Komisioni disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Met Çeku – kryetar dhe Avni Shala, Luan Salihu, Dukagjin Zefi dhe Bekim Behrami anëtarë në mbledhjen e mbajtur me datë 02.10.2020 shqyrtoi procedurat e inicuara disiplinore nga ana e komisionioneve të garave pas përfundimit të ndeshjeve nga java e fundit të zhvilluara me datë 29-30.09 dhe 01.10.2020 dhe për të njëjtat duke iu referuar raporteve zyrtare konform Dispozitave të Rregullorres disiplinore sjelli këto;

V E N D I M E

NAZMI RAMA; kryetrajner i klubit të futbollit ISTOGU nga Istogu me numer të ID kartelës; 011276M60, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave, për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së dytë të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; KF ISTOGU – FC VUSHTRRIA, e zhvilluar me datë 30.09.2020 në stadiumin “Demush Mavraj“ në Istog (raportet zyrtare dhe deklarata plotësuese; reagim në vendimin e gjyqtarit kryesor me manifestim të sjelljeve josportive munuta e 45 e lojës). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika d te Rregullores disiplinore ; DENOHET me; ndalesë në kryerjen e detyrës së trajnerit në klub për; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e federates së Futbollit të Kosovës

HAJRULLAH HAXHIU; Kryetar i KFF MITROVICA nga Mitrovica, në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave për manifestim të sjelljeve josportive në ndeshjen e javës së parë të Ligës së parë të Kosovës për futbollin e femrave – kategoria e senioreve ; KFF A&N – KFF MITROVICA e zhvilluar me datë 28.09.2020 në stadiumin me bari sintetik në Korishë të Prizrenit ; (raportet zyrtare; deklarata e delegates së ndeshjës Bukurije Aliu dhe deklarata plotësuese e Hajrullah Haxhiut). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika c dhe neni 10 paragrfai 3 të Rregullores disiplinore z. Hajrullah haxhiu – kryetar KFF Mitrovica ; DENOHET më të holla në shumë prej ; 200 euro (dyqind euro). Afati i pagesës së dënimit të shqiptuar në të holla është 8 (tetë) ditë nga data kur vendimi bëhet i plotëfuqishëm (Rregullorja disiplinore neni 11 paragrafi 1).

VALBON LATIFI; zyrtar i klubiut të Futbollit të Femrave KFF A&N nga Prizreni në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave, për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjën e javës së parë për futbollin e femrave – kategoria e senioreve ; KFF A&N – KFF MITROVICA e zhvilluar me datë 28.09.2020 në Korishë të Prizrenit (raportet zyrtare; reagime në vendimet e gjyqtarit kryesor Gramoz Shala). Bazuar në neni 40 paragrafi 1 pika d të Rregullores disiplinore; DENOHET me ndalesë në kryerjen e funbksioneve zyrtare në klub për 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

DIELLZA MEHMETI ; lojtare e KFF A&N nga Prizreni në procedurë të inicuar disiplinore nga ana e komisionit të garave , për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjën e javës së parë të Ligës së Parë për futbollin e femrave – kategoria e senioreve ; KFF A&N – KFF MITROVICA e zhvilluar me datë 28.09.2020 në stadiumin me bari sintetik në Korishë të Prizrenit ( raportet zyrtare; ndërhyrje e palejuar jashtë zones së portierit si lojtare fundore ). Bazuar në nenin 39 paragrafi 3 të Rregullores disiplinore lojtrarja ; Diellza Mehmeti ; DENOHET me ndalesë loje për 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

Komisioni disiplinor shqyrtoi edhe kërkesat e lojtarëve në ankimim lidhur me mos përmbushjen e detyrimeve të klubeve ndaj lojtarëve konform kontratave të punës për lojtarë profesionist. Bazuar në, aktet normative të Federatës së Futbollit të Kosovës – për mosrespektim të kontratave të lidhura Klub – Lojtare të deponuara në sistemin FIFA CONECT dhe vërtetuara në Federatën e Futbollit të Kosovës në respektim të nenit 69 paragrafi 1 dhe 2 të Rregullores disiplinore ;

HAPPEN PROCEDURAT DISIPLINOR PËR KLUBET E FUTBOLLIT ; ( deri në kompletimin e lëndëve )

