Komisioni Disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Metë Çeku – kryetar, Dukagjin Zefi, Avni Shala, Luan Salihu – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 05.10.2022 shqyrtoi procedurat e hapura nga Komisioni i Garave pas përfundimit të ndeshjeve të xhiros së nëntë të Albi Mall Superligës, xhiros së shtatë të Viva Fresh Ligës së Parë, Grupi A dhe B, Superligës së Kadetëve, Ligës së Parë të Juniorëve si dhe Ligës së Parë të Vashave , edicioni 2022-2023. Pas shqyrtimit komplet të materialit të siguruar nga zyrtarët e ndeshjeve dhe incizimeve televizive mori këto:

V E N D I M E:

FC ”Prishtina”. Tifozët e FC ”Prishtina”, hodhen mjete piroteknike në tapetin e gjelbërt (sintetik) prapa portës, ku u shkaktuan dëme të konsiderueshme të asaj pjese. Sipas raportit të delegatit të ndeshjes Prishtina – Drita dhe xhirimit televiziv. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika C dhe neni 10 paragrafi 2 pika A të Rregullores disiplinore; Dënohet me gjobë ne shumë prej 1000 euro. Afat i pagesës është 8 tetë ditë kur vendimi bëhet i plotfuqishëm. (Rregullorja disiplinore neni 11 paragrafi 1). Obligohet FC “Prishtina”, që dëmin e shkaktuar nga tifo grupi “Plisat”, në stadiumin “Fadil Vokrri” ta paguajë në afat prej 15 ditëve kur vendimi bëhet i plotfuqishëm. Shuma e dëmit të shkaktuar përcaktohet me vendim të organit kompetent.

FC ”Drita”. Tifozët e FC ”Drita” hodhen mjete piroteknike në tapetin e gjelbërt (sintetik) prapa portës , ku u shkaktuan dëme të konsiderushme. Janë hedhur disa mjete piroteknike me rrezikshmëri të lartë dhe kaçavida të cilat janë fotografuar dhe konfiskuar. Sipas raportit të delegatit të ndeshjes Prishtina Drita. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika C dhe neni 10 paragrafi 2 pika A të Rregullores disiplinore; Dënohet me gjobë ne shumë prej 1000 euro. Afat i pagesës është 8 tetë ditë kur vendimi bëhët i plotfuqishëm. (Rregullorja disiplinore neni 11 paragrafi 1).
Obligohet FC “Drita”, që dëmin e shkaktuar nga tifo grupi “Intelektualët ” , në stadiumin “ Fadil Vokrri” ta paguajë në afat prej 15 ditëve kur vendimi bëhet i plotfuqishëm. Shuma e dëmit të shkaktuar përcaktohet me vendim të organit kompetent.

Përfaqësuesi zyrtar i SC ”Gjilani ” Roland Ajet nr ID. 000514M96. Në minutën 80 –të, të ndeshjes ishte ndëshkuar me karton të verdhë për pengim të drejtësisë dhe pasi e kishte aplauduar , injoruar dhe ofenduar gjyqtarin kryesor me ç’rast ishte ndëshkuar me karton të kuq direkt. Sipas raporteve zyrtare të ndeshjes Ballkani-Gjilani. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me mos ushtrim të detyrës për 2 (dy) ndeshje sipas radhës organizuar nga FFK.

Menaxheri i paisjeve të FC ” Ballkani” , Ardi Kabashi nr ID 023356M93. Fyen ,shan dhe ofendon gjyqtarin e katërt dhe ekipin e gjyqtarëve min 33-të për çka u ndëshkua me karton të kuq direkt . Sipas raportit të personave zyrtar (gjyqtarëve) të ndeshjes Malisheva – Ballkani. . Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me mos ushtrim të detyrës për 2 (dy) ndeshje sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtarja e KFF ”Jakova”, Renea Bedra nr fanelle 12 dhe nr ID 023004F07. Në ndeshjen e xhiros së pestë të Ligës së Parë të Vashave , Jakova-Behari portjera e skuadres vendas Renea Bedra ndërhyrje jashtë zonës së 16-it si lojtare e fundit me ç’rast ndeshkohet me karton të kuq direkt. Bazuar në nenin 39 paragrafi 3 I Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Zyrtari i KF “ Ulpiana “, Egzon Ismaili nr personal 1230550928 . Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Superligës së Kadetëve , Kurda- Ulpiana ndëshkohet me karton të kuq (ofendim ndaj personave zyrtar) . Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me mos ushtrim të detyrës për 2 (dy) ndeshje sipas radhës organizuar nga FFK

