Komisioni Disiplinor i shkallës së parë në përbërje; Metë Çeku – kryetar, Dukagjin Zefi, Avni Shala dhe Donat Lushaku – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 11.10.2023 shqyrtoi procedurat e hapura nga Komisioni i Garave pas përfundimit të ndeshjeve të xhiros së tetë-nëntë të Albi Mall Superligës dhe xhiros së tetë të Viva Fresh Ligës së Parë, Grupi A dhe B, si dhe Ligave të rangjeve tjera, edicioni 2023-2024. Pas shqyrtimit komplet të materialit të siguruar nga zyrtarët e ndeshjeve dhe incizimeve televizive mori këto:

V E N D I M E:

Lojtari i FC ” Llapi ” , Ahmet Jonuzi nr fanelle 27 dhe nr ID..000635M88. Në min 76, ndërhyrje e pakontrrolluar , për çka është ndëshkuar me karton të kuq direkt.Sipas raportit gjyqtarit kryesor të ndeshjes Llapi-Liria. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

Lojtari i FC ” Llapi ” , Besar Musolli nr fenelle 23 dhe nr ID.nr.020561M89. Në min 24, ndërhyrje e pakontrrolluar , për çka është ndëshkuar me karton të kuq direkt. Sipas raportit gjyqtarit kryesor të ndeshjes Llapi-Liria. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

Lojtari i FC ” Malisheva ” , Dreni Kryeziu me nr fanelle 5 dhe nr ID .000607M96. Në min 74, ndërhyrje e pakontrrolluar , për çka është ndëshkuar me karton të kuq direkt. Sipas raportit gjyqtarit kryesor të ndeshjes Malisheva-Drita. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

KF “Liria”. Lëshim në organizimin e ndeshjes. Në min 70 në pjesën e tribunave ku ishin të vendosur tifozët vendas janë hudhur shishe PVC të mbushura me ujë në drejtim të asistentit të dytë si dhe në minutat shtesë ku pati hudhje të shisheve PVC. Sipas raportit të delegatit të ndeshjes Liria- Malisheva. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika C dhe neni 10 pika 2 / A të Rregullores disiplinore; Dënohet me gjobë në shumë prej 1000 euro. Afat i pagesës është 8 tetë ditë kur vendimi bëhet i plotfuqishëm. (Rregullorja disiplinore neni 11 paragrafi 1).( Recedivist).

Lojtari i KF ”Rahoveci”, Hamid Mullaabazi nr fanelle dhe ID ID004655M97. Në minuten e 80 të ndeshjes aktivizohet në lojë edhe pse nuk ka qenë i evidentuar në protokolin zyzrtar të ndeshjes para loje. Sipas protokolit zyrtar të ndeshjes Rahoveci-Suhareka 23 . Lirohet nga procedura.

Delegati i ndeshjes Bashkim Mallaku. Në minutën e 80 të ndeshjes lejon futjen në lojë të lojtarit me nr.9 pa qenë i evidentuar në Protokolin zyrtar të ndeshjes. Sipas protokolit zyrtar të ndeshjes Rahoveci-Suhareka 23. Bazuar në nenin 82 paragrafi 1 pika A I Rregullores disispliniore ; Dënohet me 1 muaj mos ushtrim të detyrës zyrtare.

Lojtari I KF “ Tefik Çanga “ , Thesar Ismaili nr fanelle 20 dhe nr ID 003956M01. Pas përfundimit të ndeshjes së xhiros së shtatë të Ligës së Dytë , Tefik Çanga –Deçani ndëshkohet me karton të kuq (tentim sulmi ndaj lojtarëve mysafirë). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

Nd/ Trajneri I KF “ Tefik Çanga “ Shkelqim Ibrahimi me nr 1170757528,. Pas perfundimit te ndeshjes (tentim sulmi ndaj lojtareve mysafirë), në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Dytë Tefik Çanga – Deçani. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet pa të drejtë ushtrim të detyrës zyrtare për 3 (tre) ndeshje të organizuara nga FFK .

Lojtari i KF “Behar“, Shpetim Maksutaj nr fanelle 4 dhe nr ID 006214M01. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Dytë Sharri-Behari ndëshkohet me karton të kuq (ndërhyrje si lojtari i fundit). Bazuar në nenin 39 paragrafi 3 të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje moslojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Mitrovica“, Riad Kostanica me numer te fanelles 15 dhe nr ID 012732M03. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Dytë Dardanët –Mitrovica ndëshkohet me karton të kuq (fyerje). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

Lojtari i KF “Vushtrria“, Valdrin Musa nr fanelle 26i dhe nr ID 005981M06. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Superligës së juniorëve Drita –Vushtrria ndëshkohet me karton të kuq (ndërhyrje lojtar i fundit). Bazuar në nenin 39 paragrafi 3 të Rregullores disiplinore; Dënohet me 2 (dy) ndeshje moslojë sipas radhës organizuar nga FFK.

