Komisioni disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Met Çeku – kryetar dhe Dukagjin Zefi, Avni Shala, Luan Salihu dhe Bekim Behrami anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 23.10.2020 – ditë e premte, shqyrtoi procedurat e iniciuara disiplinore nga ana e Komisionit  të Garave pas përfundimit të ndeshjeve nga java e fundit të zhvilluara në mes javë; datë ; 20-21.10.2020 dhe për të njëjtat duke iu referuar raporteve zyrtare konform Dispozitave të Rregullores disiplinore sjelli  këto;


V E N D I M E 


KF  DARDANA 
nga Kamenica  në procedurë të hapur disiplinore nga ana e komisionit  në mbledhjen e mbajtur  datë 14.10.2020, për sjellje jo sportive  nga ana e zyrtarëve të klubit  në ndeshjen  e javës së IV-të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve  Grupi  B; 2 KORRIKU – DARDANA  e zhvilluar me datë  10.10.2020 në stadiumin e Ramiz Sadikut në Prishtinë. (raportet zyrtare ; minuta e  77 gjyqtari kryesor  ndalon lojën për disa minuta deri sa largon nga tribuna zyrtaret e klubit  mysafirë të cilët manifestuan  sjellje josportive  – fyerje, sharje dhe ofendime drejtuar zyrtarëve të ndeshjes). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika c ;  DENOHET  me  të holla në shumë prej;  500  euro (pesëqind euro) . Afati i pagesës së dënimit të shqiptuar në të holla është 8 ditë nga data e sjelljes së këtij vendimi respektivisht e publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. ( Rregullorja disiplinore neni  11 paragrafi 1 ) .

 

ILIR  BLAKQORI  lojtar i klubit të futbollit   DRITA  nga Gjilani me   numër të ID kartelës; 000208M93 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive  18, në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së; VII-të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; BALLKANI – DRITA e zhvilluar me 21.10.2020 në stadiumin e qytetit në Suharekë. (raportet zyrtare; Ndërhyrje në lojtarin kundërshtar si lojtar fundor duke mohuar mundësinë e shënimit të golit). Bazuar në nenin 39 paragrafi 3 të Rregullores disiplinore; DENOHET  me ndalesë loje për; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara  nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

 

KF  LIRIA  nga Prizreni në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së; VI-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve Grupi A; LIRIA – DUKAGJINI e zhvilluar me datë 20.10.2020 në stadiumin “Përparim Thaqi“ në  Prizren. (raportet zyrtare  numër i tejkaluar i spektatorëve në tribunat e stadiumit, në kundërshtim  me vendimet e MSH, IKSHPK dhe FFK-së ). Bazuar në nenin 32 paragrafi 1 të Rregullores  disiplinore I HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE deri në kompletimin e lëndës. Kërkohen deklarata plotësuese nga gjyqtaret dhe delegati  ndeshjes si dhe nga personi për siguri nga ajo ndeshje. Afati datë 26.10.2020

 

KF  DARDANA  nga Kamenica, në procedurë të iniciuar disiplinore  nga ana e Komisionit të Garave, për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së; VI-të, Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve Grupi B; DARDANA – FERIZAJ e zhvilluar me datë 20.10.2020 në stadiumin e qytetit në Kamenicë. (raportet zyrtare; numër i tejkaluar i spektatorëve në shkallët e stadiumit, që është në kundërshtim me vendimet e  MSH, IKSHPK dhe FFK-së ). Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika 1 të Rregullores  disiplinore;  i shqiptohet masa disiplinore; VËREJTJE  E  FUNDIT.

 

VISAR  BARDHI; trajner  me numër të ID kartelës; 010680M03 dhe ELVIS  ARIFI – ndihmëstrajner me numër të ID kartelës; 018627M03 në klubin e futbollit  ULPIANA  në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit  të Garave  për mashtrim dhe  sjellje në lajthim të organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës  në ndeshjen e javës së parë të Ligës së Parë për kategorinë e juniorëve ; DUKAGJINI – ULPIANA e zhvilluar me 03.10.2020 në Klinë. (raportet zyrtare; dhënia e të dhënave të rreme dhe jo të sakta në protokollin e  ndeshjes lidhur me aktivizimin  e lojtarit  Jeton Kurtishi  i pa evidentuar në protokoll në vend të lojtarit  Fatlind Krasniqi me numër të ID Kartelës; 020672101 i evidentuar në protokoll  por jo prezent në ndeshje) Bazuar në nenin 32 paragrafi 1  të Rregullores  disiplinore në mungesë të deklaratave; PEZULLOHEN  pa të drejtë në kryerjen e detyrave të  trajnerëve  në klub si dhe funksioneve tjera  zyrtare deri në vendimin përfundimtar të komisionit disiplinor. Kërkohen deklarata plotësuese nga trajnerët në pezullim  Visar Bardhi dhe Elvis Arifi, lidhur me rastin. Afati datë 26.10.2020.

 

JETON  UKSHINI ; lojtar i klubit  të futbollit  ULPIANA  nga Lipjani në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për mashtrim dhe sjellje në lajthim  në ndeshjen e javës së parë të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; DUKAGJINI – ULPIANA  e zhvilluar me datë 03.10.2020 në Klinë . (raportet zyrtare; aktivizimi  i tij si lojtar i pa evidentuar  në protokollin e ndeshjes në  vend të lojtarit Fatlind Krasniqi i evidentuar në protokoll por i pa qenë në ndeshje ). Bazuar në nenin 32 paragrafi 1, në mungesë të deklaratës ; PEZULLOHET pa të drejtë loje deri në vendimin përfundimtar të Komisionit Disiplinor. Kërkohet deklarata plotësuese nga  lojtari në pezullim Jeton Ukshini, afati datë 26.10.2020.


KËSHILLA  JURIDIKE

Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë në ushtrimin e ankesës drejtuar Komisionit Disiplinor të shkallës së dytë – komisionit për ankesa në afatin kohor prej; 8 ( tetë) ditëve nga data e sjelljes së këtij  vendimi datë 23.10.2020, respektivisht nga data e publikimit  të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës.  Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.


Prishtinë, datë, 23.10.2020
Komisioni  disiplinor – shkalla e parë,  kryetari  Met  Çeku