Komisioni i Garave i Superligës dhe Ligës së Parë në përbërje: Abdyl Bellopoja, Isak Ejupi dhe Agim Kastrati në mbledhjen e mbajtur më datën 01.12.2020, lidhur me regjistrimin e ndeshjeve të Superligës dhe Ligës së Parë për Kampionatin 2020/2021, administroi tërë materialin e prezantuar nga zyrtarët e ndeshjeve, andaj bazuar në nenin 75 të Rregullores së Garave, si dhe dispozitave të Rregullores Disiplinore, në bazë të autorizimeve që ka mori këto:

V E N D I M E

1.Regjistrohen ndeshjet e javës së 15-të të Superligës dhe të javës së 13-të të Ligës së Parë në futboll për edicionin 2020/2021 me rezultatet e arritura në fushë.

2.Duke i shqyrtuar dhe analizuar raportet e delegatëve, kontrollorëve si dhe të dhënat nga protokollet zyrtare të ndeshjeve, lidhur me rregullsinë e fillimit, zhvillimit dhe përfundimit të ndeshjeve, Komisioni i Garave duke u bazuar në raportet e zyrtarëve të FFK-së dhe pas administrimit të të gjitha materialeve dhe shkresave të prezantuara, incizimeve televizive dhe (raporteve të personave zyrtarë të FFK-së si dhe mjeteve të informacionit) gjeti prova për:

Inicim disiplinor

-ndaj KF Dardana; motivi: për lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së 13-të të Ligës së Parë, Dardana – Ramiz Sadiku.

-ndaj kryetarit të KF Dardana, Sevdaim Kastrati; motivi: Ka penguar kameramanin e autorizuar nga FFK për t’u futur në stadium, për çka ishte ndërprerë ndeshja në minutën e 5-të, derisa organet e FFK-së kishin ndërhyrë dhe i njëjti është lejuar ta bëjë punën e tij, në ndeshjen e javës së 13-të të Ligës së Parë, Dardana – Ramiz Sadiku.

-ndaj KF Vitia; motivi: lëshime në organizimin e ndeshjes së javës së 13-të të Ligës së Parë, Ulpiana – Kika.

-ndaj drejtorit sportiv të KF Vitia, Afet Daloshi nr.personal 1004586502; motivi: Pas përfundimit të ndeshjes rreth mesit të fushës kishte sulmuar fizikishtasistentin e dytë Fisnik Rama, pastaj edhe asistentin e parë Fatmir Abrashi, duke ju shkaktuar lëndime trupore, për çka është dashur ndihma mjekësore për gjyqtarët në ndeshjen e javës së 13-të të Ligës së Parë, Vitia – 2 Korriku.

-ndaj zyrtarit të KF Vitia; Arben Sahiti ID#019252M81; motivi: Pas përfundimit të ndeshjes rreth mesit të fushës kishte sulmuar fizikisht gjyqtarët e ndeshjes duke ju shkaktuar lëndime trupore, për çka është dashur ndihma mjekësore për gjyqtarët në ndeshjen e javës së 13-të të Ligës së Parë, Vitia – 2 Korriku.

-ndaj lojtarit të KF Kika, me nr. 3 Durim Biqkaj, ID#001900M91, për shkak të ndërhyrjes së pa lejuar si lojtar i fundit, për çka ishte ndëshkuar me karton të kuq direkt, në ndeshjen e javës së 13-të të Ligës së Parë, Ulpiana – Kika.

-ndaj lojtarit të KF Trepça, me nr.14 Sead Isufi, ID 003885M01; motivi: Në minutën e 78, godet me bërryl lojtarin kundërshtar, për çka ndëshkohet me karton të kuq direkt, në ndeshjen e javës së 13-të, Trepça-Liria.

Këshilla juridike:

Pala e pakënaqur ka të drejtën e kundërshtimit në inicime-raporte/ankesës në Vendime tek Komisioni Disiplinor i FFK-së/ Komisioni i Apelit i FFK-së, në bazë të nenit 85, pika 3, e Rregullores së Garave, në afatin prej 3 ditësh nga publikimi i këtij Inicimi/vendimi në faqen zyrtare të FFK-së, apo datës së dërgimit në emailin e klubit.

Me respekt,
Komisioni i Garave i FFK-së