Komisioni Disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Metë Çeku – kryetar, Dukagjin Zefi, Avni Shala, dhe Donat Lushaku – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 06.09.2023 shqyrtoi procedurat e hapura nga Komisioni i Garave pas përfundimit të ndeshjeve të xhiros së trtetë – katërt të Albi Mall Superligës dhe xhiros së tretë të Viva Fresh Ligës së Parë, Grupi A dhe B, si dhe Ligave të rangjeve tjera, edicioni 2023-2024. Pas shqyrtimit komplet të materialit të siguruar nga zyrtarët e ndeshjeve dhe incizimeve televizive mori këto:

V E N D I M E:

FC ”Prishtina”. Në minuten 34 të ndeshjes, tifozët vendas ”Plisat”, hudhin mjete piroteknike në fushën e lojës, me ç`rast demtohet fusha me bari natyral. Sipas raportit të delegatit të ndeshjes Prishtina – Malisheva dhe xhirimeve televizive. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika C dhe neni 10 pika 2 / A të Rregullores disiplinore; Dënohet me gjobë në shumë prej 1000 euro. Afat i pagesës është 8 tetë ditë kur vendimi bëhet i plotfuqishëm. (Rregullorja disiplinore neni 11 paragrafi 1).

KF ”Vushtrria ”. Në minuten e 25, tifozët e ekipit vendas, hudhin mjete piroteknike në fushën e lojës, për çka ndeshja ishste ndërprer për disa minuta, ndërkaq pas shënimit të golit të dytë të mysafirëve, simpatizuesit vendas prap hudhin mjete piroteknike dhe shishe PVC në fushën e lojës, për çka referi kryesor është detyruar ta zbrazë tribunën ku ishin të vendosur simpatizuesit vendas. Sipas raportit të delegatit të ndeshjes Vushtrria-Ulpiana. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika C dhe neni 10 pika 2 / A të Rregullores disiplinore; Dënohet me gjobë në shumë prej 800 euro. Afat i pagesës është 8 tetë ditë kur vendimi bëhet i plotfuqishëm. (Rregullorja disiplinore neni 11 paragrafi 1).

Lojtari i ”Dinamo ”, Dardan Qerkini nr fanelle 6 dhe nr ID 003887M91. Në min 27, ndërhyrje nga prapa si lojtar i fundit në lojtarin kundershtar ku i pamundësohet mundësia e pastërt e shënimit të golit dhe ndëshkohet me karton të kuq direkt. Sipas raportit të personave zyrtar të ndeshjes Dinamo-Drenica. Bazuar në nenin 39 paragrafi 3 të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje moslojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF ”Dinamo” , Elbasan Thaqi nr fanelle 5 dhe nr ID 001606M91. Në min 86, ndëshkohet me karton të kuq direkt për shkak të ndërhyrjes së pakontrrolluar ndaj lojtarit kundërshtar, ku i njëjti pranon gabimin dhe kërkon falje për gjestin e bërë dhe lëshon fushën në mënyrë sportive. Sipas raportit të personave zyrtar të ndeshjes Dinamo-Drenica. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy)) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Drejtori sportiv i KF ”Dinamo”, Genc Hyseni nr ID 026379M83. Në min 27, pas ndëshkimit me karton të kuq të lojtarit D.Qerkini, drejtori sportiv Genc Hyseni fillon të shajë dhe ofendojë rëndë nga bankina me ç’rast gjyqtari kryesor e ndëshkon me karton të kuq direkt. Sipas raportit të personave zyrtar të ndeshjes Dinamo-Drenica. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet pa të drejtë ushtrim të detyrës zyrtare për 2 (dy) ndeshje të organizuara nga FFK.