Portieri i KF “KEK-u”, Rigon Rexhepi portier i KF KEK-u, nr fanelle 66 dhe nr ID 001098M04. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve Kek-u-Drita , ndëshkohet me karton të kuq (ndërhyrje jashtë zonës). Bazuar në nenin 39 paragrafi 3 I Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Dukagjini”, Lorik Bytyqi, nr fanelle 5 dhe nr ID 013257M05 . Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve Dukagjini-Liria , ndëshkohet me karton të kuq (shtyrje) Bazuar në nenin 42 . 2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Liria “ ,Lirak Ibri, nr fanelle 13 dhe nr ID 006331M05. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve Dukagjini-Liria ndëshkohet me karton të kuq (fyerje) , Bazuar në nenin 42 . 2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Dukagjini” , Leonardo Baleci nr fanelle 21 dhe nr ID 014191M04 . Ndëshkohet me karton të kuq pas përfundimit të ndeshjes të xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve Dukagjini – Liria (reagim I ndërsjellt).. Bazuar në nenin 45 paragrafi 1 pika A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Liria ” , Xhevat Susuri nr fanelle 9 dhe nr ID 006618M05 . Ndëshkohet me karton të kuq pas përfundimit të ndeshjes të xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve Dukagjini – Liria ( reagim I ndësjellt). Bazuar në nenin 45 paragrafi 1 pika A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Istogu” , Jeton Kabashi nr fanelle 7 dhe nr ID 012182M04 . Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve, Istogu-Vjosa ndëshkohet me karton të kuq (fyerje e ndërsjellt me lojtarin kundërshtar). Bazuar në nenin 42 . 2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Istogu” , Dorjan Musollaj nr fanelle 13 dhe nr ID 012189M06 . Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve, Istogu-Vjosa ndëshkohet me karton të kuq (fyerje e ndërsjellt me lojtarnt kundërshtar). . Bazuar në nenin 42 . 2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Istogu”, Blendi Dervishaj nr fanelle 11 dhe nr ID 007281M05 . Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve, Istogu-Vjosa ndëshkohet me karton të kuq (fyerje e ndërsjellt me lojtarin kundërshtar).. Bazuar në nenin 42 . 2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Trajner i KF “ Istogu” , Mehdi Arifaj nr ID 011441M84. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve, Istogu-Vjosa ndëshkohet me karton të kuq (fyerje) Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet me mos ushtrim të detyrës për 2 (dy) ndeshje sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Vjosa” , Ideal Ademaj nr fanelle 9 dhe nr ID 015378M05. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve, Istogu-Vjosa ndëshkohet me karton të kuq (fyerje e ndërsjellt me lojtarin kundërshtar). Bazuar në nenin 42 . 2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Vjosa “ , Yll Sahiti nr fanelle 3 dhe nr ID 026484M05. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve, Istogu-Vjosa ndëshkohet me karton të kuq (fyerje e ndërsjellt me lojtarin kundërshtar).. Bazuar në nenin 42 . 2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Vjosa “ , Ensar Bislimi nr fanelle 1 dhe nr ID 013794M04. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të Juniorëve, Istogu-Vjosa ndëshkohet me karton të kuq (fyerje e ndërsjellt me lojtarin kundërshtar).. Bazuar në nenin 42 . 2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

KF ”Trepça”. Në protokolin zyrtar të ndeshjes nuk evidentohet prezenca e mjekut, e që është obligim i çdo klubi.Sipas protokolit zyrtar të ndeshjes Rilindja1974-Trepça. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore i shqiptohet masa disiplinore VËREJTJE E FUNDIT.

Lojtari i KF “Fushë Kosova“, Nandi Breznica nr 7 dhe nr ID 002648m05. Në ndeshjen Malisheva – Fushë Kosova java e gjashtë e Ligës së Parë të Juniorëve, ndëshkohet me karton të kuq direkt (Ndërhyrje e ashpër). Bazuar në nenin 42, pika 2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

KËSHILLA JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë në ushtrimin e ankesës drejtuar Komisionit Disiplinor të shkallës së dytë – Komisionit për Ankesa në afatin kohor prej; 8 (tetë) ditësh nga data e sjelljes së këtij vendimi; datë 05.10.2022, respektivisht publikimit në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

Prishtinë, datë : 05.10.2022
Komisioni disiplinor; shkalla e parë,
Kryetar: Metë Çeku