Komisioni  disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Met  Çeku – kryetar  dhe Dukagjin Zefi, Luan Salihu, Avni Shala, Bekim  Behrami – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 27.11.2020 shqyrtoi procedurat e iniciuara disiplinore nga ana e Komisionit të Garave pas përfundimit të ndeshjeve nga java e fundit  të zhvilluara  me datë  25 dhe 26.11.2020 dhe për të njëjtat duke iu referuar raporteve  zyrtare konform  Dispozitave të Rregullores  disiplinore sjelli këto;

 

V E N D I M E

 

ARSIM  ISLAMI; zyrtar i klubit të futbollit  TREPÇA ‘89  nga Mitrovica me numër të ID kartelës ; 009898M78 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq  në ndeshjen e javës së; XIV-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve;  TREPÇA ‘89 – BESA, e zhvilluar me datë 26.11.2020 në stadiumin “Riza  Lushta“ në Mitrovicë. Raportet zyrtare (kartoni kuq;  fyerje dhe ofendime drejtuar gjyqtarit kryesor të ndeshjes  Ilir Mehmeti). Bazuar në nenin  42.1 pika e. të Rregullores  disiplinore; DENOHET ; me ndalesë  në   ushtrimin e funksioneve  në klub  për ; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

FC  LLAPI  1932  nga Podujeva në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së; XIV-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë  e seniorëve;  LLAPI  1932 – PRISHTINA,  e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin “Zahir Pajaziti“ në Prishtinë. Raportet zyrtare dhe  xhirimet televizive (para fillimit të ndeshjes dy persona të pa identifikuar kërcënojnë gjyqtarët e takimit, njëherësh  gjatë zhvillimit të ndeshjes nuk u respektuan masat anti-Covid 19;  kishte numër të konsiderueshëm të spektatorëve në tribuna). Bazuar në nenin  52 paragrafi 1 pika  h  dhe neni 10 paragrafi 1  pika d; të Rregullores disiplinore; DENOHET  me të holla në shumë prej; 1000  euro (një mijë euro). Afati i pagesës së dënimit të shqiptuar është  8  ditë nga dita kur vendimi bëhet i plotfuqishëm. (rregullorja disiplinore neni 11 paragrafi 1).

ARGJEND   MALAJ ; lojtar I klubit të futbollit  FERONIKELI  me numër të ID kartelës ; 015416M93 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të  fanellës sportive  8. Në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së; XIV-të të Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; DRITA – FERONIKELI e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin e qytetit në Gjilan. Raportet zyrtare (Kartoni kuq;  minuta e  79; sjellje josportive – fyerje dhe ofendime  të pa ndërprera drejtuar gjyqtarit kryesor të takimit). Bazuar në nenin 42.2 paragrafi 1 pika a. të Rregullores  disiplinore; DENOHET; me ndalesë loje për; 3 (tri) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

FARUK  DRAGUSHA; fizioterapeut i klubit  të futbollit  FLAMURTARI nga Prishtina me numër të ID kartelës; 005175M99 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave për ndëshkim me karton të kuq  në ndeshjen e javës së; XII-të Ligës së Parë të Kosovës  në futboll për kategorinë e seniorëve; FLAMURTARI – RAMIZ  SADIKU e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin “Xhemail Ibishi“ në Prishtinë. Raportet zyrtare (kartoni kuq; hyrje në fushë pa  leje të gjyqtarit  për dhënie ndihmë lojtarit vendas, prej nga edhe konfrontohet me lojtarin mysafir). Bazuar në Rregulloren disiplinore neni 39 paragrafi 3; DENOHET me ndalesë në kryerjen e detyrës së fizioterapeutit dhe funksioneve  tjera në klub për; 2 (dy) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

SELAMI  GASHI; lojtar i klubit  të futbollit  RAMIZ  SADIKU  nga Prishtina me numër të ID kartelës  00980M01 dhe licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive  23, për  manifestim të sjelljeve jo sportive  pas përfundimit të ndeshjes së javës së; XII-të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; FLAMURTARI – RAMIZ  SADIKU e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin e Flamurtarit në Prishtinë. Raportet zyrtare (pas përfundimit të ndeshjes  i mllefosur manifeston veprim vandalist duke shkelmuar derën e  garderobës). Bazuar në nenin 32 Paragrafi 1 – Në mungesë të  deklaratës  vetanake ; PEZULLOHET  pa të drejtë loje deri në kompletimin e lëndës – vendimin përfundimtar të komisionit për ndeshjet vijuese zyrtare të  organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës. Kërkohet deklarata plotësuese nga  lojtari në pezullim  Selami Gashi lidhur me rastin. Afati datë  30.11.2020.

GENTIAN  IBISHI ; lojtar i klubit të futbollit  RAMIZ  SADIKU  nga Prishtina me numër të ID kartelës; 003785M01 dhe licencuar në Federatën  e Futbollit të Kosovës me numër të fanellës sportive  30 , për ndëshkim me karton të kuq  në ndeshjen e javës së ; XII-të Ligës  së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; FLAMURTARI – RAMIZ  SADIKU e zhvilluar me datë 25.11.2020 në stadiumin e Flamurtarit në Prishtinë. Raportet zyrtare (kartoni kuq;  hyrje në  fushë dhe konfrontim me fizioterapeutin e klubin nikoqir). Bazuar në nenin 39 paragrafi 3: DENOHET me ndalesë loje për; 2 (dy) ndeshje zyrtare  sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës.

HEBIB  LECI; drejtor  sportiv i klubit të futbollit DARDANA nga Kamenica  me numër personal;  1005733886 në procedurë të iniciuar disiplinore nga ana e Komisionit të Garave, për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së; XII-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; VLLAZNIA  –  DARDANA e zhvilluar me datë 26.11.2020 në stadiumin me bari sintetik “Gursel dhe Bajram Sylejmani“  në Sadovinë të Jerlive. Raportet zyrtare  (minuta 75 kartoni kuq; sjellje jo sportive; fyerje dhe tentim sulmi në asistentin e parë të ndeshjes). Bazuar në nenin 32 paragrafi 1 (në mungesë të deklaratës)  PEZULLOHET  pa të drejtë në kryerjen e funksioneve  në klub deri në kompletimin  e lëndës –   vendimin përfundimtar të komisionit. Kërkohet deklarata plotësuese nga zyrtari në pezullim Hebib  Leci lidhur me rastin. Afati datë 30.11.2020.

KËSHILLA  JURIDIKE

Pala e pa kënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar  komisionit  disiplinor të shkallës së dytë; komisionit për ankesa në afatin kohor prej ; 8 (tetë ) ditëve nga data e sjelljes së këtij vendimi 27.11.2020, respektivisht publikimit të tij  në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

Prishtinë, datë 27.11.2020
Komisioni disiplinor; shkalla e parë
Kryetari  Met  Çeku