ffk-llogofinKomisioni Disiplinor i shkallës së parë  në përbërje; Dukagjin Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë 08.04.2015 (ditë e mërkurë – ora 14.00 ) shqyrtoi procedurat e hapura nga mbledhja e kaluar si dhe inicimet e filluara nga ana e komesarëve të garave për të pa disiplinuarit pas përfundimit të ndeshjeve  nga java e fundit dhe për të njetat duke iu referuar  raporteve të zyrtarëve , konform Dispozitave të Rregullores disiplinore sjelli këto;
 
                                                                                                                          V  E  N  D  I  M  E
 
GAZMEND   DAKA ; zyrtar i klubit të futbiollit “ Rahoveci “ nga Rahoveci, në procedure të hapurdisiplinore  nga mbledhja e kaluar e komisionit për largim nga pankina e lojtarëve rezervë për manifestim të sjelljeve josportive ( fyerje  ndaj asistentit të dytë ) gjatë ndeshjes së javës së ; XVIII-të të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Rahoveci – Ballkani, e zhvilluar me datë  04.04.2015 në Rahovec ( raportet e zyrtarëve të ndeshjes dhe deklarata plotësuese e zyrtarit në procedurë Gazmend Dakes )
DENOHET;
Me të holla në shumë prej ; 250  euro , (dyqind e pesëdhjetë) në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi  1 pika 3 dhe neni  10 paragrafi 2.
 
 
HASIP  KASTRATI ; lojtar i klubit të futbollit  “ Kaolini “ nga Karaqeva  me numër të librezës sportive  10034 dhe licencuar në  Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 5, në procedure të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq ( tentim sulmi në gjyqtarin kryesor ) në ndeshjen e javës së ; XII-të të Ligës së dytë grupi A ; Kamenica – Kaolini e zhvilluar në Kamenicë ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata);
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 ( tri )  ndeshje  zyrtare sipas radhës të organizura nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
 
SHPEND  MEHMETI ; lojtar i klubit të futbollit  “ Vicianumi “ nga Vushtrria me numër të librezës sportive  1825 dhe licencuar në  Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  13, në procedure të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit, për ndëshkim me karton të kuq ( sjellje josportive ndaj gjyqtarit kryesor ) në ndeshjen e javës së  XIII-të të Ligës së dytë grupi ; A – kategoria e seniorëve ; Opoja – Vicianumi e zhvilluar në Dragash ( raportet e zyrtarëve);
DENOHET
Me ndalesë  loje për; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
 
FATJON  ORUQI ; lojtar i klubit të futbollit “ Flamurtari “ nga Prishtina me numër të librezës sportive  675/Pr dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  2, në procedure të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq (kacafytje me lojtarin rival ) në ndeshjen e javës së XVI-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; Flamurtari – Bardhi e zhvilluar në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve )
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 ( tri )   ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore  neni 38 paragrafi 3.
 
 
RIFAT  PECI ; lojtar i klubit të futbollit “ Bardhi “ nga Mitrovica me numër të librezës sportive 963/M dhe  i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  18, në procedure të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor për ndëshkim me karton të kuq  ( kacafytje me lojtarin rival )  gjatë ndeshjes së javës së ; XVI-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; Flamurtari – Bardhi  e zhvilluar në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve )
DENOHET;
Me ndalesë loje për; 3 ( tri )  ndeshje zyrtare sipas radhës  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3
 
 
FLORENT  AHMETI ; lojtar i klubit të futbollit “ Bardhi “ nga Mitrovica, me numër të librezës sportive  369/M dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  16, në procedure të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq (  goditje me brryl  lojtarit  kundërshtar ) në ndeshjen e javës së ; XVI-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve; Flamurtari – Bardhi e zhvilluar në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve);
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 ( tri )  ndeshje  zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
 
KUSHTRIM  SHABANI ; lojtar i klubit të futbollit “ Llapi “ nga Podujeva me numër të librezës sportive  268/Pr dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës  me numër 6, në procedure të pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor , për ndëshkim me karton të kuq ( sjellje josportive ndaj gjyqtarit kryesor ) në ndeshjen e javës  së ; XVII-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; Drenica – Llapi e zhvilluar në Skënderaj (raportet e zyrtarëve të ndeshjes )
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 ( tri )  ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3 .
 
 
FIDAIM  HAXHIU ; ndihmës trajner i klubit të futbollit “ Trepça “ nga Mitrovica , për manifestim të sjelljeve josportive  ( ofendime drejtuar gjyqtarit kryesor ) në ndeshjen e javës së ; XXI-të të Raiffeisensuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça – Vëllaznimi e zhvilluar në Mitrovicë ( raportet e zyrtareve  ) në mungesë të deklaratës plotësuese ;
PEZULLOHET
Pa të drejtë  në kryerjen e detyres së trajnerit dhe  detyrave zyrtare në klub lidhur me ndeshjet e futbollit të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës  deri në vendimin përfundimtar të komisionit ( kompletimin e lëndës ). Kërkohet deklarata plotësuese nga trajneri i pezulluar Fidaim Haxhiu , afati date 14.04.2015 ( rregullorja disiplinore neni 31 ).
 
