Komisioni  disiplinor  i shkallës së parë në mbledhjen e vet të mbajtur me datë 10.11.2020, shqyrtoi procedurat e hapura nga mbledhja e kaluar dhe për të njëjtat duke iu referuar raporteve shtesë  dhe deklaratave plotësuese , konform  dispozitave të Rregullores  disiplinore  sjelli  këto;


V E N D I M E

LABINOT  IBRAHIMI; lojtar i klubit të futbollit  ARBERIA nga Dobraja e Lipjanit me numër të ID kartelës; 015060M86, dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive 22,  në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit për manifestim të sjelljeve jo sportive pas përfundimit të ndeshjes së javës së ; XI-të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; PRISHTINA – ARBERIA e zhvilluar me datë; 04.11.2020 në stadiumin “ Fadil  Vokrri“ në Prishtinë. (raportet shtesë dhe deklarata  e kërkuar plotësuese  nga lojtari; reagimet e pa nevojshme  me ç`rast e dëmton mikrofonin dhe mbajtësin e tij). Bazuar në nenin  40 paragrafi 1 pika  c) dhe neni 10 paragrafi 1 të Rregullores disiplinore; DENOHET ; me të hoilla në shumë prej; 200  euro (dyqind euro). Afati i pagesës së dënimit të shqiptuar në të holla është  8 (tetë) ditë nga data e sjelljes së këtij vendimi (10.11.2020) respektivisht publikimit të tij në Faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Njëherësh klubi futbollistik Arbëria – lojtari Labinot Ibrahimi marrin për obligim  për pagesën  e dëmit të shkaktuar (mikrofonit) të kompanisë Art-Motion  sipas faturës së ofruar nga ana e kompanisë.

 

ISMET MUNISHI; kryetrajner në klubin e futbollit  BALLKANI  nga Suhareka në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit , për përdorim të fjalorit të pa përshtatshëm (fjalorit jo sportiv) në drejtim të gjyqtarëve  të ndeshjës së javës së ; XI-të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ;  FERONIKELI – BALLKANI e zhvilluar me datë 05.11.2020 në stadiumin “ Rexhep Rexhepi “ në Drenas. (raportet shtesë dhe deklaratat plotësuese nga trajneri Ismet Munishi lidhur me rastin ). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika c) dhe neni 10 paragrafi 2 të Rregullores  disiplinore ; DENOHET  me të holla në shumë prej;  200  euro ( dyqind euro ). Afati i pagesës së dënimit të shqiptuar në të holla është ; 8 (tetë) ditë nga data e sjelljes së këtij vendimi; (10.11.2020) respektivisht publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës.

 

KF  TREPÇA  89 ; nga Mitrovica në procedurë  të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor , për lëshme në organizimin e ndeshjes së javës së ; XI-të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve;  TREPÇA  89 – DRITA  e zhvilluar me datë  04.11.2020 në stadiumin “ Riza  Lushta “ në Mitrovicë. (raportet zyrtare shtesë dhe deklaratat plotësuese  të kërkuara; hyrja e personit të pa autorizuar  në lokalet e zyrtarë prej nga fyen dhe ofendon gjyqtaret e ndeshjes). Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika f ) të Rregullores  disiplinore  në pajtim  me dispozitat e Propozicioneve dhe  Rregullores së garave i  shqiptohet masa  disiplinore  e  QORTIMIT.

 

BESART  DELIU; lojtar i klubit të futbollit  VJOSA  nga Shtimja  me numër të ID kartelës; 007948M95 në procedurë të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit  disiplinor , për mashtrim dhe sjellje në lajthim të zyrtarit – delegatit të ndeshjes dhe komisionit të garave në aktivizimin e tij pa të drejtë loje  në vend të lojtarit të pa qenë në ndeshjen e Ligës së tretë të futbollit; PERPARIMIKORENICA e zhvilluar me datë 01.11.2020 në Runik të Skenderajt. (raportet dhe provat e ofruara nga ana e palës së ankimuar dhe delegatit të ndeshjes;  ku dëshmohet së lojtari Besart   Deliu – lojtar i klubit të futbollit  Vjosa nga Shtimja  aktivizohet  rrejshëm dhe pa të drejtë  loje  për ekipin e futbollit Perparimi  nga Runiku në emër të lojtarit  Musa  Hysenaj i evidentuar në protokollin zyrtar por jo present dhe i pa qenë në ndeshje ). Bazuar në nenin 58 paragrafi 1 pika ; a dhe b të Rregullores  disiplinore ; DENOHET me ndalesë loje për; 6 (gjashtë) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

 

KËSHILLA  JURIDIKE;

Pala e pa kënaqur në këto vendime ka të drejtë në ushtrimin e ankesës drejtuar komisionit disiplinor  të shkallës së dytë; komisionit  për ankesa në afatin kohor prej; 8 (tetë) ditëve nga data e sjelljes së këtij vendimi (10.11.2020) respektivisht publikimit të tij në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit  ( neni  118 paragrafi 1 ; Rregullorja disiplinore ).

 

Prishtinë, datë 10.11.2020
Komisioni disiplinor; shkalla e parë,
Kryetari  Met  Çeku