ffk-llogofinKomisioni disiplinor i shkallës së parë, në përberje ; Dukagjin Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala – anëtar, në mbledhjen e mbajtur me datë 14.10.2014 ( ditë e martë ora 15,00 ) shqyrtoi  procedurat e hapura nga mbledhja e kaluar si dhe inicimet e filluara nga ana e komesarëve të garave pas përfundimit të ndeshjeve  nga java e fundit, dhe për të njejtat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve, konform Dispozitave të Rregullores disiplinore sjelli këto;
 
V  E  N  D  I  M  E  :
 

 1. DIAR MIFTARAJ ; lojtar i klubit të futbollit “ Istogu “ nga Istogu me numër të librezës  6981 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  16, në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar, për ndëshkim me karton të kuq  ( fyerje e gjyqtarit kryesor dhe  të katërt ) në ndeshjen e javës së ; IX-të të Raiffeisensuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Hajvalia – Istogu e zhvilluar në stadiumin “ Agron Rama “ në Kastriot ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese e lojtarit )

DENOHET
Me ndalesë loje për; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare  sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 

 1. Treshja e gjyqtarëve të futbollit ; RADOVAN MARKOVIQ, ARIF POTOKU dhe ANTIGON  REXHEPI, në procedurë të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit për lëshime në interpetimin e rregullave të lojës  lidhur me ndeshjen e pazhvilluar të javës së ; VII-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Ulpiana – Kosova ( Prishtinë ) – raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese ;

DENOHEN
Me shqiptimin e masës  disiplinore të QORTIMIT, në bazë të Rregullores disiplinore neni  39 paragrafi 1 pika 2.
 

 1. BEKIM HAXHIBEQIRI ; zyrtar i klubit të futbollit “ Rahoveci “ nga Rahoveci, në procedurë  të pezullimit nga mbledhja e kaluar   për largim nga pankina – hapsira teknike e lojtarëve rezervë , gjatë ndeshjes së javës së ; VIII-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Rahoveci – Liria ( në mungesë të deklaratës plotësuese ) mbetet në procedurë të

PEZULLIMIT
Deri në vendimin përfundimtar të komisionit. Kërkohet deklaratat plotësuese e zyrtarit të pezulluar  Bekim Haxhibeqiri , afati datë  16.10.2014  ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
 

 1. ARDIAN LLUMNICA ; ndihmëstrajner i klubit të futbollit “ Llapi “ nga Podujeva  me numër të licencës 155, në procedurë  të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit për largim nga pankina – hapsira teknike e lojtarëve rezervë , gjatë ndeshjes së javës së ; VIII-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Llapi – Gjilani ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese e të pezulluarit )

DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore të QORTIMIT, në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi  1 pika 2.
 

 1. KF “ DEQANI “ nga Deqani në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit, për plotësim të raportit zyrtar ( protokollit ) me stilolapës në ndeshjen e javës së ; VIII-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Deqani – Dukagjini  e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Gjakovë ;

DENOHET
Me të holla në shumë prej; 100  EURO ( njëqind ) në bazë të Propozicioneve të garave neni 18.
 

 1. KF “ KOSOVA “ nga Prishtina , në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit, për mos organizim të ndeshjes në përputhje me  Rregulloren dhe Propozicionet e garave ( mungesa e policisë )  në ndeshjen e javës  së ; VIII-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; Kosova – 2 Korriku e zhvilluar në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese )

DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore të QORTIMIT, në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 2.
 

 1. ZIJA HAZIRI ; vëzhgues i Federatës së Futbollit të Kosovës, në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit, për lëshime profesionale në kryerjen e detyrës së zyrtarit  në ndeshjen e javës së ; VIII-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; Kosova ( Pr ) – 2 Korriku e zhvilluar në Prishtinë ( raportet dhe deklaratat plotësuese );

DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore të QORTIMIT, në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 2.
 

 1. Treshja e gjyqtarëve të futbollit ; LABINOT FEJZA, BUJAR  HARADINAJ dhe  HYSNI ADEMI  , në procedurë të hapur disiplinore nga mbledhja e kaluar e komisionit për moszbatim të rregullave  në përputhje me aktet normative lidhur me organizimin dhe zhvillimin e ndeshjes së javës së ; VIII-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Kosova ( Pr ) – 2 Korriku  e zhvilluar në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve dhe deklaratat plotësuese )

DENOHEN
Me shqiptimin e mases disiplinore të QORTIMIT, në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 2.
 

 1. RUSHIT BALLOVCI ; zyrtar i klubit të futbollit “ 2 Korriku “ nga Prishtina , për sjellje josportive ( hyrje në fushë dhe ofendime gjyqtarëve dhe ekipit mysafir ) në ndeshjen e javës së ; IX-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; 2 Korriku – Ballkani e zhvilluar në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve të takimit), në mungesë të deklaratës vetanake ;

PEZULLOHET
Pa të drejtë në kryerjen e të gjitha funkcioneve në klub, lidhur me ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , deri në vendimin përfundimtar ( kompletimin e lëndës ). Kërkohet deklarata plotësuese nga i pezulluarai Rushit Ballovci, afati datë 16.10.2014  ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
 

 1. VALDRIN BACALIU;  lojtar i klubit të futbollit  “ Dukagjini “ nga Kilna  me numër të librezës  10958 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  8, për sjellje jo korrekte  ( goditje e lojtarit kundërshtar me top ) në ndeshjen e javës së ; IX-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; Dukagjini – Llapi e zhvilluar në Klinë  ( në mungesë të deklaratës vetanake );

PEZULLOHET
Pa të drejtë loje për të gjitha ndeshjet zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, deri në vendimin përfundimtar ( plotësimin e lëndës ). Kërkohet deklarata plotësuese nga lojtari i pezulluar; Valdrin Bacaliu, afati datë 16.10.2014 ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
 

 1. TAHIR BATATINA; kryetrajner i klubit të futbollit “ Llapi “ nga Podujeva  me numër të licencës  156 ( trajner  në mungesë të licences së kërkuar “ B “ për këtë rang garues ) i cili kundërshtoi të largohet nga pankina – hapsira teknike gjatë ndeshjes së javës së ; IX-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; Dukagjini – Llapi e zhvilluar në Klinë ( në mungesë të deklaratës vetanake );

PEZULLOHET
Pa të drejtë në udhëheqjen e ekipit për ndeshjet zyrtare sipas radhes të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, deri në vendimin përfundimtar të komisionit ( kompletimin e lëndës ). Kërkohet deklarata plotësuese nga kryetrajneri i pezulluar Tahir Batatina, afati datë 16.10.2014  ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
 
 
KËSHILLA  JURIDIKE;
 
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar  komisionit për ankesa – shkallës së dytë në afatin kohor prej ; 8 ( tetë ) ditëve, nga data e publikimit të këtij vendimi në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës, respektivisht nga data e pranimit, por ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar  nuk e ndalon ekzekutimin e këtij vendimi.
 
Prishtinë, 14.10.2014                                                 Kryetari ; DUKAGJIN  ZEFI  d.v.