ffk-llogofinKomisioni Disiplinor i shkallës së parë në përberje ; Dukagjin Zefi – kryetar dhe Luan Salihu e Avni Shala – anëtar, në mbledhjen e rregullt mbajtur me datë 29.10.2013 – ora 16,00, shqyrtoi procedurat e hapura nga mbledhjet e kaluara si dhe inicimet e filluara nga ana e komesarëve të garave për të padisiplinuarit  nga ndeshjet e javës së fundit dhe për të njejtat duke iu referuar raporteve të zyrtarëve të deleguar nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës , konform Dispozitave të Rregullores disiplinore  sjelli këto ;
       V  E  N  D  I  M  E  :
BESART  ISMAILI ; lojtar i klubit të futbollit “ Ramiz Sadiku “ nga Prishtina ( portier ) me numër të librezës  sportive  1/487 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  1, në procedurë të hapur disiplinore ( pezullim ) nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor  datë 22.10.2013, për manifestim të sjelljeve jo sportive ndaj gjyqtarit kryesor Isak ceroviku në  ndeshjën e javës së ; X-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; KEK-u – Ramiz Sadiku  e zhvilluar në Kastriot ( raportet plotësuese të zyrtarëve ) ;
DENOHET
Me ndalesë lojë për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
PETRIT  PRENIQI ; lojtar i klubit të futbollit “ Ramiz Sadiku “ nga Prishtina me numër të librezës sportive   8659 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  23, në procedurë të hapur disiplinore ( pezullimit ) nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për manifestim të sjelljeve jo sportive  ndaj gjyqtarit kryesor Isak Ceroviku në ndeshjen e javës së ; X-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; KEK-u – Ramiz Sadiku, e zhvilluar në Kastriot ( raportet plotësuese të zyrtarëve );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të  Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
AFRIM  VISOKA ; lojtar i klubit të futbollit “ KEK-u “ nga Kastrioti, me numër të librezës sportive  2774 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 2, në procedurë të hapur  disiplinore ( pezullim ) nga mbledhja e kaluar e komisionit për manifestim të sjelljeve jo sportive drejtuar gjyqtarit kryesor Isak Ceroviku në ndeshjen e javës së ; X-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; KEK-u – Ramiz Sadiku e zhvilluar në Kastriot ( raportet plotësuese të zyrtarëve ) ;
DENOHET;
Me ndalesë loje për  3 ( tri ) ndeshje zyrtare  sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
LEUTRIM  PRENIQI ; lojtar i klubit të futbollit “ KEK-u “ nga Kastrioti, me nuër të librezës sportive ; 4992 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 19, në procedurë të hapur disiplinore ( pezullim ) nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për manifestim të sjelljeve jo sportive ndaj gjyqtarit kryesor  Isak Ceroviku, në ndeshjen e javës së ; X-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; KEK-u – Ramiz Sadiku e zhvilluar në Kastriot ( raportet plotësuese të zyrtarëve  )
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare  sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
ERZEN  ZYBERAJ ; lojtar i klubit të futbollit “ Rahoveci “ nga Rahoveci me numër të librezës  sportive ; 486/9 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 14, në procedurë të hapur disiplinore  ( pezullim ) nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq  (  fyerje drejtuar gjyqtarit kryesor ) në ndeshjen e  javës së ; VIII_të  të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve  grupi A ; Rilindja e Kosovës – Rahoveci e zhvilluar në Skivjan të Gjakovës ( raportet plotësuese të zyrtarëve ) ;
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës  të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
ROBERT  KRASNIQI ; lojtar i klubit të futbollit “ Rinia “ me numër të librezës  sportive  1946/13 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit  të Kosovës me numër 12,në procedurë të hapur  ( pezullim ) nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për sjellje jo sportive pas përfundimit të ndeshjes  së javës së  VIII-të të Ligës së dytë të Kosovës për kategorinë e seniorëve grupi ; B  Rinia – Vllaznia  ( raportet plotësuese të zyrtarëve të takimit ) ;
DENOHET
Me ndalesë  lojë në kohëzgjatje prej ; 3 ( tre ) muajve për të gjitha ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të nenit 39 paragrafi 1 pika  4.
BURHAN  BERJANI ; lojtar i klubit të futbollit “ Rinia “ me numër të librezës sportive  ; 1028/10 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  11, në procedurë të hapur disiplinore ( pezullim ) nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor për tentim sulmi në gjyqtarin kryesor të ndeshjes së javës së ; VIII-të të Ligës së dytë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve grupi; B ; Rinia – Vllaznia ( raportet  plotësuese  të zyrtarëve të takimit )
DENOHET
Me ndalesë loje në kohëzgjatje për ; 1 ( një ) muaj për të gjitha ndeshjet zyrtare  të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 4.