1. KF DRENICA ; nga Skënderaj për mos përmbushjen e obligimeve ( pagave ) për lojtaret;
– Argjend Bardhi , kontrata numër; 447/19 datë 30.01.2019
– Edon Pasoma , kontrata numër ; 25/19, datë 19.07.2019
– Edmond Turku , kontrata numër ; 800/20 datë 30.01.2020
– Hasan Hyseni ,kontrata numër ; 549/19 datë 19.07.2019
– Diar Mustafa , kontrata numër ; 21/19 e datës 19.07.2019
– Armend Abazi, kontrata numër 26/19 e datës 19.07.2019
– Perparim Osmani, kontrata numër ; 569/10 e datës 08.08.2019

2. KF FERIZAJ ; nga Ferizaj për mos përmbushje të obligimeve ( pagave ) për lojtaret;
– Alban Rexhepi, kontrata numër 105/19 e datës 20.08.2019
– Qendrim Dautaj , kontrata numër 314/18 e datë 24.08.2018
– Egzon Shabani, kontrata numër 746/19 e datës 21.08.2019
– Fatih karahoda, kontrata numër ; 711/19 e datës 16.08.2019
– Egzon Hyseni, kontrata numër ; 708/19 e datës 16.08.2019
– Behar Bardhi, kontrata num♪7r ; 709 e datës 16.08.2019
– Taulant Dajaku, kontrata numër; 710/19 e datës, 16.08.2019
– Dardan Çerkini, kontrata numër ; 744/19 e datës 21.08.2019
– Dardan Jashari, kontrata numër ; 702/19 e datës 16.08.2019

3. FC PRISHTINA ; nga Prishtina për mos përmbushje të obligimeve ( pagave për lojtarët;
– Ahmet Jonuzi, kontrata numër ; ; 515/19 e datës 13.06.2019
– Diar Miftari, kontrata numër; 517/19 e datës 13.06.2019
– Armend Thaqi, kontrata numër; 196/19 e datës 16.08.2019

4. FC BESA ; nga Peja , për mos përmbushje të obligimeve ( pagave ) për lojtarë dhe trajner
– Gentian Mazrekaj, kontrata numër ; 743 e datës 21.08.2019
– Visar Sahiti, kontrata numër ; 676 e datës 16.08.2019
– Miftar Rama – trajner, kontrata pa nr. Datë 22.07.2019
– Eugen Rafuna, kontrata numër ; 673/19 e datës 16.08.2019

5. KF FERONIKELI ; nga Drenasi , për mos përmbushje të obligimeve ( pagave ) për lojtaret;
– Kastriot Rexha, kontrata numër; 342/18 e dates 23.10.2018
– Dejan Vukiqeviq – trajner, kontrata numer; ______ ( shkrimi në gjuhën shqipe i pa lexuar )

6. KF FLAMURTARI ; nga Prishtina për mos kryerje të obligimeve ( pagave ) për lojtaret;
– Festim Krasniqi, kontrata numër 657/1 e datës 05.08.2019
– Altin Lloga, kontrata numër; 790/20 e datës 30.01.2020
– Flamur Neziri, kontrata numër pn; datë 20.06.2018

7. KF DUKAGJINI ; nga Klina , për mos kryerje të obligimeve ( pagave ) për lojtaret;
– Blendi Memaj, kontrata numër; 812/20 e datës 31.01.2020
– Ilir Mustafa, kontrata numër; 616 e datës 14.08.2019
– Diellor Beseni , kontrata numër ; ________________________________

8. FC VUSHTRRIA ; nga Vushtrria për mos kryerje të obligimeve ( pagave ) për lojtarin;
– Bajram Zuqaku, kontrata numër; 579/10 e datës 13.08.2019

9. KF TREPÇA ; nga Mitrovica, për mos kryerje të obligimeve ( pagave ) për lojtarin;
– Veton Shabani, kontrata numër 715/19 e datës 19.08.2019

10. KF ARBERIA ; nga Dobraja, për mos kryerje të obligimeve ( pagave ) për lojtarin;
– Enis Ukelli, kontrata numër 739/19 e datës 21.08.2019

Obligohen klubet e futbollit të lartëshënuara (në procedurë të hapur disiplinore) që për komisionin disiplinor të ofrojnë prova lidhur me kryerje e obligimeve për lojtaret në ankimim. Afati datë ; 15.10.2020, në të kundërten do të aplikohet neni 69 paragrafi 1 pika a dhe paragrafi 2 pika c (nëse lojtari është nën kontratë me klubin që nuk ka kryer obligimet).

KëSHILLA JURIDIKE
Pala e pa kënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar komisionit disiplinor të shkallës së dytë – komisionit për ankesa në afatin kohor prej; 8 ( tetë ) ditëve , nga data e sjelljës së vendimit datë 02.10.2020 – respektivisht publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

Prishtinë, datë 02.10.2020 Komisioni disiplinor – shkalla e parë, kryetari; Met Çeku