Lojtari i KF “Rilindja”, Lendrit Gashi nr fanelle 5 dhe nr ID 004908M05. Në ndeshjen e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të juniorëve Rilindja – Prizreni ndëshkohet me karton të kuq (kacafytje) Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 3 (tre) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

Lojtari i KF “Prizreni”, Neki Likaj nr fanelle 11 si dhe nr ID 017185M07. e xhiros së shtatë të Ligës së Parë të juniorëve Rilindja – Prizreni ndëshkohet me karton të kuq (kacafytje). Bazuar në nenin 40 paragrafi 1 pika D i Rregullores disiplinore; Dënohet me 3 (tre) ndeshje mos lojë sipas radhës organizuar nga FFK

Kryetrajneri i KF ”Vushtrria”, Suad Keqi nr ID.010060M71. Pas përfundimit të ndeshjes duke e lëshuar fushën e lojës, shanë dhe ofendon në baza familjare gjyqtarin kryesor të ndeshjes, për çka ishte ndëshkuar me karton të kuq direkt. Sipas raportit gjyqtarit kryesor të ndeshjes 2 Korriku – Vushtrria. Bazuar në nenin 40 paragrafi 1pika D të Rregullores disiplinore; Dënohet pa të drejtë ushtrim të detyrës zyrtare për 2 (dy) ndeshje të organizuara nga FFK .

KF ”Rahoveci” Në minutën e 80 të ndeshjes aktivizon në lojë lojtarin me nr.9 Hamid Mullaabazi i cili nuk ka qenë i evidentuar në protokolin zyzrtar të ndeshjes para loje. Sipas protokolit zyrtar të ndeshjes Rahoveci-Suhareka 23 . Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore i shqiptohet masa disiplinore VËREJTJE E FUNDIT.

Drejtori sportiv i KF ” Prishtina e Re” , Sami Borovci. Gjatë gjithë ndeshjes nga tribuna fyen, ofendon, dhe nxitë shikuesit kundër gjyqtarit kryesor të ndeshjes. Sipas raportit gjyqtarit kryesor të ndeshjes Flamurtari- Prishtina e Re. Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore i shqiptohet masa disiplinore VËREJTJE E FUNDIT.

Kryetari i KF ”Trepça 89 ” , Abedin Zeka. Pas përfundimit të ndeshjes para hyrjes në zhveshtore të gjyqtarëve, shanë, fyen dhe ofendon rëndë gjyqtarin kryesor në prani të delegatit dhe gjyqtarëve të ndeshjes. Sipas raportit gjyqtarit kryesor të ndeshjes Trepça-Trepça’89 . Bazuar në nenin 52 paragrafi 1 pika A të Rregullores disiplinore i shqiptohet masa disiplinore VËREJTJE E FUNDIT.

Hapje e Procedurës:

FC ”Prishtina ”. Lëshim në organizimin e ndeshjes. Në min 2,5,17,32 dhe 35 të ndeshjes, tifo grupi ”Plisat”, të vendosur në tribunën jugore, hudhin mjete piroteknike prapa portës në anën jugore të tadiumit, ndërkaq disa persona nga tribuna perendimore, prapa bankinës së FC ”Ballkani ”, pothuajse gjatë gjithë ndeshjes kishin fyer dhe ofenduar rëndë kryetrajnerin e ekipit mysafir Ilir Daja, duke e penguar në punën e tij. Sipas raportit të delegatit të ndeshjes Prishtina – Ballkani. Bazuar në nenin 32 paragrafi 1 të Rregullores disiplinore kërkohet deklaratë shtesë nga përfaqësuesi për siguri i FC “Prishtina “. Afati datë : 16.10.2023 ora 13:00.

KËSHILLA JURIDIKE
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë në ushtrimin e ankesës drejtuar Komisionit Disiplinor të shkallës së dytë – Komisionit për Ankesa në afatin kohor prej; 8 (tetë) ditësh nga data e sjelljes së këtij vendimi; datë 11.10.2023, respektivisht publikimit në faqen zyrtare të Federatës së Futbollit të Kosovës. Ankesa e ushtruar nga ana e palës së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.

Prishtinë, datë 11.10.2023
Komisioni disiplinor; shkalla e parë,
Kryetar: Metë Çeku