Komisioni disiplinor i shkallës së parë në përbërje ; Met  Çeku – kryetar dhe Luan Salihu, Avni Shala  , Dukagjin  Zefi  dhe Bekim  Behrami anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 29.09.2020 shqyrtoi procedurat e haura  nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor si dhe inicimet e nisura nga komisioni garave pas përfundimit të ndeshjeve  të Superligës dhe Ligës së parë të zhvilluara me datë; 25-26-27.09.2020 dhe për të njëjtat duke iu referuar deklaratave plotësuese dhe raporteve zyrtare nga ndeshjet e zhvilluara konform Dispozitave të Rregullores  disiplinore sjelli këto;

 

 V E N D I M E

 

KF  ARBERIA  nga Dobraja e Lipjanit në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor për lëshime në organizimin e ndeshjës së  javës së  dytë të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; KF  ARBERIA – FC PRISHTINA e zhvilluar në stadiumin “ Agron Rama “ në Obiliq me datë  21.09.2020 ( raportet zyrtare ; mos respektimi vendimit të Ministrisë së Shendetësisë dhe IKSHPK lidhur me zbatimin e masave anticovid ; lejimi  numit të madh të përsonave të pa autorizuar të vendosur në tribunat e stadiumit  ). Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika a të Rregullores  disiplinore; Fc Arberia  nga Dobraja ; DENOHET  ME   VEREJTJE  TË  FUNDIT

 

FC  BALLKANI  nga Suhareka  në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor për lëshime në organizimin e ndeshjës së javës së dytë të superligës   së  Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; FC  BALLKANI – KF  FERONIKELI  e zhvilluar me datë 22.09.2020 në stadiumin e qytetit në Suharekë ( raportet zyrtare ; mos respektimi  vendimit të Ministrisë së Shëndetësisë dhe IKSHPK lidhur me zbatimin e masave  anticovid ;  lejimi presences së tifozerisë në tribunat e stadiumit ) . Bazuar në nenin  52 paragrafi  1 pika a. të   Rregullores  disiplinore  FC  Ballkani nga Suhareka  ; DENOHET   ME  VEREJTJE  TË FUNDIT 

 

FC  LLAPI 1932 nga Podujeva, në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor për lëshime në organizimin e ndeshjës së javës së dytë të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; FC  LLAPI 1932  – SC  GJILANi  e zhvilluar me datë  22.09.2020 në stadiumin “ Zahir Pajaziti “ në Podujevë  ( raportet zyrtare;  mos respektimi vendimit të Ministrisë së Shëndetësisë dhe IKSHPK lidhur me zbatimin e masave anticovid –  lejimi  prezecës së spektatorëve në tribunat  e stadiumit ). Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika a. në Rregullores  disiplinore  FC Llapi 1932 nga Podujeva . DENOHET   ME  VEREJTJE  TË  FUNDIT

 

AMRUSH  BATATINA ; nënkryetari FC  LLapi 1932  nga Podujeva  në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit  disiplinor për ndëshkim me karton të kuq  nga ana e gjyqtarit të ndeshjes në ndeshjen e javës së dytë të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; FC   LLAPI  1932  – SC  GJILANI  e zhvilluar me datë 22.09.2020 në stadiumin “ Zahir  Pajaziti “ në Podujevë  ( raportet zyrtare dhe deklaratat plotësuese ; manifestim i sjelljeve josportive – fyerje, sharje dhe ofendime drejtuar hjyqtarit kryesor  të ndeshjës Burim  Jahmurataj ). Bazuar në nenin  40 paragrafi 1  pika   të Rregullores  disiplinore zyrtari Amrush Batatina …DENOHET ;   me 2 ( dy ) ndeshje ndalese  sipas radhës  për  mos kryerje  të funksioneve në klub lidhur me ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës

 

EDUARDA  ELIAS  DA  SILVA ; lojtar i klubit  të futbollit   DARDANA  nga  Kamenica  me numër të ID kartelës 020652M99 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanelës sportive 3, në procedurë të inicuar nga ana e komisionit të garave , për ndëshkim me karton të kuq  në ndeshjen e javës së parë të Ligës së  Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi; B ;  KF  DARDANA – KF  2 KORRIKU e zhvilluar me datë 26.09.2020 në stadiumin e  qytetit në Kamenicë ( raportet zyrtare; goditje e lojtarit kundërshtar ) . Bazuar në nenin   45  paragrafi 1 pika  a të Rregullores  disiplinore  lojtari Eduarda Elias Da Silva ; DENOHET me ndalesë loje për  ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës

 

ANDI  ORUQI ; lojtar i klubit të futbollit   2  KORRIKU nga Prishtina me numër të ID kartelës ; 002196M96 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanelës sportive  8, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave, për ndëshkim me karton të kuq  në ndeshjën e javës së parë të Ligës së Parë për kategorinë e seniorëve ;  DARDANA – 2 KORRIKU   e zhvilluar me datë 26.09.2020 në stadiumin e qytetit në Kamenicë ( raportet zyrtare ; goditje e lojtarit kundërshtar ) Bazuar në nenin  45 paragrafi 1 pika  a të Rregullores  disiplinore ; DENOHET  me ndalesë loje  për 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e federates së Futbollit të Kosovës .

KF  RAMIZ  SADIKU  nga Prishtina , në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për lëshime në organizimin e ndeshjës së javës së parë të Ligës së parë Grupi  B për kategorinë e seniorëve  e zhvilluar në stadiumin e Ramiz sadikut në Prishtinë  ( raportet zyrtare nga ndeshja e zhvilluar ; RAMIZ  SADIKU –  KIKA  për mos rrespektimit  të  vendimit të Ministrisë së Shëndetësisë , IKSHPK dhe t KE të FFK-së  lidhur me  mos zbatimin e masave anticovid .Bazuar në nenin  105 dhe 106 paragrafi 1 të Rregullores  disiplinor, në mungesë të provave klubi  futbollistik  Ramiz  Sadiku ; LIROHET  NGA  PROCEDURA  DISIPLINORE .

 

 

 

 

KËSHILLA  JURIDIKE

 

Pala e pakënaqur në këto vendime  ka të drejtë ankese drejtuar  komisionit disiplinor të shkallës së dytë – komisionit për ankesa  në afatin kohor prej  8 (tetë) ditëve nga dita e sjelljes së vendimit – respektivisht  publikimit  të tij  në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.


Prishtinë,
datë, 29.09.2020                                                                           

Komisioni disiplinor- shkalla e parë, kryetari  Met  Çeku