ffk-llogofinKomisioni Disiplinor i shkallës së parë në përbërje , në mbledhjen e mbajtur me date  23.04.2015 (ditë e enjte – ora 14,00 ) shqyrtoi procedurat e hapura disipolinore nga mbledhja e kaluar si dhe inicimet e filluara  disiplinore nga ana e komesarëve të garave për të padisiplinuarit pas përfundimit të ndeshjeve nga  java e fundit dhe për të njejtat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve , konform Dispozitave të Rregullores  disiplinore sjelli këto;
 
 
                       V  E  N  D  I  M  E  :
 
 
1.AGRON  BEQIRI ; lojtar i klubit të futbollit  “ Vllaznia “ nga Pozharani me numër të librezës sportive  9763 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 5,  në  procedure të hapur nga mbledhja e kaluar e komisionit për ndëshkim me karton të kuq (  fyerje ndaj asistentit të pare ) në ndeshjen e javës së ; XX-të të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; Ballkani – Vllaznia  e zhvilluar në Therandë (raportete zyrtarëve dhe deklarata plotësuese e lojtarit )
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 ( tri )  ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
 
2.BAHRI  KERA; lojtar i klubit të futbollit “ Kosova “ nga Vushtrria me numër të librezës  03534 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 4, në procedure të  pezullimit nga mbledhja e kaluar e komisionit, për ndëshkim me karton të kuq  (fyerje e asistentit të pare ) në ndeshjen e javës së ; XXII-të të Raiffeisen Superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Kosova – Drenica e zhvilluar në stadiumin “ Ferki Aliu “ në Vushtrri (raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese e lojtarit)
DENOHET
Me ndalesë  loje për; 3 ( tri )  ndeshje  zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
 
3.LIRIDON  AHMETI ; lojtar i klubit të futbollit “ Kosova “ nga Vushtrria  më numër të librezës sportive  1/876 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  21, për ndëshkim me karton të kuq në ndeshjen e javës së ; XXIII-të të Raiffeisensuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Kosova – Trepça e zhvilluar në stadiumin “ Ferki  Aliu “ në Vushtrri  ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata e lojtarit të përjashtuar )
DENOHET
Me ndalesë loje për; 3 ( tri )  ndeshje zyrtare sipas radhës  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
 
4.FLAMUR  NEZIRI ; lojtar ( portier ) i klubit të futbollit “ Besa “ nga Peja me numër të librezës sportive  12308 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 22 , për ndëshkim me karton të kuq ( start i palejuar në lojtarin kundërshtar jashtë zones së rrezikimit ) në ndeshjen e javës së ; XXIII-të të Raiffeisensuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Besa – Istogu e zhvilluar në stadiumin “ Shahin Haxhiislami “ në Pejë  ( rapçortet zyrtare dhe deklarata plotësuese e lojtarit të përjashtuar )
DENOHET
Me  ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare  sipas radhës  të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
 
 
5.VALDRIN  BACALIU ; lojtar i klubit të futbollit “ Dukagjini “ nga Klina me numër të librezës sportive  10958 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 22, për ndëshkim me karton të kuq (   )  në ndeshjen e javës së ; XXI-të të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Dukagjini – Rahoveci e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Klinë ( raportet e zyrtarëve dhe deklarata plotësuese e lojtarit të përjashtuar )
DENOHET
Me ndalesë loje për; 4 ( katër ) muaj   sipas radhës  për të gjitha ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni   39  paragrafi 1 pika 4.
 
 
6.MILAZIM  GJOCAJ  ; mjek i klubit të futbollit “ Istogu “ nga Istogu në procedure të inicuar disiplinore nga ana e komesarit të garëve , për largim nga pankina  (  sjellje josportive – reagime) në ndeshjen e javës së ; XXIII_të të Raiffeisensuperligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Besa – Istogu , e zhvilluar në stadiumin e qytetit “ Shahin Haxhiislami “ në Pejë ( raporti i gjyqtarit të takimit Genc  Nuza ) i
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore të QORTIMIT në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 2
 
 
7.KF  “ GJILANI “ nga Gjilani , në procedure të inicuar disiplinore nga ana e komesarit të  garave , për lëshime  në organizimin e ndeshjes së javës së ; XXI-të të Ligës së pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Gjilani – Liria , e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Gjilan ( raporti i supervëzhguesit; zbrazja e stadiumit – largimi i spektatorëve  për  fyerje  dhe sharje  përsonave zyrtar dhe organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës si dhe goditja e kryetrajnerit të klubit të futbollit “ Liria “ nga Prizreni  Skënder Shëngyli me shishe plastike) i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( vendimin përfundimtar të komisionit ). Kërkohen deklarata plotësuese nga zyrtaret e klubit  të futbollit “ Gjilani “ nga Gjilani ; Albert Kastrati – person për siguri dhe  Agron Korça përfaqësues zyrtar i klubit, afati date  27.04.2015 ( Rregullorja disiplinore  neni 31 ).
 
 
8.AFRIM  NEBIHU; vëzhgues  i Federatës së Futbollit të Kosovës , për mos kallxim dhe  vëzhgim  të situates në stadium gjatë dhe pas  përfundimit të ndeshjes së javës së ; XXI-të të Ligës së  pare të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Gjilani – Liria e zhvilluar në stadiumin e qytetit në Gjilan ( mos përputhje e raportit të vëzhguesit më atë të supërvëzhguesit ) i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e provave ( lëndës ). Kërkohet deklaratë plotësuese nga vëzhguesi i ndeshjes së lartëshenuar ; Afrim Nebihu, afati date 27.04.2015  ( Rregullorja disiplinore neni 31)
 
 
9.Deklarata plotësuese  lidhur  më këtë ndeshje  kërkohen edhe nga treshja e gjyqtarëve ; Hajriz Hajdari – gjyqtar kryesor i ndeshjes,  si dhe asistentët ; Orhan Krasniqi dhe Nuhi Hysenaj , afati date 27.04.2015.
 
 
 
 
 
KËSHILLA  JURIDIKE ;
 
Pala e pakënaqur në këto vendime ka të drejtë ankese drejtuar komisionit të shkallës së dytë ( komisionit për ankesa ) në afatin kohor prej ; 8 ( tetë ) ditëve, nga data e sjelljes së këtij vendimi në Buletinin Zyrtar të Federatës së Futbollit të Kosovës date 23.04.2015, rrespektivisht nga data e pranimit. Ankesa e ushtruar  nga ana e pales së ankimuar nuk e ndalon ekzekutimin e  vendimi.
 
 
 
 
Prishtinë, date 23.04.2015                                                                     Kryetari ; DUKAGJIN  ZEFI  d.v.