Lojtari i KF “ Sharri” , Besnik Brava nr fanelle 7 dhe nr ID 007596M0. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Ligës së Dytë Lepenci-Sharri, ndëshkohet me karton të kuq (ofendim ndaj gjyqtarit). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Tefik Çanga“, Thesar Ismaili nr e fanelle 20 dhe nr personal 1232029745. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Ligës së Dytë, Opoja-Tefik Çanga , ndëshkohet me karton të kuq (kacafytje). Bazuar në nenin 46. paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore; Dënohet me 3 (tre) ndeshje moslojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Drenica” , Getuar Istrefi nr fanelle 30 dhe nr ID 017282M08. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Superligës së kadetëve Drenica-Ballkani, ndëshkohet me karton të kuq (ofendim ndaj gjyqtarit). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy)) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “2 Korriku“, Omer Rakovica, futbollist i KF 2 Korriku nr fanelle 14 dhe nr ID 014346M08. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Superligës së kadetëve 2 Korriku-Ferizaj, ndëshkohet me karton të kuq (kacafytje e ndërsjellt). Bazuar në nenin 46, paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore; Dënohet me 3 (tre) ndeshje moslojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Ferizaj”, Isuf Lalinovci nr fanelle 9 dhe nr ID 027258M07. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Superligës së kadetëve 2 Korriku – Ferizaj, ndëshkohet me karton të kuq (kacafytje e ndërsjellt). Bazuar në nenin 46. paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore; Dënohet me 3 (tre) ndeshje moslojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Ferizaj” , Patrik Jupa nr fanelle 7 dhe nr ID 022949M08. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Superligës së kadetëve 2 Korriku-Ferizaj, ndëshkohet me karton të kuq (ofendim). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Trepça”, Rinor Hasani nr fanelle 4 dhe nr ID 004560M05. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Superligës së juniorëve Vjosa – Trepca, ndëshkohet me karton te kuq direkt (ndërhyrje). Bazuar në nenin 45 paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje moslojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “ Flamurtari”, Ermal Nuza nr fanelle 20 dhe nr ID 003196M05. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Superligës së juniorëve Ballkani-Flamurtari , ndëshkohet me karton të kuq direkt (ofendim). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Trajner i KF “Vushtrria“, Besart Cecelia nr ID 00378A, në ndeshjen e xhiros së dytë të Superligës së juniorëve Trepça’89-Vushtrria, ndëshkohet me karton të kuq (fyrje ndaj gjyqtarit). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet pa të drejtë ushtrim të detyrës zyrtare për 2 (dy) ndeshje të organizuara nga FFK.

Lojtari i KF “Drenica”, Gentrit Sadrijaj nr fanelle 23 dhe nr ID 006709M05. Në ndeshjen e xhiros së parë të Ligës së Parë të juniorëve Drenica – Feronikeli 74 , ndëshkohet me karton të kuq (kacafytje e ndërsjellt). Bazuar në nenin 46. paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore; Dënohet me 3 (tre) ndeshje moslojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Feronikeli 74“, Vlorian Cervadiku nr fanelle 11 dhe nr ID 006194M06 . Në ndeshjen e xhiros së parë të Ligës së Parë të juniorëve Drenica – Feronikeli 74 , ndëshkohet me karton të kuq (kacafytje e ndërsjellt). Bazuar në nenin 46. paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore; Dënohet me 3 (tre) ndeshje moslojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtarja e KFF ”Presingu”, Jeta Misini e nr fanelle 17 dhe nr ID 020103F04. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Superligës së vajzave–grave KFF ”Kosova VR” – KFF ”Presingu”, ndërhyn në mënyrë të palejuar ndëshkohet me karton të verdhë dhe me pas bënë sjellje jo sportive (shtyen me dorë gjyqtarin kryesor) me ç’rast ndëshkohet me karton të kuq direkt. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy)) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Zyrtari i KFF ”Presingu” Granit Halili nr ID022311M88. Në ndeshjen e xhiros së dytë të Superligës së vajzave – grave KFF ”Kosova VR” – KFF ”Presingu”, pas një vendimi nga gjyqtari anësor Granit Haliti fillon me fjalë të rënda dhe kërcënuese ndaj gjyqtarit anësor dhe ndëshkohet me karton të kuq direkt. I njejti vazhdon me ofendime. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet pa të drejtë ushtrim të detyrës zyrtare për 2 (dy) ndeshje të organizuara nga FFK.

Drejtori sportiv i KF ”Prishtina e RE” , Sami Boroci nr personal 11749721052 . Në ndeshjen Vllaznia(P)-Prishtina e Re ndëshkohet me karton të kuq direkt (ofendim ndaj gjyqtarit kryesor). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet pa të drejtë ushtrim të detyrës zyrtare për 2 (dy) ndeshje të organizuara nga FFK.

