar i KF “DARDANIA“ nga Qyshku i Pejës  me numër të ID kartelës; 0031018M93 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive 21, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për sulm fizik  në gjyqtarin kryesor të ndeshjes së javës së; XX-të të Ligës së Dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve, Grupi A; VËLLAZERIA – DARDANIA, e zhvilluar me datë 31.03.2019 në stadiumin “Përparim Thaçi“ në Prizren (ndeshje e ndërprerë), bazuar në Rregulloren Disiplinore neni 31, paragrafi 1; PEZULLOHET, pa të drejtë loje për të gjitha ndeshjet zyrtare vijuese  sipas radhës të organizuara nga ana e Komisionit Disiplinor, deri në kompletimin e provave – lëndës (vendimin përfundimtar të komisionit).
Kërkohet deklarata plotësuese nga lojtari në pezullim  Leutrim Gashi, afati  datë   04.04.2019.

LEONARD  NDRECA; lojtar i KF “GJAKOVA“ nga Gjakova me numër të ID kartelës; 001942M96 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive 10, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq (ofendim i rëndë dhe sulm ndaj gjyqtarit kryesor) në ndeshjen e javës së; XX-të të Ligës së Dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve, Grupi A; DUKAGJINI – GJAKOVA, e zhvilluar me datë 30.03.2019 në Gjakovë, bazuar në Rregulloren Disiplinore neni 41, paragrafi  2 pika b/1; DËNOHET; me ndalesë loje për; 4 (katër) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

KF “DARDANIA“ nga  në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e  Komisionit të Garave, e identifikuar si shkaktare për ndërprerjen e ndeshjes së javës së; XX-të të Ligës së Dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve, Grupi A; VËLLAZERIA – DARDANIA, e zhvilluar me datë 31.03.2019 në stadiumin “Përparim Thaçi“ në Prizren (ndeshje e ndërprerë; sulm fizik nga ana e lojtareve të klubit të tyre në gjyqtarin kryesor), bazuar në nenin 32, paragrafi 1 të Rregullores Disiplinore; I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE deri në kompletimin e lëndës – provave (vendimin përfundimtar të komisionit).
Kërkohet raport plotësues nga KF “Dardania“, përkatësisht nga zyrtari saj për atë ndeshje lidhur me rastin. Afati datë 04.04.2019.

KF “DEÇANI“ nga Deçani në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, e identifikuar si shkaktare për ndeshjen e ndërprerë të javës së; XX-të të Ligës së Dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve, Grupi A; DEÇANI  – DUSHKAJA, e zhvilluar me datë 31.03.2019, në stadiumin e qytetit në Deçan, bazuar në Rregulloren Disiplinore neni 32, paragrafi 1; I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE deri në kompletimin e provave – lëndës (vendimin përfundimtar të komisionit).
Kërkohet raport plotësues nga KF “Deçani“ nga Deçani – përkatësisht nga zyrtari i klubit për atë ndeshje lidhur me rastin. Afati datë 04.04.2019.

VETIM  KRASNIQI; lojtar i KF “VËLLAZNIMI“ nga Gjakova me numër të ID kartelës; 002887M00 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive; 23, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq (fyerje drejtuar gjyqtarit kryesor) në ndeshjen e javës së; XX të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve; FLAMURTARI – VËLLAZNIMI, e zhvilluar me datë 31.03.2019 në Prishtinë, bazuar në Rregulloren disiplinore neni  41, paragrafi 2 pika b/1; DËNOHET; me ndalesë loje për; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

BETIM  SHABANI; lojtar i klubit të futbollit “BESËLIDHJA“ nga Prishtina me numër të ID kartelës; 004897M02  dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës  me numër të fanellës sportive 8, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq (start i palejuar si lojtar fundor) në ndeshjen e javës së; XV-të të Ligës së Kadetëve në nivel nacional; KURDA – BESËLIDHJA, e zhvilluar në Prishtinë, bazuar në Rregulloren Disiplinore neni  39, paragrafi 3; DËNOHET me ndalesë  loje për; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga  ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

 

KËSHILLA  JURIDIKE;
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar Komisionit Disiplinor të shkallës së dytë; Komisionit për Ankesa në afatin kohor prej; 8 (tetë) ditëve, nga dita e sjelljes së këtij vendimi datë 02.04.2019, respektivisht nga data e publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

Prishtinë, datë  02.04.2019
Kryetari, Dukagjin  Zefi