Komisioni i Garave  i Vala Superligës dhe Ligës së Parë të Kosovës në futboll në përbërje; Ismet Ahmeti – kryetar dhe Isuf Ajeti e Sahit Kelmendi – anëtarë, në mbledhjen e mbajtur me datë  21.03.2017, lidhur me regjistrimin e ndeshjeve  të Vala Superligës së Kosovës për javën e XXII-të  dhe  Ligës së Parë të Kosovës në futboll për kategorinë e seniorëve java e XVIII-të administroi materialin e prezantuar nga zyrtarët e ndeshjeve të zhvilluara nga këto dy rangje garuese, andaj bazuar në Dispozitat e Propozicioneve të  Garave neni  56 dhe Rregullores së Garave neni  68 si dhe Dispozitave të Rregullores  Disiplinore  mori këto ;
 
V E N D I M E

 
1.Regjistrohen ndeshjet e javes se ; XXII-te te Valasuperliges se Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve – edicioni pranveror  i kampionatit 2016 – 2017  me rezultatet e arritura  ne fushe
 
2.Regjistrohen ndeshjet e javes se ; XVIII-te te Liges se pare te Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve  – edicioni pranveror i kampionatit 2016 – 2017 me rezultatet e arritura ne fushe
 
3.Duke i shqyrtuar dhe analizuar raportet e delegateve , kontrolloreve te referimit si dhe te dhenat nga Protokollet zyrtare  te ndeshjeve lidhur me rregullsinë e fillimit, zhvillimit dhe perfundimit te ndeshjeve te Valasuperliges dhe Liges se pare te Kosoves ne futboll per kategorite e seniuoreve, komisioni ka konstatuar se ndeshjet kane pasur fillim ne kohen e parapare dhe kishin nje rrjedhe ne pajtueshmeri me Propozicionet dhe Rregulloren e Garave, ndersa ne raste te izoluara te disciplines per  sjelljen e lojtareve, respektivisht per leshime ne organizim te ndeshjeve, duke u bazuar ne raportet e zyrtareve  te FFK-se , dhe pas administrimit te te gjitha materialeve dhe shkresave te prezentuara, inqizimeve televizive dhe raporteve te zyrtareve te FFK-se si dhe mjeteve te informacionit, gjeti prova per
 
 
 
PËR  INICIMIN E PROCEDURAVE  DISIPLINORE
 
 

