ffk-llogofin 23.05.2014 – Komisioni Disiplinor i shkallës së parë në mbledhjen e vet të mbjatur me datë 23.05.2014 ( ditë e premtë – ora 15,00 ), shqyrtoi procedurat e hapura nga mbledhja e kaluar dhe për të njejtat duke iu referuar raporteve  të zyrtarëve nga ndeshjet e zhvilluara dhe deklaratave plotësuese  , konform Dispozitave të Rregullores disiplinore sjelli këto ;
 
V  E  N  D  I  M  E  :
1.  KF “ TREPÇA “ nga Mitrovica, në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit, për dështime në organizim, mospërmbyllja e protokollit zyrtar, mos pagesa e zyrtarëve të ndeshjes së javës së ; XXXI-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça – Fushë Kosova  e zhvilluar në stadiumin e qytetit “ Rizah Lushta “ në Mitrovicë ( raportet e zyrtarëve );
DENOHET
Me të holla në shumë prej ; 800 euro ( tetëqind ) në bazë të Rregullores disiplinore neni  49 paragrafi 1 pika 3 dhe neni 10 paragrafi 3 pika 1
2.  BEDRI  SADIKU ; sekretar i klubit, në cilësi të përsonit zyrtar  , në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit , për manifestim të sjelljeve josportive  ( kërcnime dhe fyerje drejtuar gjyqtarëve pas përfundimit të pjesëlojes së parë të takimit ) në ndeshjen zyrtare të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; Trepça – Fushë Kosova e zhvilluar në stadiumin e qytetit “ Rizah Lushta “ në Mitrovicë  ( raportet e zyrtarëve të ndeshjes ) ;
DENOHET
Me ndalesë të kryerjes  së funkcioneve zyrtare në klub në kohezgjatje për; 2 ( dy ) muaj lidhur me ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni  39 paragrafi 1 pika  5.
3.  GEZIM  KAÇANIKU ; ndihmestrajner i klubit të futbollit “ Trepça “ nga Mitrovica me numër të licencës  167, në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit për manifestim të sjelljeve josportive (  versulje me qëllim të sulmimit të gjyqtarëve ) në ndeshjen e javës së ; XXXI-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça – Fushë Kosova e e zhvilluar në stadiumin e qytetit “ Rizah Lushta “ në Mitrovicë  ( raportet e zyrtarëve të ndeshjes );
DENOHET
Me ndalesë të kryerjes së funkcionit të  trajnerit dhe funkcioneve tjera në klub  në kohëzgjattje për ; 2 ( dy ) muaj për të gjitha ndeshjet zyrtare të organizuara në klub , në bazë të  Rregullores disiplinore neni  39 paragrafi 1 pika 5
4.  ENVER  SALIHU ; trajner në klubin e futbollit “ Trepça “ nga Mitrovica me numër të licencës  183 , në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar  e komisionit për manifestim të  sjelljeve josportive  ( tentim sulmi në gjyqtaret e takimit ) në ndeshjen e javës së ; XXXI-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça – Fushë Kosova e zhvilluar në stadiumin e qyetit “ Rizah Lushta “ në Në Mitrovicë  ( raportet e zyrtarëve )
DENOHET
Me ndalesë  të kryerjes së funkcionit të trajnerit në klub dhe funkcioneve tjera në kohëzgjatje  për ; 2 ( dy ) muaj lidhur me ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 5.
5.  AFRIM  MZIU; lojtar i klubit të futbollit “ Trepça “ nga Mitrovica me numër  të librezës sportive  7708 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës  me numër 19 , në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit , për sjellje josportive ( pengim i kryerjes së dëtyres zyrtare të policisë së Kosovës, perleshje me të njejtit që të gjitha në kundërshtim më rregullat e lojës së futbollit ) në ndeshjen e javës së XXXI-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça – Fushë Kosova e zhvilluar në stadiumin e qytetit “ Rizah Lushta “ në Mitrovicë  ( në mungesë të raporteve  të kërkuara );
PEZULLOHET
Pa të drejtë loje për të gjitha ndeshjet zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës deri në kompletimin e lëndës. Kërkohet deklaratë plotësuese nga i pëzulluari “ Afrim Mziu si dhe raporti nga Policia e Kosovës, afati datë  26.05.2014 ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
6.  ARBER  PREKAZI ; lojtar i klubit të futbollit “ Llamkos Kosova “ nga Vushtrria me numër të librezës  1/1776 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit për manifestim të  jokorrektësisë ndaj lojtarit kundërshtar ( start  dhe goditje pa top ) në ndeshjen e javës së ; XXXI-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e  seniorëve ; Llamkos Kosova – Ferizaj e zhvilluar në stadiumin e qytetit “ Ferki Aliu “ në Vushtrri ( raportet plotësuese )
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore të QORTIMIT në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 2.
 