DARDAN  KRYEZIU ; trajner i klubit të futbollit “ Ramiz Sadiku, në procedurë të hapur disiplinore ( pezullim )  nga mbledhja e kaluar e komisionit, për sjellje jo korrekte  gjatë ndeshjes së javës së ; X-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve  ; Flamurtari – Ramiz Sadiku  e zhvilluar në Prishtinë ( raportet plotësuese të zyrtarëve të takimit ) ;
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore  të QORTIMIT, në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika  2.
BLEDAR  SHALA ; lojtar i klubit të futbollit “ Llapi “ nga Podujeva, me numër të librezës sportive  566 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës  me numër 3, në procedurë të hapur sisiplinore ( pezullim ) nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq  ( sjellje jo korrekte ) në ndeshjen e javës së ; X-të të  superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve ; Gjilani – Llapi e zhvilluar në Gjilan ( raportet plotësuese të zyrtarëve të takimit )
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3 .
DEMUSH  HAZIRI ; lojtar i klubit të futbollit “ Gjilani “ nga Gjilani me numër të librezës sportive ; 141/Gj dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës  me numër 11 , në procedurë të hapur disiplinore ( pezullim ) nga mbledhja e kaluar e komisionit disiplinor, për ndëshkim me karton të kuq ( sjellje jo korrekte ) në ndeshjen e javës së ; X-të të superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e juniorëve  ; Gjilani – Llapi, e zhvilluar në Gjilan ( raportet plotësuese të zyrtarëve të takimit );
DENOHET
Me ndalesë loje  për ; 3 ( tri ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës , në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
LIRIDON  KUKAJ ; lojtar i klubit të futbollit “ Prishtina “ nga Prishtina, me numër të librezës sportive 1/978 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 21, për ndëshkim me karton të kuq ( ndërhyrje e pa lejuar si lojtar fundor ) në ndeshjen e javës së ; XII-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Ferizaj – Prishtina ; 1;0 , e zhvilluar në  Ferizaj ( raporet e zyrtarëve të takimit );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
ELVIS  OSMANI ; lojtar i klubit të futbollit “ Trepça 89 “ nga Mitrovicë, me numër të librezës sportive  505 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 11, për ndëshkim me karton të kuq ( sjellje jo korrekte ndaj gjyqtarit kryesor Besfort Kosumi ) në ndeshjen e javës së ; XII-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça 89 – Feronikeli e zhvilluar në Mitrovicë ( raportet e zyrtarëve të takimit );
DENOHET
Me ndalesë loje për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
RAMIZ  DERVISHI ; ndihmëstrajner i klubit të futbollit “ Feronikeli “ nga Drenasi i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të librezës sportive ; 505 , për largim nga pankina  nga ana e gjyqtarit kryesor( fyerje dhe ofendime ), gjatë zhvillimit të ndeshjes së javës së ; XII-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça 89 – Feronikeli e zhvilluar në Mitrovicë ( raportet e zyrtarëve të takimit );
PEZULLOHET
Pa të drejtë të kryerjes s` zejës së trajnerit dhe funkcioneve tjera në klub  lidhur me ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, deri në vendimin përfundimtar të komisionit ( plotësimin e lëndës ). Kërkohet deklaratë plotësuese nga i pezulluari Ramiz Dervishi, afati datë 04.11.2013 ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
ILIR  BOJKU ; zyrtar i klubit të futbollit “ Trepça 89 “ nga Mitrovicë, në cilësi të përsonit për siguri , për hyrje në fushë dhe tentim sulmi në gjyqtarin kryesor Besfort Kosumi  gjatë ndeshjes së javës së ; XII-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça 89 – Feronikeli e zhvilluar në Mitrovicë ( raportet e zyrtarëve të takimit );
PEZULLOHET
Pa të drejtë  të kryerjes së të gjitha funksioneve në klub lidhur me ndeshjet zyrtare të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës , deri në vendimin përfundimtar të komisionit disiplinor ( kompletimin e lëndës ). Kërkohet deklaratë plotësuese nga i pezulluari Ilir Bojku, afati datë 04.11.2013  ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
KF “ TREPÇA  89 “ nga Mitrovica për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së ; XII-të të Raiffeisen superligës së Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Trepça 89 – Feronikeli e zhvilluar më datë  27.10.2013 në Mitrovicë ( raportet e zyrtarëve të takimit ) i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e materialit. Kërkohen deklaratat plotësuese nga zyrtari i klubit të futbollit “ Trepça 89 “ nga Mitrovica për atë ndeshje z. Arsim Islami . Afati  kohor datë 04.11.2013 ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
VALON  BYTYQI ; lojtar i klubit të futbollit “ Liria “ nga Prizreni, me numër të librezës sportive 7486 dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër 20, për ndëshkim me karton të kuq ( goditje me brryl e lojtarit kundërshtar si lojtar fundor ) në ndeshjen e javës së ; XI-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve; Liria – Lepenci, e zhvilluar në Therandë  ( raportet e zyrtarëve të takimit – vëzhguesit  )
DENOHET
Me ndalesë lojë për ; 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni 38 paragrafi 3.