  • Ndaj lojtarit te klubit te futbollit “ DRENICA “ nga Skenderaj ; SHKELZEN  LUSHTAKU per ndeshkim me karton te kuq ( motive ; grushtim I lojtarit kundershtar ) ne ndeshjen e javes se ; XXII-te te Valasuperliges se Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve  : DRENICA – LLAPI e zhvilluar ne stadiumin “ Bajram Aliu “ ne Skenderaj
  • Ndaj lojtarit te klubit te futbollit “ LLAPI “ nga Podujeva; EDON  ZEQIRI  me numer te librezes sportive  7588 dhe licencuar ne Federaten e Futbollit te Kosoves me numer 10, per ndeshkim me  karton te kuq ( motive ;  fyerje e gjyqtarit kryesor ) ne ndeshjen e javes se ; XXII-te te Valasuperliges se Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve ; DRENICA – LLAPI  e zhvilluar ne stadiumin “ Bajram Aliu “ ne Skenderaj
  • Ndaj ndihmestrajnerit te klubit te futbollit “ LLAPI “ nga Podujeva ; SUNAJ  KEQI  me numer te licences  175, per largim nga pankina nga ana e gjyqtarit ( motive ;  reagimet josportive ) ne ndeshjen e javes se ; XXII-te te Valasuperliges se Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve ; DRENICA – LLAPI e zhvilluar ne stadiumin “ Bajram Aliu “ ne Skenderaj.
  • Ndaj kreytrajnerit te klubit te futbollit “ LLAPI “ nga Podujeva ; TAHIR BATATINA me numer te licences 156, per manifestim te sjelljeve  dhe veprimeve josportive  duke shkelur kodin e etikes se miresjelljes se trajnerit ne ndeshjen e javes se ; XXII-te te Valasuperliges se Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve ; DRENICA – LLAPI e zhvilluar ne stadiumin “ Bajram Aliu “ ne Skenderaj
  • Ndaj lojtarit te klubit te futbollit “ KOSOVA “ nga Prishtina ; ADONIS  ADEMI  me numer te librezes sportive  5327 dhe licencuar ne Federaten e Futbollit te Kosoves me numer 8, per kacafytje me lojtarin kundershtar ne ndeshjen e javes se ; XVIII-te te Liges se  pare te Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve ; KOSOVA ( P ) – BALLKANI e zhvilluar ne Bernice te Prishtines me date 19.03.2017
  • Ndaj lojtarit te klubit te futbollit “ BALLKANI “ nga Suhareka ; FLAKRON BERISHA me numer te librezes sportive  215/Pz dhe licencuar ne Federaten e Futbollit te Kosoves me numer 11, per kacafytje me lojtarin  kundershtar ne ndeshjen e javes se ; XVIII te te Liges se pare te Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve ; KOSOVA ( P ) – BALLKANI e zhvilluar me date  03.2017 ne Bernice te Prishtines .
  • Ndaj klubit te futbollit “ KOSOVA “ nga Vushtrria per leshime ne organizimin ( hudhje e gjasendeve ne terren – shishe plastikes, kanaqe e here pas here edhe guralece, fyerje dhe sharje ne kor nga ana e spektatoreve vendas drejtuar  Federates se Futbollit te Kosoves ) ne ndeshjen e javes se ; XVIII-te te Liges se pare te Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve ; KOSOVA ( V ) – FLAMURTARI e zhvilluar me date 19.03.2017 ne stadiumin “ Ferki Aliu “ ne Vushtrri
  • Ndaj klubit te futbollit “ VELLAZNIMI “ nga Gjakova  per leshime ne organiziminine ndeshjes ( fyerje, sharje, hudhje e gjasendeve ne fushe – shishe te plastikes, kanaqe, guralec etj duke filluar qe nga minuta e  44 , 63   dhe vazhduan kohe pas kohe si dhe pas perfundimit te ndeshjes pati hudhje  te objekteve  ne drejtim te gjyqtareve ) se javes se XVIII-te te Liges se pare te Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve ; VELLAZNIMI – KEK-u  e zhvilluar ne stadiumin e qytetit me date 19.03.2017
  • Ndaj lojtarit te klubit te futbollit “ VELLAZNIMI “ nga Gjakova ; JETON DUSHI  me numer te librezes sportive  41/Gj dhe licencuar ne Federaten e Futbollit te Kosoves me numer  17, per ndeshkim me karton te kuq ( motive;  goditje e lojtarit kundershtar me koke ku peson lendim dhe dergohet me autoambulance ne  emergjence per trajtim mjekesor ) ne ndeshjen e javes se ; XVIII-te te Liges se pare te Kosoves ne futboll per kategorine e senioreve; VELLAZNIMI – KEK-u e zhvilluar ne stadiumin e qytetit ne Gjakove me date  03.2017.

 
KESHILLA  JURIDIKE;
Pala e pakenaqur ka te drejte ankese ne afatin kohor prej  3 ( tre ) diteve, nga dita e pranimit te Vendimit, drejtuar Komisionit per ankesa te shkalles se dyte, sipas  procedures se parapare me Propozicione dhe Rregullore te Federates se Futbollit te Kosoves .Publikimi behet ne faqen zyrtare  te Federates se Futbollit te Kosoves, Ekspeditimi me Buletinin Zyrtar  nr 13  te dates  21.03.2017.
 
Prishtinë, datë 21.03.2017                                                                             Kryetari,  ISMET  AHMETI  d.v.