8.  KF “ TREPÇA  89 “ nga Mitrovica në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit për  lëshime të pjesërishme në organizimin e ndeshjes së javës së ; XXXI-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça 89 – Drita e zhvilluar në stadiumin e qytetit “ Rizah Lushta “ në Mitrovicë ( raportet shtesë dhe deklaratat e zyrtarëve )
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore  të QORTIMIT në bazë të Rregullores disiplinore neni 49 paragrafi 1 pika 2.
 
 
KËSHILLA  JURIDIKE :
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar  shkallës së dytë ( komisionit për ankesa ) në afat kohor prej ; 8 ( tetë ) ditëve nga data e publikimit të këtij vendimi në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës numër XXXI-XXVIII- , respektivisht nga data e pranimit, por ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar  nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.
 
 
Prishtinë, 23.05.2014                                              Kryetari ; DUKAGJIN  ZEFI  d. v.
 
 
 
 
 
 
 
 
FEDERATA E FUTBOLLIT E KOSOVËS
Komisioni disiplinor – shkalla e parë
Buletini Zyrtar i FFK-së
Prishtinë, datë 22.05.2014
 
Komisioni disiplinor i shkallës së parë në  në përbërje ; Dukagjin Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala – anëtar, në mbledhjen e mbajtur më datë 22.05.2014  ( ditë e enjtë ora 16,00 ) shqyrtoi procedurat e inicuara nga ana e komesarit të garave pas përfundimit të ndeshjeve te javes se XXIII – XXV, te Liges se dytë te Kosoves, grupi A-B dhe për të njejtat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve konform Dispozitave të Rregullores disiplinore sjelli këto;
                                            V  E  N  D  I  M  E
 
1.  HAMËZ BERISHA; lojtar i klubit të futbollit  “ Luftetari “ nga Brekoci i Gjakoves me numër të librezës 62-7 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 2, në procedurë të inicuar për ndëshkim me karton të kuq  ( Motivi: start jo i lejuar ne lojtarin e ekipit kundershtar ) në ndeshjen e javës së ; XXIII-të të Ligës së  dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve  grupi A ; Artakolli – Luftetari e zhvilluar në stadiumin “Ferki Aliu”, ne qytetin e Vushtrrisë  ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
2.  VALMIR SOGOJEVA ; lojtar i klubit të futbollit “ Liria “ nga Millosheva e Kastriotit me numër të librezës  1806-13 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës e numër 19, në procedurë të inicuar nga ana e komisarit te garave, për ndeshkim me karton të kuq ( Motivi: start i palejuar ne lojtarin e ekipit kundershtar ) në ndeshjen e javës së ; XXV-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi B; Opoja – Liria e zhvilluar në Dragash (ndeshje e ndërprerë ne min.43 pershkak se ekipi mysafir eshte terhjekur nga fusha); ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese );
PEZULLOHET
Pa të drejtë loje deri në vendimin përfundimtar të komisionit ( deri në kompletimin e lëndës ) për të gjitha ndeshjet zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës. Kërkohet deklarata plotësuese nga lojtari i pezulluar, afati datë 26.05.2014 – Rregullorja disiplinore neni 31.
3.  SHPETIM GERVALLA : lojtar i klubit të futbollit “ Liria “ nga Millosheva e Kastriotit, me numër të librezës sportive ; 12338 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 5 në procedurë të inicimit nga ana e komisarit te garave, për ndëshkim me karton të kuq ( Motivi: sharje dhe ofendime ma brutale në gjyqtarin kryesor ) në ndeshjen e javës së ; XXV-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi B; Opoja – Liria e zhvilluar në Dragash, (ndeshje e ndërprerë ne min.43 pershkak se ekipi mysafir eshte terhjekur nga fusha); ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese );
PEZULLOHET
Pa të drejtë loje deri në vendimin përfundimtar të komisionit ( deri në kompletimin e lëndës ) për të gjitha ndeshjet zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës. Kërkohet deklarata plotësuese nga lojtari i pezulluar, afati datë 26.05.2014 – Rregullorja disiplinore neni 31.
4.  KF LIRIA; nga Milloshva e Kastriotit per terhjekje te klubit nga fusha e lojes (ndërprerja e ndeshjes ne min.43 pershkak te ndëshkimit me kartona te kuq te lojtareve me nr.19 dhe nr.5),  ne ndeshjen e javes se XXV-të te Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi B; Opoja – Liria e zhvilluar në Dragash ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese );
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në vendimin përfundimtar të komisionit ( deri në kompletimin e lëndës ). Kërkohen raportet plotësuese dhe deklaratat shtesë nga zyrtari i klubit të futbollit “ Liria “ nga Millosheva për atë ndeshje, afati datë 26.05.2014 – Rregullorja disiplinore neni 31 .
 
 
KËSHILLA  JURIDIKE :
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar shkallës së dytë – komisionit për ankesa në afatin kohor prej ; 8 ( tetë ) ditëve, nga data e publikimit të ketij vendimi në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës datë 23.05.2014, rrespektivisht nga data e pranimit. Por, ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e këtij vendimi.
 
Prishtinë, 22.05.2014                                            Kryetari ; DUKAGJIN  ZEFI  d. v.