Komisioni i Garave i Superligës dhe Ligës së Parë në përbërje: Abdyl Bellopoja, Isak Ejupi dhe Agim Kastrati në mbledhjen e mbajtur më datën 29.10.2020, lidhur me regjistrimin e ndeshjeve të Superligës dhe Ligës së Parë për Kampionatin 2020/2021, administroi tërë materialin e prezantuar nga zyrtarët e ndeshjeve, andaj bazuar në nenin 75 të Rregullores së Garave, si dhe dispozitave të Rregullores Disiplinore, në bazë të autorizimeve që ka mori këto:

V E N D I M E

1.Regjistrohen ndeshjet e javës së 9-të të Superligës dhe të javës së 7-të të Ligës së Parë në futboll për edicionin 2020/2021 me rezultatet e arritura në fushë.

2.Duke i shqyrtuar dhe analizuar raportet e delegatëve, kontrollorëve si dhe të dhënat nga protokollet zyrtare të ndeshjeve, lidhur me rregullsinë e fillimit, zhvillimit dhe përfundimit të ndeshjeve, Komisioni i Garave duke u bazuar në raportet e zyrtarëve të FFK-së dhe pas administrimit të të gjitha materialeve dhe shkresave të prezantuara, incizimeve televizive dhe (raporteve të personave zyrtarë të FFK-së si dhe mjeteve të informacionit) gjeti prova për

Inicim disiplinor

-ndaj kryetrajnerit të KF Llapi, Tahir Batatina, me ID.nr.001144M77, për shkak se pas përfundimit të ndeshjes Feronikeli – Llapi, hyri në fushë edhe pse ishte i ndëshkuar me karton të kuq, ku mësyu në drejtim të referëve te mesi i fushës, duke e kërcënuar, sharë dhe ofenduar referin kryesor të ndeshjes në prezencë të policisë dhe zyrtarëve tjerë të ndeshjes. I njëjti në prononcimin për media, drejtoi akuza dhe deklarata josportive dhe të pabaza ndaj referit Genc Nuza, duke tentuar të kushtëzojë delegimin e Nuzës në ndeshjet që i zhvillon Llapi.

-ndaj ndihmëstrajnerit të KF Llapi, Burim Zhieqi, me ID.nr.015598M87, për sjellje jo sportive dhe kanosje ndaj zyrtarëve policor në detyrë për sigurimin e ndeshjes Feronikeli – Llapi, për çka ishte shoqëruar në stacionin policor në Drenas për procedura.

-ndaj KF Ulpiana, për dështim në organizimin e ndeshjes Ulpiana – Dardana, përkatësisht mosrespektim i masave anti Covid-19. Gjatë zhvillimit të ndeshjes janë zhvilluar punime ndërtimore mbi lokale zyrtare, shumë pranë bankinës teknike.

Këshilla juridike:

Pala e pakënaqur ka të drejtën e kundërshtimit në inicime-raporte/ankesës në Vendime tek Komisioni Disiplinor i FFK-së/ Komisioni i Apelit i FFK-së, në bazë të nenit 85, pika 3, e Rregullores së Garave, në afatin prej 3 ditësh nga publikimi i këtij Inicimi/vendimi në faqen zyrtare të FFK-së, apo datës së dërgimit në emailin e klubit.

Me respekt,
Komisioni i Garave i FFK-së