PAJTIM  MULAKU; lojtar i klubit të futbollit “ Lepenci “ nga Kaqaniku me numër të librezës sportive  31/Fe dhe i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër  10, për ndëshkim me karton të kuq (  prekja e topit me dorë si lojtar fundor ) në ndeshjen e javës së ; XI-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Liria – Lepenci e zhvilluar në Therandë ( raportet e zyrtarëve të takimit );
DENOHET
Me ndalesë loje për 2 ( dy ) ndeshje zyrtare sipas radhës të organizuara nga ana e organeve të Federatës së Futbollit të Kosovës, në bazë të Rregullores disiplinore neni  38 paragrafi 3.
MUHARREM  SAHITI ; kryetrajner i klubit të futbollit “ Gjilani “ nga Gjilani i licencuar në Federatën e Futbollit të Kosovës me numër të librezës sportive  35, për largim nga pankina (reagime në vendimet e gjyqtarëve ) gjatë ndeshjes së javës së ; XI-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Gjilani – Istogu e zhvilluar në Gjilan ( raportet e zyrtarëve të takimit ;
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore të QORTIMIT, në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 2.
MILAZIM  GJOCAJ ; mjeku i klubit të futbollit “ Istogu “ nga Istogu, për largim nga pankina ( reagim në vendim të gjyqtarit kryesor  Selim Isufi ) në ndeshjen e javës së ; XI-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Gjilani – Istogu e zhvilluar në Gjilan ( raportet e zyrtarëve të takimit );
DENOHET
Me shqiptimin e masës disiplinore të QORTIMIT, në bazë të Rregullores disiplinore neni 39 paragrafi 1 pika 2.
KF “ DEQANI “ nga Deqani, për lëshime në organizimin e ndeshjes  (  shqelmimi i gjyqtarit kryesor nga ana e përsonave të pa identifikuar pas përfundimit të takimit ) së javës së ; XI-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Deqani – Flamurtari e zhvilluar në Pejë ( raportet e zyrtarëve të takimit ) i
HAPET PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës ( vendimin përfundimtar të komisionit ) Kërkohen deklarata shtesë nga  zyrtaret e klubit të futbollit “ Deqani ; përsoni zyrtar i ndeshjes dhe përsoni për siguri, afati datë 04.11.2013 ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
GANI DAUTAJ ; kryetrajner i klubit të futbollit “ Deqani “ nga Deqani, për sjellje jo sportive ( nxitje e personave civil për sulm ndaj gjyqtarëve të takimit ) në ndeshjen e javës së ; XI-të të Ligës së parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Deqani – Flamurtari e zhvilluar në Pejë  ( raportet e zyrtarëve të takimit ) i
HAPET PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës. Kërkohet deklaratë plotësuese nga Gani Dautaj, afati datë 04.11.2013 ( Rregullorja disiploinore neni 31 )
AGIM  HASANI ; përfaqësues zyrtar i klubit të futbollit “ Flamurtari “ nga Prishtina , për sjellje jo korrekte ndaj publikes  në ndeshjen e javës së ; XI-të të Ligës së parë  të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve ; Deqani – Flamurtari e zhvilluar në stadiumin “ Shahin Haxhiislami “ në Pejë  ( raportet e zyrtarëve të takimit ) i
HAPET  PROCEDURA  DISIPLINORE
Deri në kompletimin e lëndës, kërkohet deklaratë plotësuese nga Agim Hasani, afati datë 04.11.2013 ( Rregullorja disiplinore neni 31 ).
KESHILLA  JURIDIKE ;
Pala e pakënaqur në kto vendime ka të drejtë ankese drejtuar shkallës së dytë – komisionit për ankesa  në afat kohor prej ; 8 ( tetë ) ditëve ) nga data e sjelljes së këtij vendimi ( Buletini Zyrtar i Federatës së Futbollit të Kosovës numër ; XI-XII-të ). Ankesa e ushtruar  nga ana e palës së ankimuar  nuk e ndalon ekzekutimin e vendimit
Prishtinë, 29.10.2013                                                Kryetari ; DUKAGJIN  ZEFI  d.v.