Komisioni Disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Metë Çeku – kryetar, Dukagjin Zefi, Avni Shala, Luan Salihu dhe Donat Lushaku – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 15.03.2023 shqyrtoi procedurat e hapura nga Komisioni i Garave pas përfundimit të ndeshjeve të xhiros së 25-të të Albi Mall Superligës, xhiros së 18-të të Viva Fresh Ligës së Parë, Grupi A dhe B, si dhe Ligave të rangjeve tjera, edicioni 2022-2023. Pas shqyrtimit komplet të materialit të siguruar nga zyrtarët e ndeshjeve dhe incizimeve televizive mori këto:

V E N D I M E:

Trajneri i  portierëve i  KF ”Ulpiana” ,  Apollon Ajeti  nr personal: 1171619749. Pas përfundimit të ndeshjes derisa gjyqtarët po ahkonin në zhveshtore, ofendon rëndë dhe akuzon gjyqtarin kryesor të ndeshjes, për çka ishte ndëshkuar me karton të kuq direkt. Sipas raportit të gjyqtarit kryesor të ndeshjes Ramiz Sadiku – Ulpiana. Bazuar në nenin 42.2 paragrafi A i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos ushtrim të detyrës zyrtare sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Ballkani“, Shpat Krasniqi nr fanelle 4 dhe nr  ID  015491M04. Në ndeshjen e xhiros së 18-të të Superligës së juniorëve Ballkani – Vushtrria, ndëshkohet me karton të kuq direct (kacafytje me lojtarin kundërshtar). Bazuar në nenin 40  paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me  2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF ”Vushtrria”, Enis Musa  nr  fanelle 4  dhe  nr  ID 005415M04. Në ndeshjen e xhiros së 18-të të Superligës së juniorëve Ballkani – Vushtrria , ndëshkohet me karton të kuq direkt .(kacafytje me lojtarin kundërshtar) . Bazuar në nenin 40  paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me  2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Feronikeli 74”, Eron Alija  nr fanelle 33  dhe nr ID  022636M06. Në ndeshjen e xhiros së 18-të të Ligës së Parë të juniorëve  Feronikeli 74 – Vjosa  , ndëshkohet me karton të kuq direkt. (fjalor i papërshtatshëm). Bazuar në nenin 40  paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me  2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Hapje e procedurës:
FC ”Llapi”. Lëshim në organizimin e ndeshjes. Pas shënimit të golit në min 5 -të, tifozët vendas të FC ”Llapi” hudhin mjete piroteknike në fushën e lojës, ndërkaq pas përfundimit të pjesës së parë të ndeshjes, derisa lojtarët dhe stafi teknik i FC ”Ballkani” po shkonin në zhveshtore, tifozët e FC ”Llapi” hudhin 5-6 shkrepsa në drejtim të tyre  por pa e qëluar askend. Sipas raporteve të personave zyrtar të ndeshjes Llapi- Ballkani. Bazuar në nenin 32, paragrafi 1 të Rregullores disiplinore kërkohet deklaratë shtesë nga përfaqësuesi për siguri i FC “Llapi” . Afati datë 21.03.2023 ora 13:00.

FC ”Ballkani”. Pas shënimit të golit në min 54, tifozët mysafirë të FC ”Ballkani” hudhin mjete piroteknike në fushën e lojës, ndërkaq pas përfundimit të ndeshjes, tifozët e FC”Ballkani” demolojnë dhe dëmtojnë më shumë se 150 ulëse dhe të njejtat i hudhin në drejtim të shikuesëve të FC ”Llapi” dhe jashtë stadiumit në rrugë, me ç`rast lëndohet një zyrtar policor në detyrë (në rroba civile) dhe dëmtohen kombi i VAR-it dhe kombi i transmetuesit të Art motion. Sipas raportit të delegatit të ndeshjes Llapi-Ballkani dhe xhirimeve televizive. Bazuar në nenin 32, paragrafi 1 të Rregullores disiplinore kërkohet deklaratë shtesë nga përfaqësuesi zyrtar i FC “Ballkani“. Afati datë 21.03.2023 ora 13:00.

KËSHILLA JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë në ushtrimin e ankesës drejtuar Komisionit Disiplinor të shkallës së dytë – Komisionit për Ankesa në afatin kohor prej; 8 (tetë) ditësh nga data e sjelljes së këtij vendimi; datë 15.03.2023, respektivisht publikimit në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

Prishtinë, datë: 15.03.2023
Komisioni Disiplinor; shkalla e parë,
Kryetar: Metë Çeku