Komisioni disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Metë Çeku – kryetar, Dukagjin Zefi, Avni Shala, Luan Salihu dhe Bekim Behrami – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 26.11.2021 shqyrtoi procedurat e hapura nga Komisioni i Garave pas përfundimit të ndeshjeve të xhiros së 15-të të BKT Superligës, xhiros së 13-të të VIVA FRESH Ligës së Parë, Grupi A dhe Grupi B, si dhe të xhiros së 14 të Superligës së juniorëve edicioni 2021-2022. Pas shqyrtimit komplet të materialit të siguruar nga zyrtarët e ndeshjeve dhe incizimeve televizive mori këto:

VENDIME

FC ”Llapi”. Në minutat 1 dhe 3, simpatizuesit vendas kanë hedhur mjete piroteknike tymuese në afërsi të flamurit të kornerit, ndërkaq në minutat 50,54 dhe 80 kanë ofenduar në kor ekipin mysafir. Sipas raportit të delegatit të ndeshjes së xhiros së 14 të BKT Superligës, Llapi-Ballkani dhe xhirimeve televizive. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika C të Rregullores disiplinore; Dënohet me gjobë ne shumë prej 1000 euro. Afat i pagesës është 8 tetë ditë kur vendimi bëhët I iplotfuqishëm. (Rregullorja disiplinore neni 11 paragrafi 1).

Kryetrajneri i FC Vushtrria, Samuel Nikaj me nr ID.015755M77. Në minuten 90+ pas barazimit të rezultatit, feston golin në mënyrë provokative dhe ofendon me ton të lartë organet e FFK-së, me ç’rast është ndëshkuar me karton të kuq. Sipas raportit të zyrtarëve të ndeshjes Vushtrria-Ferizaj, Liga e Parë Grupi B. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me mos ushtrim të detyrës se trajnerit, për 2 (dy) ndeshje zyrtare mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK
Lojtarit të KF ”Malisheva” me nr fanelle 27 Hasan Hyseni dhe nr ID.001026M97. Ndërhyrje e rrezikshme me taka mbi nyjen e këmbës, me ç’rast është ndëshkuar me karton të kuq direkt. Sipas raportit të gjyqtarit kryesor të ndeshjes Ballkani-Malisheva. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje zyrtare mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i FC ”Vushtrria”, me nr fanelle 21 Vigan Rexhaj dhe nr ID.00172M93. Ndërhyrje e ashpër ndaj lojtarit kundërshtar me ç’rast është ndëshkuar me karton të kuq. Sipas raportit të zyrtarëve të ndeshjes Vushtrria-Ferizaj, Liga e Parë Grupi B. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje zyrtare mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF”Arbëria ”, me nr fanelle.4 Fidan Gërbeshi dhe nr ID.000642M95. Në minutën 77 për sjellje jo sportive ndaj lojtarit kundwrshtar me ç’rast wshtw ndwshkuar me karton tw kuq direkt. Sipas raportit të zyrtarëve të ndeshjes Arbëria – 2 Korriku , Liga e Parë Grupi B . Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje zyrtare mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

Gentrit Ramsa, futbollist i KF ”Ferizaj” me nr fanelle 10 dhe nr ID 008887M03. Në ndeshjen Ferizaj – Trepca’89 , xhiro e 14 e Seperligës së juniorëve në minutën 14 (Ndërhyrje e ashpër) ndëshkohet me karton te kuq direkt. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje zyrtare mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

Sherif Topalli, trajner i KF “Ferizaj” me nr ID 010128M78. Pas përfundimit të ndeshjes Ferizaj – Trepca’89, xhiro e 14 e Superligës së juniorëve (protest/reagim) me ç’rast ndëshkohet me karton te kuq direkt. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje zyrtare mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

Riad Kostenica, futbollist i KF Trepca’89 me fanelle 14 dhe nr ID 005973M03. Në ndeshjen Ferizaj – Trepca’89 , xhiro e 14 e Superligës së juniorëve në minutën 42 (Ndërhyrje e ashpër) me ç’rats ndëshkohet me karton te kuq direkt.. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje zyrtare mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Olt Ismail, futbollist i FC “Drita” me nr fanelle 1 dhe nr ID 007023M03, Në ndeshjen Trepca – Drita, xhiro e 14 e Superligës së juniorëve në miuntën 62-te ndërhyrje lojtar I fundit me ç’rast ndëshkohet me karton te kuq direkt. Bazuar në nenin 39 paragrafi 3 I Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje zyrtare mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Erion Kuqi, futbollist i KF ”Besa” me nr fanelle 22 dhe nr ID 005558M04 . Në ndeshjen Besa – Istogu xhiro e 14 e Superligës së juniorëve në minuten e 8 ndërhyrje lojtar i fundit me ç’rast ndëshkohet me karton te kuq direkt. Bazuar në nenin 39 paragrafi 3 I Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje zyrtare mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

KËSHILLA JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë në ushtrimin e ankesës drejtuar Komisionit Disiplinor të shkallës së dytë – Komisionit për Ankesa në afatin kohor prej; 8 (tetë) ditësh nga data e sjelljes së këtij vendimi; datë 26.11.2021, respektivisht publikimit në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

Prishtinë, datë 26.11.2021
Komisioni disiplinor; shkalla e parë,
Kryetar: Metë Çeku