ffk-llogofinKomisioni i Garave i Ligës së Parë në përbërje Ismet Ahmeti, Isuf Ajeti dhe Sahit Kelmendi, në mbledhjen e mbajtur me datën  10.10.2016 , lidhur më regjistrimin e ndeshjeve të javës së 7-të për Kampionatin 2016/2017 , administroi tërë materialin e prezantuar nga zyrtarët e ndeshjeve të Ligës së Parë të Kosovës në futboll (Kategoria e Seniorëve) ,andaj,  bazuar në dispozitat e nenit 56 të Propozicioneve, nenit 68-të të Rregullores së garave, si dhe dispozitave të Rregullores Disiplinore, në bazë të autorizimeve që ka mori këto
 
V E N D I M E
1.Regjistrohen  ndeshjet e javës së 7-të të Ligës së Parë të Kosovës në futboll për edicionin 2016/2017, me rezultatet e arritura në fushë.
 
2.Duke i shqyrtuar dhe analizuar raportet e delegatëve, kontrollorëve si dhe të dhënat nga Protokolet zyrtare të ndeshjeve, lidhur me rregullsinë e fillimit, zhvillimit dhe përfundimit të ndeshjeve të javës së 7-të  të  Kampionatit – Kategoria e Seniorëve, komisioni ka konstatuar se ndeshjet kanë pasur fillim në kohën e paraparë. Vlerësuar nga komisioni ndeshja kishte një rrjedhë dhe ecuri në pajtueshmëri me Propozicionet dhe Rregulloren e Garave, ndërsa për raste të izoluara të disiplinës për lëshim në organizim, duke u  bazuar në raportet e zyrtarëve të FFK-së, Komisioni ka vendosur që aty ku ka pasur lëshime të inicioi procedurë tek Komisioni Disiplinor
Andaj, Komisioni i Garave pas administrimit të të gjitha materialeve dhe shkresave të prezantuara, incizimeve televizive dhe (raporteve të personave zyrtarë të FFK-së  si dhe mjeteve të informacionit) gjeti prova për
INICIM TË PROCEDURËS DISIPLINORE
1.Ndaj lojtarit të KF “Vllaznia (P), Uran Ramadani me nr lic 4 dhe nr lib 9545 Karton i Kuq (motivi- goditje e qëllimet lojtarin kundërshtar në ndeshjen KF Rahoveci – KF Vllaznia (P), e zhvilluar në Rahovec me datë 05.10.2016) sipas raportit të personave zyrtarë të ndeshjes.
 
2.Ndaj lojtarit të Kosova (P), Endrit Bekteshi me nr lic 16 dhe nr lib 8210 Karton i Kuq (motivi- ndërhyrje e palejuar si lojtare fundore në ndeshjen KF Vushtrria – KF Kosova (P), e zhvilluar në Vushtrri më datë 05.10.2016) sipas raportit të personave zyrtarë të ndeshjes.
 
 
KËSHILLË JURIDIKË:
Pala e pakënaqur ka të drejtë ankese në afatin prej 3 (tri) ditëve, nga dita e pranimit të Vendimit, Organit të shkallës së dytë (Komisionit për ankesa, sipas procedurës së paraparë me Propozicione e Rregullore të FFK-së).
Publikimi bëhet në faqen zyrtare të FFK-së, Ekspedimi me BULETININ ZYRTAR Nr.06  dt.10.10.2016
FEDERATA E FUTBOLLIT E KOSOVËS
Kryetari i Komisionit të Garave
Ismet Ahmeti