 
BURIM  SADIKU ; lojtar ( portier ) i klubit të futbollit “ Drenica “ nga Skënderaj me numër të librezës sportive  1/1709 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 1, për ndëshkim me karton të kuq ( loja me dorë  jashtë zones së rrezikimit ) në ndeshjen e javës së ; XXI-të të Raiffeisensuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Drenica – Feronikeli e zhvilluar në Skënderaj ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese e lojtarit të pezulluar );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3,
 
 
ISMET  MUNISHI ; trajner i klubit të futbollit “ Hajvalia “ nga Hajvalia me numër të licencës  153 në procedure  të inicuar disiplinore nga ana e komesarit të garave per largim nga pankina e lojtarëve reserve ( manifestim i sjelljeve josportive; fyerje dhe sharje  drejtuar gjyqtarit kryesor zyrtarëve të Federatës së Futbollit të Kosovës si dhe deklaratat e pamatura dhe të paargumentuara dhënë mediave elektronike dhe të shkruara ) nga ndesshja e javës së ; XXI-të e Raiffeisensuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Hajvalia – Besa e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve të ndeshjes )
PEZULLOHET
Pa të drejtë në kryerjen e detyrës së trajnerit në klub si dhe detyrave  tjera zyrtare lidhur me ndeshjet e organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, deri në vendimin përfundimtar të komisionit ( kompletimin e lëndës )Kërkohet dekalrata plotësuese nga zyrtaret e ndeshjes , , afati date 14.04.2015 ( Rregullorja disiplinire neni 31 )
 
 
XHAVIT  PACOLLI ; zyrtar i klubit të futbollit “ Hajvalia “ nga Hajvalia në procedure të inicuar disiplinore nga ana e komesarit të garave , për lagim nga pankina  zyrtare  në cilësi të përsonit për siguri (  fyerje, sharje dhe kercnime  drejtuar gjyqtarit kryesor ) në ndeshjen e javës së ; XXI-të të Raiffeisensuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Hajvalia – Besa e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Prishtinë ( raportet e zyrtarëve )
PEZULLOHET
Pa të drejtë në kryerjen e detyrave zyrtare në klub lidhur me ndeshjet e organizuara nga ana e Federatës së Futgbollit të Kosovës deri në vendimin përfundimtar të komisionit  ( kompletimin e lëndës ). Kërkohen raportet shtesë nga zyrtaret e ndeshjes  afati date 14.04.2015  ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
 
 
MEHEDIN  PERGJEGJA ; kryetar i klubit të futbollit “ Hajvalia “ nga Hajvalia , në procedure të inicuar nga ana e komesarit të garave , përmanifestim të sjelljeve josportive ( fyerje, sharje dhe ofendime drejtuar gjyqtarëve pas përfundimit të takimit )  në ndeshjen e javës së ; XXI-të të Raiffeisensuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Hajvalia – Besa e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Prishtinë  ( raportet e zyrtarëve )
PEZULLOHET
Pa  të drejtë në kryerjen e të gjitha detyrave zyrtare në klub, lidhur me  ndeshjet e organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës  deri në vendimin përfundimtar të komisionit ( kompletimin e lëndës ). Kërkohen raportet plotësuese nga zyrtaret e ndeshjes  , afati date ; 14.04.2015 ( Rregullrja disiplinore neni 31 ).
 
 
NAIM KODRALIU ;ndihmes trajneri klubit të futbollit “ KEK-u “ nga Kastrioti me numër të licences  150, në procedure  të inicuar disiplinore nga ana e komesarit të garave, për manifestim të sjelljeve josportive (  kërcnime dhe  fyerje drejtuar gjyqtarit kryesor pas përfundimit të takimit ) në ndeshjen e javës së ; XIX-të të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; KEK-u  –  LLapi e zhvilluar në stadiumin e qytetit “ Agron Rama “ në Kastriot ( raportet e zyrtarëve )  në mungesë të deklaratës vetanake ;
PEZULLOHET
Pa të drejtë  të kryerjes së detyres së trajnerit  në klub  për të gjitha ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës  deri në vendimin përfundimtar të  komisionit disiplinor ( kompletimin e lëndës ). Kërkohet deklarata plotësuese nga lojtari i pezulluar Naim Kodraliu , afati date 14.04.2015 ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
 
 
SHKELQIM  SYLA ; lojtar i klubit të futbollit “ Flamurtari “ nga Prishtina me numër të librezës sportive  1434 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 4, për ndëshkim me karton të kuq (  fyerje dhe sharje drejtuar gjyqtarit kryesor ) në ndeshjen e javës së ; XIX-të të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; Flamurtari – Ballkani e zhvilluar në stadiumin e Prishtinës ( raportet e zyrtareve dhe deklarata plotësuese );
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 ( tri )  ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
 
KËSHILLA  JURIDIKE
 
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar komisionit të shkallës së dytë (Komisionit për ankesa) në afatin  e paraparë kohor prej ; 8 ( tetë ) dit`ve nga data e sjelljes së këtij vendimi në Buletinin zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës, respektivisht pranimit të tij. Ankesa e ushtruar  nga ana e pales së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit.
 
 
Prishtinë, datë 08.04.2015                                Kryetari; DUKAGJIN  ZEFI  . d. v.