Përfaqësuesit zyrtar i KF ”Dinamo” , Ridvan Ramadani nr ID 014544M66. Lëshim në protokolin e ndeshjes ku para fillimit të ndeshjes kur është dërguar faqja e parë e protokolit në FFK drejtori sportiv i KF ” Dinamo”, Genc Hyseni nuk ishte i evidentuar. Përfaqësuesi zyrtar i KF ”Dinamo”, ka lejuar evidentimin e tij në protokol pas përfundimit të ndeshjes. Sipas protokolit të ndeshjes Dinamo-Drenica. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika B të Rregullores disiplinore i shqiptohet masa disiplinore QORTIM.

Delegati i ndeshjes Dinamo – Drenica , Arben Osmani. Në protokolin para fillimit të ndeshjes kur është nënshkruar nga dy përfaqësuesit zyrtar dhe delegati është dërguar faqja e parë e protokolit në FFK drejtori sportiv i KF ” Dinamo”, Genc Hyseni nr ID 026379M83 nuk ishte i evidentuar. Pasi që ndëshkohet me karton të kuq direkt nga gjyqtari kryesor për shkak të ofendimit nga bankina, nuk kishte të drejtë të ishte aty në perfundim të ndeshjes drejtori sportiv i KF ” Dinamo”, Genc Hyseni evidentohet në protokol që është në kundërshtim me rregullore. Sipas protokolit zyrtar te ndeshjes Dinamo Drenica. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika B të Rregullores disiplinore i shqiptohet masa disiplinore QORTIM.

Përfaqesuesi zyrtar i KF ”Prishtina e Re” , Valon Hyseni nr ID 021060M85. Lëshim në protokolin e ndeshjës ku para fillimit të ndeshjes kur është dërguar faqja e parë e protokolit në FFK drejtori sportiv i KF ”Prishtina e Re”, Sami Boroci nuk ishte i evidentuar. Perfaqesuesi zyrtar i KF Prishtina e Re ka lejuar evidentimin e tij në protokol pas përfundimit të ndeshjes. Përfaqësuesi zyrtar i KF Prishtina e Re, ka lejuar evidentimin e tij në protokol pas përfundimit të ndeshjes. Sipas protokolit të ndeshjes Vllaznia (P) – Prishtina e Re. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika B të Rregullores disiplinore i shqiptohet masa disiplinore QORTIM.

Delegati i ndeshjes Vllaznia P- Prishtina e Re, Osman Dragusha. Në protokol para fillimit të ndeshjes kur është nënshkruar nga dy përfaqësuesit zyrtar dhe delegatit është dërguar faqja e parë në FFK, drejtori sportiv i KF ”Prishtina e Re”, Sami Boroci me nr pers 1174971052 nuk ishte i evidentuar në protokol. Pasi që ndëshkohet me karton të kuq direkt nga gjyqtari kryesor për shkak të ofendimit nga bankina nuk kishte të drejtë të ishte aty, në perfundim të ndeshjes drejtori sportiv Sami Boroci evidentohet në protokoll që është në kundërshtim me rregullore. Sipas protokolit zyrtar të ndeshjes Vllaznia P- Prishtina e Re. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika B të Rregullores disiplinore i shqiptohet masa disiplinore QORTIM.

Hapje e Procedurës:
FC ”Prishtina”. Në min 7 dhe 25 , tifo grupi “Plisat” , hedhin mjete piroteknike në fushë për këtë shkak gjyqtari kryesor ndërprenë ndeshjen per 1 min . Sipas raportit të personave zyrtar të ndeshjes Llapi-Prishtina dhe xhirimit televiziv. Bazuar në nenin 32 paragrafi 1 të Rregullores disiplinore kërkohet deklaratë shtesë nga përfaqësuesi për siguri i FC “Prishtina” . Afati datë 12.09.2023 ora 13:00.

KËSHILLA JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë në ushtrimin e ankesës drejtuar Komisionit Disiplinor të shkallës së dytë – Komisionit për Ankesa në afatin kohor prej; 8 (tetë) ditësh nga data e sjelljes së këtij vendimi; datë 06.09.2023, respektivisht publikimit në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

Prishtinë, datë 06.09.2023
Komisioni disiplinor; shkalla e parë,
Kryetar: Metë Çeku