Komisioni i Garave i Superligës, Ligës së Parë dhe Superligës U21, në mbledhjen e mbajtur me 05.12.2023, ka diskutuar për regjistrimin e ndeshjeve të xhiros së 16-të të Albi Mall Superligës dhe ndeshjeve të xhiros së 14-të Viva Fresh Ligës së Parë, Grupi A dhe Grupi B në futboll për edicionin 2023/2024. Pas shqyrtimit komplet të materialit të siguruar nga zyrtarët e ndeshjeve, bazuar në nenin 70 të Rregullores së Garave, si dhe dispozitave të Rregullores Disiplinore, mori këto:

V E N D I M E

1.Regjistrohen ndeshjet e xhiros së 16-të Albi Mall Superligës dhe ndeshjeve të xhiros së 14-të Viva Fresh Ligës së Parë, Grupi A dhe Grupi B në futboll për edicionin 2023/2024 me rezultatet e arritura në fushë.

2.Bazuar në raportet e delegatëve, kontrollorëve, zyrtarëve të FFK-së si dhe të dhënat nga protokollet zyrtare të ndeshjeve, lidhur me rregullsinë e fillimit, zhvillimit dhe përfundimit të ndeshjeve, Komisioni i Garave pas administrimit të të gjitha materialeve dhe shkresave të prezantuara, incizimeve televizive, raporteve të personave zyrtarë të FFK-së si dhe mediave vendosi për:

Inicim disiplinor:
Ndaj : Lojtarit të FC ” Liria ” , Melos Zenunaj nr fan 33 dhe nr ID 010667M00. Motivi : Në ndeshjen e Liria – Gjilani ne min e 24-te si lojtar i fundit shkakton ndërhyrje ndaj lojtarit kundërshtar dhe pengon një mundësi shënimi të golit për çka ndëshkohet me karton te kuq direkt . Sipas raportit të gjyqtarit kryesor te ndeshjes Liria –Gjilani.

Këshilla juridike:
Pala e pakënaqur ka të drejtën e kundërshtimit në inicime-raporte / ankesës në vendimet të Komisionit Disiplinor i FFK –së / Komisioni i Apelit i FFK-së, në afatin prej 3 ditësh nga publikimi i këtij Inicimi/vendimi në faqen zyrtare të FFK-së apo datës së dërgimit në emailin e klubit.

Komisioni i Garave i FFK-së
Abdyl Bellopoja, kryetar
Prishtinë 05.12. 2023